Na morje grem samo zaradi otrok – še kdo?
Še malo pa se bo spet treba ”pajsati” na plaži v tej vročini. (Tudi pozno popoldne ni kaj dosti boljše).
Ker otroka uživata jima morja nekako ne morem oz niti ne želim odvzeti. Za kakšna potovanja pa se mi zdita zdaj še premajhna pa tudi, če bi šli ju pol stvari itak ne bi niti malo zanimalo in bi imela s tem tudi sama take vrste dopust še bolj pokvarjen kot ga bom imela sicer.
No morda bo letos kaj boljše, ker gre skupaj z nami tudi moja mami, da ne bo ravno čisto vse breme na meni.
Če se boste slučajno spraševali kje imam moža naj vam povem, da dela v gostinstvu, kjer je sezona na vrhuncu in niti slučajno v tem terminu ne dobi dopusta pač pa še le ob koncu septembra, ko se sezona počasi zaključi.
Se pustim presenetit, da bo letos drugače, kot prejšnja tri leta.
Kako vi preživete dopust na morju z majhnimi otroci? Na kakšne načine jih animirate, da ni vsak dan ista rutina?
Ne maram morja, grem v Rusijo, Azijo, Južno afriko, komaj čakam, da grem na letalo. Samo daleč daleč vstran, vsako leto morje in hrvaška, nič novega, samo morje, se naveličam.
V bistvu je služba rutina, vsak dan vstaneš, se pelješ na šiht, odsediš, prideš nazaj.
Morje je v tem smislu podobno, rutina.
Jaz hočem beg od rutine, od ponavljajočih se vzorcev.
To, da se je treba pajsati v vrocini na plazi, je tvoje prepricanje. Ne vem, koliko sta stara otroka. Ce sta majhna, najames apartma, napihnes bazen in se tam lahko vecino dneva prav lepo zabavata, po 4 ali se kasneje gres pa na plazo do 8 zvecer. Ce sta vecja bereta, igrate druzabne igre, skupaj kaj skuhate, greste kam na krajsi izlet (zelo zgodaj, dokler se ni tako vroce). Od 11 do 17 mi praviloma nismo bili na plazi. Nikoli nam ni bilo dolgcas.
Na plazi pa smo obvezno imeli sotorcek, marelo, se najraje pa smo sli kam kjer je konkretna senca zagotovljena.
Stvati se drastično spremenijo, če imaš nastanitev NA plaži. Resda mi nimamo več majhnih otrok (sta 14 in 11) in da na morju uživamo vsi, ampak odkar najemamo apartmaje na plaži, odpade hoja in troganje torb na plažo. Zdaj že nekaj let zapored dopustujemo v apartmaju 10 m od morja in majhne plaže. Druga malo večja je 30 m stran na drugi strani. Idealno in to priporočam tudi tebi. Greš plavat, z majhnimi otroki se na obalo igrat, pa hop nazaj na teraso…petnajstkrat na dan če ti paše. Pa samo brisačo imaš s sabo😁 mi smo sproščeni kot že dolgo ne.
Forum je zaprt za komentiranje.