Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice na dopust v hotel

na dopust v hotel

Kako je če gres na dopust z dvema majhnima v hotel.Eden 3 leta drugi 9 mesecev.
Zdaj drugi bo se pil mleko po flasi.Sem razmisljala da bi vzela grelnik za vodo sabo da mu bom lahko v sobi delala mleko.Kaj pa hrana?Je pametno da najmlajsi je tudi hotelsko hrano?Je premalo če vzamemo pol penzion?Me skrbi da bi bilo premalo za 3 letnika da bi imeli samo zajtrk pa večerjo?
Kaksne izkusnje imate?Priporočate kaksen hotel v kvarnerju ali dalmaciji?

3-letnik ne more imet samo zajtrka in večerje. Lahko skombinirate tako, da greste vmes na kakšno juhico, pico, naredite piknik na plaži,… vsekakor pa tako majhen otrok ne more imet samo dveh obrokov na dan.

Razen tega se mi zdi, da ni s hotelsko hrano samo po sebi nič narobe. Izberite preverjen hotel, po možnosti s samopostrežnim bifejem in bo vse v redu.

ok, hrana je en problem. ne samo za 9mesečnika, tudi triletnik ti zna štrajkat ob hotelski hrani.

kaj boste pa zvečer? ko bo tamali mrknil, boste vsi trije čepeli v hotelski sobi? da ne govorim o tem, da se bo jok otroka, če bo ponoči jokal, slišal po celem hotelu in da ti bo zoprno, če si občutljiva na to.

Prikolica je ZAKON!!!

Mi smo šli prvič v hotel, ko le bil otrok star 5 mesecev. Problema ni bilo, ker sem ga dojila. Dobili smo še drugega in hodimo vedno v hotel. Izbiramo hotele s samoposrežnimi obroki in je vedno OK. Če imamo polpenzion pač še vmes nekaj pojemo. Meni je zakon, ker ni treba kuhat. Se doma ukvarjam s tem na dopustu pa ne. Sedaj sta pa večja pa ni več toliko popustov v hotelih. Pri mlajših je fino, ker imaš zastonj za otroke.

Za tako majhna otroka odsvetujem hotel. Ni problem samo hrana – nekaTERI HOTELI NIMAJO KOSILA, težava je, da imajo sobe tanke stene in ko se bosta rvoja otroka ponoči jokala te znajo drugi turisti grdo gledat…

Poskusite kakšne APP.

LP,
Hajdi

Dobro, obstajajo otroci, s katerimi res ne moreš v hotel, obstajajo pa tudi takšni, ki čisto mirno prenesejo pot z letalom in bivanje v hotelu in so pri tem za okolico nemoteči (razen za tiste, ki jih že pogled na dojenčka zmoti) in za starše dokaj neproblematični. To samo avtorica ve, kakšna sta njena otroka.

Načeloma pa pač ni težav z bivanjem v hotelu. Če izbereš takšnega, ki je bolj paviljonskega tipa, praktično glede večernega posedanja na balkonu ni nič bistveno drugače kot v apartmaju. Poleg tega obstaja opcija, da otrok zaspi v vozičku (spet, če je pri njenem to izvedljivo, vsi niso takšni).
Hrvaški hoteli imajo načeloma čisto običajno hrano, nobenih čudaških začimb in kombinacij. Ne pretirano izbirčen 3-letnik komot to je.
Kuhalnik s seboj je sicer pametna rešitev, čeprav v številnih hotelih čisto z veseljem pogrejejo mleko v kuhinji ali v hotelskem baru.

ko smo imeli samo še dva otroka smo vedno hodili v hotel brez problemov. Sedaj imamo štiri in je to že skoraj nemogoča varianta zaradi ležišč. Ni ga čez dopust v hotelu, ne rabiš skrbet za kuhanje, med zajtrkom in večerjo že kaj prigrizneš. Avtorica verjetno sprašuje za poletni dopust. Če otrok zaspi ne rabiš čakat v sobi, saj imaš voziček in mirno nadaljuješ vse aktivnosti.

V bistvu zaradi tvoje komoditete – da ti ne rabi kuhat – so otroci precej bogi v hotelu. Ni ga čez dopust v hotelu? Zate, ne pa za njih! Otrokom, posebej 3 letnikom, ni dovolj kaj prigriznit. Oni niso odrasli ljudje, da bi morali trpet lakoto ali pa da bi bili zmožni pojest pol štruce kruha s šunko in sirom. Otroci pač rabijo obrok. In pogled na bogega reveža stisnjenega v vozičku sredi noči s starši na nabito polni promenadi je odbijajoč.
Za otroke je pa hotel še ena oblika prisilnega prilagajanja strožjim pravilom. Otroci, ki počitnice preživijio v apartmaju imajo zagotovo več od počitnic, so bolj sproščeni in svobodni, da ne govorimo o otrocih, ki počitnice preživijo v avtokampu – ti imajo šele ameriko! Pa resnici na ljubo, tudi taki, ki izberejo apartma ali avtokamp – gredo lahko ven jest in mamicam ne rabi kuhat, samo otroci so precej bolj zadovoljni, res pa mamice potem se ne morejo hvalit s hotelom…

Za tako majhna otroka odsvetujem hotel. Ni problem samo hrana – nekaTERI HOTELI NIMAJO KOSILA, težava je, da imajo sobe tanke stene in ko se bosta rvoja otroka ponoči jokala te znajo drugi turisti grdo gledat…

Poskusite kakšne APP.

