Najdi forum

Na Dunaj gremo

6. 12. gremo na nek koncert na Dunaj. Koncert se začne ob 20ih, mislili pa smo it že zjutraj, da bi bili tam cel dan. (če bo suho vreme) Ker še nikoli nisem bila na Dunaju, me zanima kaj si je vredno ogledat, kam je fajn it, kako je za parkirat, … pač čim več informacij o Dunaju bi prosila… takih čisto praktičnih… kako naj si organiziramo dan, kam se splača it jest… In ja, ponoči bomo šli nazaj – torej ne bomo prespali, ker moram naslednji dan v službo.

A je kaka stvar, ki se jo v Avstriji splača kupit, da je recimo ceneje kot pri nas … tko kot recimo v Italijo gremo po panetone…

V Italijo greš po panetone? Ma dej noooooo:))))

Parkirajte zunaj DUnaja, oz. ne vem kam greste na koncert…potem lahko pač tam, predvidevam da imajo parkirišča (sigurno ceneje kot v centru) in se v center peljete z javnim prevozom ali taksijem. Ne vem koliko ste pri denarju. Jest pojdite v Plachuto, ne boste razočarani, je v centru, pozna vsak Dunajčan, vprašajte. Parkiranje v centru je cca 40 eur na dan, ne glede na to koliko ur si tam. Pogledate si lahko pač njihove kulturne znamenitosti (poglej na netu, da ne pišem brezveze), potem če te zanima kulinarika greš lahko probat Sacherco v hotel Sacher, pa v slaščičarno Demel, kjer so zame najboljši slaščičarji. V Stefelci imaš šoping, na vrhu bar. Vinoteke so tudi fajn. Nimaš si kaj organizirat ker bo dan minil kot bi mignil. Že samo po centru boste izgubili nekaj časa. Vse znamenitosti pa trgovine itd…(šoping je v centru seveda bolj fenci, Gucci, Prada, Vuitton itd), če želiš vseeno kaj kupiti in ne bakrotirati pejte na Mariahilferstrasse, tam je za “rajo”. Veliko trgovin, običajne cene, lokali, restavracije.
Se pa pripravi na center Dunaja, če ste taki da radi uživate, potem boste v centru zapravili lepo vsoto denarja, pač saj veš tisto…če greš na Dunaj, pusti trebuh zunaj.
Uživajte, Dunaj je noro lepo mesto!

plachuta ima različne restavracije po dunaju, katero misliš>?

Odvisno, kam greste na koncert, ampak na tvojem mestu bi parkirala pod Gasometrom http://www.gasometer.at/parken
Če imate GPS, pa tudi če ga nimate, boste ta parking našli zelo preprosto, pa še ful blizu AC je. Parkiranje je 3€/24h, ko prideš ven, imaš postajo podzemne pred nosom in ta te pripelje direktno v center mesta v nekaj minutah.
Glede ostalega pa, tistih nekaj ur bo minilo kot bi mignil, sploh ker greste v adventnem času in če greste samo od Stefansplatza do mestne hiše na sejem boste vkar nekaj lepega videli, doživeli, pojeste lahko pa tudi kaj kar na štantkih, če niste preveliki gurmani 🙂

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Hvala. Zelo koristne informacije.

Če greste na koncert, ali boš ves dan hodila po Dunaju in snegu v koncertni obleki in šolenčkih, ali greš na koncert v ski buckah in kavbojkah, ali pa greš na kak rock koncert? Malo hud izlet bo to brez spanja in vožnja ponoči po koncertu še 4 ure nazaj. Vzemi raje en dan dopusta in noč v hotelu, boš od vsega imela veliko več.

Koncert je na Guglgasse 8 in je rock koncert.

če mi lahko predlagate najboljšo rešitev parkiranja za to področje in kam se gre, da se pride na tisti božični sejem…. stojnice pa to.

Hvala.

Madona, od tvoje generacije bi človek pričakoval obvladanje vsaj strička gugla, če ne že vsega ostalega ! Poglej na gugl za parking, poglej na booking.com za hotele/hostle, poglej na cenike na guglu, poglej…..

Jao, bože mili, no. To je v Gasometru, očitno greste na Amy in res ni rock ampak indie folk …
Skratka imaš vse napisano v mojem prejšnjem postu in ja, gugl ve ogromno, sploh glede na to, da imaš na karti napisano, kje bo koncert.

Sovražim zoprne osebe. Ni čudno, da imaš težave v življenju.

Pa kaj zdaj človek še vprašat ne sme? Saj ni vprašala kako se pride k sosedom.

Sem pa mnenja da je vse skupaj prevelik zalogaj. Že na koncertu boš utrujena, pqa še vožnja – od tebe v službi ne bo nič.

Daj naredi si izlet kot se šika, Prespite gor in porabite še naslednji dan za oglede, ker si očitno prvič.

Naj bo to tvoje novoletno darilo.

ja, google ve vse, v praksi pa je največkrat drugače kot stric google pove. Sej sem že potovala malo naokrog in ravno zato vem, da so tiste informacije, ki krožijo od ust do ust najboljše, tudi boljše od googla.

Če mene vpraša nek tujec ali naj parkira na makadamu za želežniško v Lj mu bom rekla… ja, parking je zastonj, jaz sem imela tam avto tudi po cel teden parkiran, vendar so mi 2x vlomili vanj… še dobro, da je bla ena boga Felicia.
stric google pa ti pove samo to, da je tam parking, da je zastonj in da je makadam.

Tko … želela sem si nekih koristnih informacij – ljudskih… pa vidim, da ste zadrgnjeni, živčni, nervozni, nepotešeni, debeli ….
;)))

No v Londonu so mi ravno tele “ljudske” informacije najbolj prav prišle.

