Na Golico čez polje narcis…
Tud js planiram ta izlet…
Poglej na tole stran http://www.zaplana.net/Izleti/Golica/ in pobrskaj še malo naprej, morda je še kak opis…
Mislim pa da bi ta teden oz. drugi teden zagotovo že cvetele!
Lp
Letos,saj tako pravijo,da bo lepše na sredini meseca,lepo je če se gre iz Planine pod Golico proti Javorniškemu rovtu-peš,res lep izlet
Mi smo šli iz Javorniškega rovta najprej na Golico,potem do koče,na Planino pod Golico in na koncu do Javorniškega rovta kjer je bilo res lepo. Cela tura je kar dolga,malo moraš tudi poznati,ta zadnji del pa ni problem.
LP
Mogoče je to vprašanje bolje postavit na forumu planinske zveze Slovenije, ali pa prebrskati njihovo stran.
Zdravo!
Hvala vsem za svetovanje in predloge… Končno smo se uskladili glede datuma – gremo v soboto, 23.5! Juhu, komaj čakam!
Upma, da niso že vse odcvetele!
Jaz bom prvič v teh koncih, zato mi je vse novo… Sem si pa prepisala traso od ”Kavke”!
Torej po tej trasi: iz Javorniškega rovta najprej na Golico,potem do koče,na Planino pod Golico in na koncu do Javorniškega rovta.
Je mogoče bil kdo prejšnji vikend? Kako je sedaj z narcisami?
Hvala in lep pozdravček!
NenI 🙂
Hja, kaj pa vem! glede na to, da dosti kolesarim, mislim da bi jo kar mogla imeti 🙂
Je pa res, da se danes zvečer dobimo s kolegi in začrtamo pot… Se mi v bistvu niti ne sanja, kako dolga pot je to…
Torej predlagaš rajši od Plavškega rovta na planino pod gorico?
Saj mi bo vsaka informacija prav prišla! 🙂
lp
Trasa iz Javorniškega rovta je lepa,res pa je daljša,edino začetek se nekaj časa vleče po makedamski poti,če boste šli po tej poti si oglejte zemljevid in vprašajte v koči na Javorniškem rovtu. Drugače gre pot Javorniški rovt-sedlo Kočna,čez Ptičji vrh na sedlo Suha tu pa je možnost čez Krvavko na Golico ali na kočo in potem na vrh,boljša je prva varianta,iz vrha na kočo,Planino pod Golico,potem čez Črni vrh smučišče nazaj na Javorniški vrh. V tem zadnjem delu je bilo takrat veliko narcis.
Skratka uživajte pa kjerkoli boste šli,mogoče bom tudi sama kaj v tem koncu.
Ojla!
Odločitev je padla…
Tole je naša sobotina trasa:
Planina pod Golico–Koča pod Golico-Golica!
Sicer je zelo kratka trasa, ampak smo jo izbrali zaradi udeležbe nekaterih, ki so brez kondicije! 😛 😛 hihi
ampak ok, smo se skupaj odločili in sedaj samo še čakamo soboto, da odpeketamo! 🙂
Seveda je treba še priti do tja! Smo pa skoraj vsi dolenjčki! 😛 😛
Tole je trasa za cca 5ur hoje, s postankom na vrhu, da se malo uležimo na dekico in vržemo karte… tako da mislim da bo čist lepo, če bo le vreme zdržalo! 🙂
Z lepimi pozdravčki!
papa
NenI 🙂
Tudi mi smo se podali na Golico v nedeljo. Najprej smo imeli namen iti klasično iz Planine do koče in nato na vrh,ker smo se ustrašili kolon obiskovalcev smo se podali na Jeseniško planino-nad njo veliko narcis,nadaljevali na Rožco,vmes skočili na Hruški vrh,vrnili do Rožce čez Klek do Jakljevega sedla in končno na vrh.
Bilo je lepo.Spostanki vred smo hodili 7 ur.
oJLA!
SUPER! Ja tudi mi smo se imeli lepo, narcise so lepeeeeee 🙂
saj doma jih imamo tud (no sedaj so že mimo), ampak vseeno je lepše jih videti v naravi, na travnikih…
Ali misliš, da bojo zdržale tudi ta vikend?
Nampreč sedaj, ko smo kolegom pokazali slikce, jih je navdušilo in želijo iti ta vikend gor… Kaj pa vem! Glede na sonce in dež… po moje bojo res že proti koncu cvetenja…
papa
Forum je zaprt za komentiranje.