na dopustu počasi in v senci
Hvala za vaša mnenja. Toda tudi sprehod po mojem kraju je naporen. v cazinoju pa kar nekaj časa nisem bil. uv in ozon stav resni zadevi. samo tujci so tako neumni da v najhujši vročini kolesarijo.
kožnega raka dobite že z nekaj urami dnevno na soncu , če to ponavljate nekaj tednov.
lahko ga tudi ne , a uv in ozon stav sedaj maksimalna ,
naj vas ne skrbi moje zapravljanje v cazinojih ,
sem dobil danes 2 jurja od časopisa – in pojma nimam zakaj. pa še lokalno glasilo z mojimi aforizmi.
standardno potovanje po vročini stane več kot vsi moji cazinoji in dopusti !
kako neprejetno ej že ko vas v enem popoldnevu ožge sem preizkusil že večrat , in nekaj dni ti odpadajo mehurji kože , a za to niti ni pogoj maksimalni uv !
zato pazljivo
legendarni izleti okoli kranjske gore :
legendarna tura okoli belopeških jezer čez goro švabenco do mountain paradis capana ponca z izvirom vode in macesnovo senco , nekaj minut prej je najvišja klopca zahodnih julijcev na 1600 m n v , lahko greste od capane ponce do prelaza vratca na 1900 m n v , koča luigi zacci na 1300 m n v ,
ODPRTA !
MINIMALNA KOLIČINA VODE : NAJMAJ 3 LITRE , ZAHTEVNOST : PLUS 900 METROV ,
ne hodite brez gojzerjev in mobitela , če povabite prijateljico ali prijatelja na to turo bo več kot navdušen
zelo nevarno !
od spodnjega belopeškega jezera čez sedlo črnega vrha v dolino črnega potoka.
bodite previdni pod sedlom ker če vam zdrsne letite !
odklop :
rateče – tromeja – podklošter
avanturistična tura
turizem :
krnica, jasna , zelenci , planica in tamar , nekoliko zahtevnejše a še vedno lahko sleme
Uh kašni lepi kraji. Samo pazi, da ne boš pozabil doma zaščitni faktor, saj tudi v gorah te lahko opeče.
No mi ki smo že bili na potovanju oziroma dopustu, pa tudi doma v senci potrebujemo zaščitni faktor, pa kar mal več kot 10 – ta zadošča za Blažev žegen.
Rada bi dala nasvet tistim, ki jih sonce opeče: zelo koristno je, pa ne se mi smejat, ker je zadevica bila 100 krat preizkušena. torej recept za odpravo sončnih opeklin:
Vzemite navadno kuhinjsko sodabikarbono on jo razmešajte z vod, da dobite mazavo zmes. to namažite na opečena mesta, če je koža vpila vso vlago, namažite še enkrat. tako namazano greste spat in pustite vso stvar ćez noč na delih kamor ste namazali. Zjutraj so stuširajte z mlačno vodo. Opekline bodo izginile, pa tudi koža vam se ne bo luščila. sicer pa je kot zaščitno sredstvo najboljše tisto, ki je namenjeno za otroke oziroma dojenčke.
pa uživajete bodisi na soncu ali v senci, če ni v bližini morja, pa noge v lavur.
Forum je zaprt za komentiranje.