LP,

Jah draga moja, odvisno v kateri hotel greš, saj veš, več plačaš več dobiš.Dobri hoteli nimajo tankih sten, mi ostalih sploh ne slišimo, oni pa ne nas.In hrana je tud odvisna od tega, če greš v all inclusive varianto, ne moreš pojest vsega kar ti pripravijo,izbire kolkor češ, cel dan za jest, za pit,sladoledi, brezalkoholno, alkoholno, kave, saldice , ma ni da ni.
Če greš kam kjer je ceneje in maš obrok serviran, ja tam pa lahk nasankaš, ker otrok tistega noče jest in moraš zraven še kaj dokupovat, ja to pa je pol drag in ne fajn dopust…
Hajdi[/quote]

Meni je tudi tole še največji problem. Ok, saj ga lahko v vozičku voziš okoli samo je vseeno zoprno. Zaradi hrane se pa ne sekiraj preveč, če nimate ravno kakih težav z zdravjem. Ni noben problem če otrok en ali dva tedna na leto ne je tradicionalnega kosila ampak bolj kakšne prigrizke. Hotelska hrana tudi po mojem mnenju ni ravno zdrava, samo da bi se pa sekirala če jo bomo jedli nekaj dni ali nekaj tednov na leto pa tudi ne!

Eno leto smo bili z -mesečnico v Turčiji na AI. Sem dojila plus jedla je že kar veliko. Če nisem našla primerne hrane, so mi jo v kuhinji z veseljem pripravili. Mala je bila tako na letalu kot v hotelu zastonj, dobila je posteljico, snažke in kelnerji so jo razvajali. Če sem sredi noči prišla po vročo vodo za kašo, sem jo v baru vedno dobila prek vrste.

Potem smo bili naslednje leto na morju na PP, mala 10 tednov, večja 1,5l. mala se je normalno dojila, večja je jedla skoraj vse, kar so ponudili. Če je bila res kriza, sem prosila za kaj posebej. Čez dan smo pojedli sadje, pa jogurt, burek, al smo šli pa na špagete…..Kar nekaj hotelov ti ponuja že grelce za stekleničke, pa mikrovalvko za gretje v jedilnici.

Mene še v nobenen hotelu iz kuhinje niso odslovili, ko sem šla prosit, če mi lahko segrejejo Hippov kozarček.

Lahko se tudi dogovoriš, da imate kosilo namesto večerje. Potem pa ti glede na moje izkušnje iz samopostreže sami prinesejo recimo juhico.

Od kar imam družino pri izbiri hotela pazim na:
*dovolj velike sobe, da se kljub dodatnemu ležišču v sobi lahko obrnem, najraje družinsko z ločenim delom za dekleti
*želim klimatizirano sobo
*hladilnik, kamor lahko spravim tudi kaj svojega ne samo njihovo pijačo
*dvigalo, da lahko gremo okoli z vozičkom
*plažo blizu hotela
*da imajo res zakonsko psoteljo ne dve ločeni, če kdo vseeno pride spat k nama
*samopostrežni obroko, pomožnosti tudi možnost kosila

Dobro smo se imeli v Maestralu v Novigradu, pa v Diamantu v Poreču, Pagus v mestu Pag.

Hvalijo tudi Falkensteiner v Zadru, pa Elaphuso na Bolu, predvem pa novo Vespero na Lošinju.

Zdaj bomo imeli 3, bom iskala pa APP s polpenzionom. Ko bo treba, bom pač skuhala, drugače pa bodo to delali drugui. To delam doma vsak dan, dopust je pa le dopust. Potem pa naslednje leto en AI ali spet Turčija ali pa Portugalska.

Ne kompliciraj si življenja in uživaj na dopustu.

V ponudbi hotelske hrane bo vedno kaj po vašem okusu.

Glede pogrevanja mleka se jaz nisem pretirano sekirala in sem pač pogrela pod vročo vodo v kopalnici. Čisto zadosti toplo je.

PP je čisto dovolj. Po potrebi pač otrokom ponudi kar je v bližini na izbiro. Pomembno je da otroci dovolj pijejo in so veliko v senci. Predpostavljam da gre za poletne mesece.

In ne poslušaj nasvetov v smislu – pojdi v apartma ali v prikolico. Niso vsi za take počitnice in žal po mojih izkušnjah dajejo take nasvete tisti ki v hotelih sploh še niso letovali.

moram priznati da meni hotel ne ustreza.
Hočem zajtrk, takrat ko vstanem. Pa naj bo to ob 6 uri ali ob 10.
Hočem biti na plaži zvečer, ko se sprazni, ko sonce zahaja, ko ni močno…
ampak takrat je običajno večerja…
Zato smo mi v apartmaju.
Zajtrkujemo, ko in kar nam paše. Za otroke skuhamo tudi vmes kako malenkost, če jr že sila. Ali pa tudi ne, če ne rabimo. Ko je najhujše sonce gremo v senco apartmaja, malo poležemo, pojemo kosilo, če smo ga skuhali..
Če se nam ne da kuhat, gremo jest ven in jemo tisto, kar se nam zalušta. Ali gremo na celodnevni izlet in jemo spet po svoji želji. Svobodno.

Meni osebno najbolj ustreza apartma, ko je otrok res še majhen, kasneje pa hotel z zajtrkom. Tako lahko lutaš cele dneve naokrog, si na plaži do trde teme, če ti paše… ker si glede prehrane praktično neodvisen od hotela, razen zajtrka pač, imaš pa še vedno vse udobje hotela.

Druga opcija so ti turški AI-ji, kjer imaš hrano na razpolago praktično čez cel dan, kar ti spet daje neko svobodo. Kuhat ni treba, otrok ima pa ves čas na voljo nekaj za pod zob. Ampak mi preveč radi lutamo naokrog, da bi cel dopust prebili ob hotelskem bazenu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close