Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice na morje s 15letnim

na morje s 15letnim

Živjo!
Mene pa zanima, ali potrebuje kak dokument oziroma pismo staršev ali kaj podobnega, da gre lahko 15letni nečak z mano na Hrvaško za 3 dni? Hvala

Za prehod meje potrebuješ posebno potrdilo, ki ga dobiš na upravni enoti. Otrokovi starši bodo tam dobili poseben obrazec, ki ga bodo izpolnili in žigosali. Ne spomnim pa se, če je potrebno za to kaj plačati.

lp

pred dvema mescema sem peljala bratranca, ki je star 14 let čez mejo. je teta klicala na mnz in vprašala če bo kakšn problem ker nimam potrdilo in so rekli da ne.

tole je skopirano iz mnz-ja:
Potovanje otrok v tujino
Kadar otroci do 15. leta starosti ne potujejo v tujino v spremstvu staršev kot zakonitih zastopnikov, ampak z neko tretjo osebo oziroma sami, potrebujejo poleg veljavnega dokumenta tudi dovoljenje zakonitega zastopnika. Dovoljenje se izda za največ 1. leto na predpisanem obrazcu, ki ga potrdi upravna enota.

lp

Mi smo vzeli s seboj nečakinjo in bili brez potrdila, pa smo komaj prišli čez mejo. Po dolgem pregovarjanju so nas spustili čez. Stara je bila 6 let. Mislim, da ne rabiš potrdila, če je otrok že dopolnil 15 let.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close