Na morje na Hrvaško – po zadnjih medsoseskih sporih?
Kaj se dogaja na politični ravni med hrvati in slovenci me ne zanima. Mi kljub temu hodimo vsako leto na morje na hrvaško, ker nam je tam še vedno najlepše in nas vedno sprejmejo odprtih rok.
Nevem, mogoče imamo pa samo mi to srečo, da vedno naletimo na prijazne ljudi, pa smo bili že parkrat v težavah ( lastnih) iz katerih so nas pomagali rešiti.
Mogoče je to zato ker smo tudi mi do njih prijazni in ne gledemo na njih kot na največje sovražnike!
LP
Bi rekla, da je čisto vseeno, kakšni so politični odnosi med državama, če se ljudje med seboj razumejo. Mi sicer ne hodimo na Hrvaško, ampak čisto razumem tiste, ki hodijo in se tam počutijo dobrodošli. Štejejo namreč osebni odnosi, ne pa to, o čem sta se med seboj kregala oba zunanja ministra. Ne razumem pa tistih, ki rinejo tja, pa se čutijo slabo sprejete ali celo ogrožene. Tega pa res ne razumem.
Prav tako so Hrvati prijazni do Slovencev, ki v trgovini govorijo slovensko, kot so Slovenci prijazni do Hrvatov, ki govorijo hrvaško. Če prodajalka v BTC-ju ne razume, kaj Hrvatica hoče od nje, ko jo prosi za večjo številko, ne vem, zakaj bi prodajalka na hrvaški obali razumela, kakšen kos mesa hoče Slovenka.
Meni na čelu ne piše, katere narodnosti sem. In nimam nobenih težav.
Imate letos namen it kljub vsemu?
Da.
Kako mislite da nas bodo obravnavali?
Tako kot doslej – na Lošinju so sami super ljudje :)))
Pomoje se bo videla nastrpnost do Slovencev na vsakem metru? Kaj pravite?
Menim, da temu ne bo tako.
Pa saj navadna raja – Slovenci ali Hrvati nis(m)o nič krivi, če so oboji politiki totalne budale, ki podpihujejo sovraštvo in gledajo samo na lastno rit in hvalo!
Žogca, kdo pa govori, da gre za problem sporazumevanja! Gre za prijaznost oz. neprijaznost! Dejstvo je, da so do Nemcev, Dancev, Nizozemcev bistveno bolj ustrežljivi.
Primer. Mojega moža imajo pogosto na Hrvaškem za Nemca (očitno jim po izgledu tako deluje). Zato avtomatično začnejo z njim govoriti po nemško. Ko jim odgovori po slovensko, postanejo hipoma bolj hladni. To je pač naša izkušnja. Sicer smo pa mi eni prijazni ljudje, da ne bi kdo kaj pomislil:-)
Upam, da bomo letos šli, že 3 leta nismo nikjer bili, ker je imel sine tešave z zdravjem, lani pa moja rizična nosečnost.Punčka bo že malo zrastla in mislim, da bo šlo:) Če gremo kam gremo v Split, kam pa, ko imam vso žlahto tam:))))
ooo ja imaš prav, ampak vseeno smo Slovenci in imamo slovensko tablico in govorimo slovnsko,nikjer ni videti,da smo “napol hrvatje” čeprav v dalmaciji se mi zdi, da nas ne gledajo tako grdo kot tukaj ob meji, najhuje se mi zdi v Zagrebu, se je zadnjič mojemu očetu zgodilo, da ga niso postregli, ker je “po slovensko” naročil.
Je pa žalostno, da se “navadni smrtniki” grdo gledamo in prepiramo zaradi sporov v politiki že tako ali tako je preveč nestrpnosti in netolerantnosti,sicer pa nič čudnega, saj se že v družinah med sabo pobijajo….
Uživali pa bomo jasno….če bomo le zdravi:))))
Mi že dolga leta ne hodimo, pa nima zunanji minister nič pri temu. Hrvatje so neprijazni oziroma se (načeloma) do Slovencev res obnašajo kot do tretjerazrednih državljanov, kar pa je še neprimerno bolj pomembno je to, da so cene zelo visoke za to, kar ponujajo oziroma če obrnemo, veliko je dežel, ki za enako ali isto ceno ponujajo neprimerno več, poleg tega pa se obnašajo spoštljivo. Tako, da ni nobenega dvoma, da me na Hrvaškem prav dosti v prihodnosti ne bodo videli.
Pa smo tudi mi prijazni in vedno dobro razpoloženi, pa še hrane si ne nosimo s sabo.
ma do nas so vedno prijazni in nimamo nobenega občutka, da bi nas obravnavali drugače kot druge “stranec”, prav nasprotno, nekateri se nas prav razveselijo, ker smo “braća slovenci” :)….mi je pa čudno, da so do nekaterih prav vsi hrvati neprijazni…mogoče je problem v njih samih in njihovem manjvrednostnem kompleksu, ne v hrvatih
Hodimo že od nekdaj dol. In tisti Hrvati, ki so hladni, so hladni do turistov vseh narodnosti. Treba je razumet, da raja dela za male pare, da imajo vsega poln kufr in ko se pripelje Slovenec z BMW-jem in se ima za nekaj, verjamem, da jim zavre kri. Tako kot znajo biti visoki in zateženi Slovenci, tudi redko vidiš. Mi še nimamo slabe izkušnje.
In bi rada videla državo, kjer prideš tako poceni skozi kot na Hrvaški. Všteto s prevozom, seveda.
Forum je zaprt za komentiranje.