Hvala, v službi bom koma… ampak znam zdržat. (Ne morem vzet dopusta) Imam recept za take dni – ki jih pri meni ni malo (majhen otroček doma) in sicer 1 banana, 2 pomaranči + kava za zajtrk,okrog 9ih kefir, kosilo – solatni krožnik in juha + kava iz avtomata. Potem pa bo itak kmalu 3 ura in znova čas za otročka … pa še ena neprespana noč, ker pač ponoči še vedno ne spimo…

Tko, da sem kronično neprespana in bo ta dan samo še eden v nizu… rabim pa to spremembo okolja…

Drugače je pa tako, pred koncertom lahko kaj pojeste v Gasometru, ker je v njem tudi shopping center, imajo vse od kitajske, italijanske, španske, vse živo, mislim, da je tudi McDonalds v spodnjem nadstropju, ko prideš iz podzemne.
Čez cesto od Gasometra je tudi Multiplex, tudi tam imajo kako fast food in pice, pa itak ni predrago. Pa še posušite in ogrejete se lahko po recimo parurni hoji po mestu, če bo slučajno mraz in dež/sneg.

Za po mestu imaš normalna zimska oblačila in čevlje, sploh če bo sneg in mokro, potem greš pa samo dol do avta in se preoblečeš. Računaj na to, da je dvorana relativno majhna in bo med koncertom precej vroče, tako da se ne preveč oblačit.
Če se odločite za spanje, je najbližje kar v hotelu Roomz, v bistvu čez cesto. Je približno 100 €/noč za dva, ful hud zajtrk, avto se pusti kar v garaži pod Gasometrom.

Vau, enodnevni izlet na Dunaj (z vso vožnjo tja in nazaj brez spanja), pohajanje ves dan, rock koncert zvečer, majhen otroček doma, neprespane noči, služba, kjer ne moreš vzeti dopusta … Kapo dol. Mene bi pobralo pri pol manj. Sem sprobala vse to, samo ne naenkrat oz v enem dnevu:-))

Bo uspelo. Na srečo ne bom vozila jaz. Vidiš, zame pa to ni nič takega. če ti povem, da ponoči spim okrog 4 ure in to že leto pa pol, ker se več enostavno ne da. Likanje, pranje, čiščenje, to se dela zvečer, ko gre otrok spat, okrog 22ih greva še midva spat, prej uštimava stanovanje, potem pa ob polnoči budnica, ki traja do 4ih zjutraj, ko mali znova zaspi. In ob 6ih horuk v novi dan.

V službi kar gre… koncentracija je včasih bolj boga, pa mi kljub temu uspeva… si pa ne upava imet še enega otroka. 😉

Da bi šla na nek koncert na Dunaj in bila tako neprespana, nikoli. Ni govora. Saj lahko poslušaš glasbo doma, ali preko tv. Jaz bi šla samo če bi imel dan 50 ur in res ne bi imela kaj na svetu počet. Ne razumem vas.

Nekaterim je pač to v večje veselje kot poslušanje glasbe prek zvočnikov oz. si želijo izvajalca, ki jim je vše, doživeti tudi v živo. Moj nekdanji sodelavec se redno vozi na koncerte na Dunaj ali v Milano in se po koncertu normalno pelje domov v LJ. Zakaj pa ne?
Eni imate takšne prioritete, da bi se težko spokali od doma, tudi če bi dan imel 50 ur in ne bi imeli nič za početi cel ljubi dan, drugi pač drugačne in prav je tako.

Hvala.

Nas boš obvestila, ko bo na cesti, utrujen in neprespan. Kajti sebi lahko naredi kar hoče, ampak ker je nevaren tudi drugim, potem me pa začne zanimat.
In enako velja za tiste, ki skušajo sredi decembra doseči Dunaj, tam ves dan postopat okoli, potem zvečer žurat, pa še peljat nazaj.
Če nimate za eno noč v hostlu, potem ostanite doma! Ker ste v avtu nevarni! Pa če se zavedate ali ne! Poklicnim šoferjem bi pa glavo odtrgal, če bi vozili vas in/ali bog ne daj vaše sončke, takole utrujeni!

Kdo pa je rekel, da je utrujen? Glede na to, da je bil že na stotinah koncertov po vsej Evropi brez kakršnega koli karambola ali nesreče in mu je teh par ur do Milana ali Dunaja bolj ali manj rutina, bi rekla, da je bolj nevaren kakšen očka ali mamica, ki ves znerviran po službi v mestnem vrvežu divja domov ali šoping, kot nekdo, ki se recimo ob 23h odpravi na avtocesto in se lepo mirno v pripelje domov takrat, ko na cesti ni gužve in ima v avtu sopotnike za družbo, če bi že slučajno bil zaspan.

Nas boš obvestila, ko bo na cesti, utrujen in neprespan. Kajti sebi lahko naredi kar hoče, ampak ker je nevaren tudi drugim, potem me pa začne zanimat.
In enako velja za tiste, ki skušajo sredi decembra doseči Dunaj, tam ves dan postopat okoli, potem zvečer žurat, pa še peljat nazaj.
Če nimate za eno noč v hostlu, potem ostanite doma! Ker ste v avtu nevarni! Pa če se zavedate ali ne! Poklicnim šoferjem bi pa glavo odtrgal, če bi vozili vas in/ali bog ne daj vaše sončke, takole utrujeni![/quote]

Mamo možgane, znamo pogruntat kdaj smo utrujeni, se znamo ustavit in spit kavo, ali zadremat za pol urce.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close