Najdi forum

Na letališču

Potovala bom s tremi otroki starimi pod 2 leti. Sama. Z letalom.
Vem, da za dojencke lahko vzames vozicek. Imam vozicek za 3, ker drugace sploh nw morem sama z njimi.
Ta voziček bom oddala, a me skrbi, kaj če ga poškodujejo?
Tudi sicer si niti ne predstavljam, kako od terminala do terminala z otroki in vso prtljago.
A kdo pomaga ali si prepuščen sam sebi?
Moram namreč prestopati v Istanbulu.

Pri nakupu karte zaprosi za asistenco. Običajno je ta servis brezplačni, potrebno pa ga je naročiti prej!
Z električnim avtom vas bodo pripeljali do gejta oz.do vstopa na letalo.
Če se ne motim ima Istanbul kar 7 terminalov.

Smo šli s tremi na letalo. Z vozičkom prideš čisto do letala in potem preden greš po stopnicah na letalo ga zložijo in dajo v letalo, ko pristanete, te voziček čaka pri stopnicah. Je zelo enostavno.

Povej kdaj boš letela, da ne bomo na istem avionu. Kajti ni hujšega kot vreščanje 3 otrok na avionu, njihovo plazenje in letanje okrog. Kako to,da greš sama s 3 ( imaš trojčke) sicer ne vem, vem pa, da nočem bit v istem letalu! In zakaj bi vso prtljago s seboj vlačila? Res?

Ce je let prestopni, ne rabis okol nosit po terminalu prtljage,to oni uredijo da ti dajo na povezan let dalje prtljago in je niti ne prevzemas vmes. Kako je pa z vozickom v tem primeru bi pa kdo drug znal povedat..verjetno das osebju pod stopnicam in ko prides z aviona te caka spet vozicek na voljo.:)

ona špara in ima samo cabin luggage.

vozički za otroke pa se ne čekirajo, ampak jih pospravijo v letalo ob vstopu in te čakajo ob izstopu.

Povej kdaj boš letela, da ne bomo na istem avionu. Kajti ni hujšega kot vreščanje 3 otrok na avionu, njihovo plazenje in letanje okrog. Kako to,da greš sama s 3 ( imaš trojčke) sicer ne vem, vem pa, da nočem bit v istem letalu! In zakaj bi vso prtljago s seboj vlačila? Res?
[/quote]
Močno dvomim, da gre na počitnice, verjetno je kak drug razlog za potovanje. Ja, meni tudi ni fajn, če se otroci derejo na letalu, ampak verjetno druge variante kot letalo nima za potovanje.
Meni je bolj trapasto, ko nadebudni starši male otroke vlačijo z letalom na počitnice na drug konec sveta. Ker nekaj let stari otroci itak nimajo nič od tega.

Močno dvomim, da gre na počitnice, verjetno je kak drug razlog za potovanje. Ja, meni tudi ni fajn, če se otroci derejo na letalu, ampak verjetno druge variante kot letalo nima za potovanje.
Meni je bolj trapasto, ko nadebudni starši male otroke vlačijo z letalom na počitnice na drug konec sveta. Ker nekaj let stari otroci itak nimajo nič od tega.
[/quote]

Briga njih kje bojo kakali, al doma, al v Instanbulu.

Sama skrbiš za svoje otroke. Zakaj bi bila ti deležna pomoči kdo drug pa ne?

Uf, zoprna stvar, trije pod 2 leti je kar neugodno, da sam potuješ z njimi.
Moji so bili 2, 4 in 5, ko sem potovala z njimi sama, pa je kar šlo, ker sta bila starejša dva že malo bolj samostojna.

Prtljago daš na avion, plačaj tistih par € in ne vlači odvečne ročne prtljage, vsak otroček naj ima svoj mini ruzaček s plenicami in hrano/pijačo, ti pa enega za ostalo, kar nujno rabite na letalu, vse ostalo v prtljago.
Z vozičkom prideš do letala, osebje ga tam pospravi, ti pomagajo na letalo po stopnicah oziroma pomagajo otrokom, pomagajo po stopnicah dol in ti vrnejo voziček.

Pri nakupu karte opozori, da imaš nestandardni voziček, prav tako opozori na to pri čekiranju karte na letališču, ker zna biti problem velikost vozička, mora biti osebje pripravljeno oziroma morajo organizirati varen prostor za shranjevanje med letom.

Sama skrbiš za svoje otroke. Zakaj bi bila ti deležna pomoči kdo drug pa ne?
[/quote]
zato, ker letalske družbe nudijo asistenco bolj počasnim in bolj okornim, da ne delajo gužve po letališču in da zaradi njih ne prihaja do zamud.
da se ti, ki lahko pravi čas odšetaš svojo rit do letala, potem nimaš kaj bunit.

Točno tako, kajti vsaka zamuda letala stane letalsko družbo tisoče evrov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close