Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Na dopust s psom

Na dopust s psom

Smo družina,oziroma 2 družini,torej 4 odrasli,4 otroci in pes-zlati prinašalec.Radi bi šli poleti skupaj na dopust,ampak nevemo kam naj se obrnemo,zato prosimo vse,ki imate kakšne izkušnje iz dopustovanja s psom,da nam priporočate kakšen apartma,kje so dovoljene živali.Po možnosti naj nebo velike gneče-oziroma kje je več plaž okoli.Prosim priporočajte!!!

Mi imamo v familiji tudi štirinožno zverino, katera je večinoma z nami na dopustu.
Kam imaš pa namen na dopust. Mi smo bili tudi na Hrvaškem, kamor sem se že predhodno najavil.
Imam dobre in slabe iskušne z gostoljubnostjo domačih živali. Tudi na spletu je dosti tega objavljeno. Vsekakor pa ne preveč civiliziran kraj, da je možen vsakodnevni sprehod …

Pa še nekaj. Pes je bolj potreben pozornosti kot pa otrok.
Prevoz z avtom v vročini ne priporočam, na hrano je doma navajan drugače, voda je velik povzročitelj driske, oprema, dokumenti, …
Ampak do sedaj nam ni bilo žal, pa tudi naš pes je užival.

Dajte ljudje božji, a vas ni čisto nič sram!!!

A se zavedate, da bo vaš pes slinil in scal po hotelskih tleh, kjer se bo že naslednji dan plazil otrok nekega drugega turista????

Z našim malčkom pogosto zahajamo preko vikendov v hotele na jadranski obali, in ni je bolj gnusne stvari, kot ugledati nekoga, ki vlači psa po hotelu (ponavadi ga “švercajo”, saj hoteli le redkokdaj sprejemajo živali v običajne sobe). Psom seveda tega ne moremo zameriti, zamislijo naj se lastniki psov.

Da ne bo pomete, nič nimam proti psom in jih imam zelo rad, za svojega tudi zelo dobro skrbim. Ampak nekje je meja med tem, kaj pes sme in česa ne sme.

Tajči je napisala: ” kakšen APARTMA,kje so dovoljene živali.”
Naj bo rajši TEBE sram!

Ne vem zakaj se razburjaš, mislim da sem dobro povedal, v kakšnih situacijah psi niso primerni.

Sicer pa, tudi v apartmaju, kjer so živali dovoljene, se bo plazil nek otrok…

Kaj se te pizdiš,si totalno smotan pedantnež!Marsikaj tvoj otrok poliže,pa poje pa neveš!Ne delaj se no takega,naj bo tebe sram.Hodiš po hotelih,misliš da tam noben pes ne serje pa hčije?Pa še marsikaj!

Taki kot si ti so pa tak najhujši svinjari,ampak tega si ne priznajo.Tud mi smo družina ki imamo 2 otroka,pa tud psa imamo,in nevem kaj je narobe da gremo skupaj na dopust.Sicer pa pregovor drži
“Kdor nima rad živali,nima rad ljudi”….

Na žalost se ne znam pogovarjati na način, ki si ga izbrala, ampak vseeno si zaslužiš še en odgovor.

Nič ni narobe s tem, da greste na dopust skupaj s psom. Nasprotno, verjetno bodo otroci uživali veliko bolj s psom, kot bi brez njega. Tudi sam bom vzel psa kdaj s sabo, brez skrbi.

Nekaj drugega pa je, če vlačiš žival s sabo v prostore, kjer vsi stanovalci tega ne odobravajo. In v hotelih, kjer živali ne odobravajo, jih prepovedujejo. Če ni izrecno zapisano, da je žival dovoljena, potem je prepovedana. Tvoja stvar, če po tvoji hiši pes spi v tvoji postelji ali v pesjaku; v hotelih (in ostalih javnih krajih) pa veljajo za živali neka pravila, ki izhajajo iz sanitarnih in veterinarskih predpisov. Navsezadnje ne gre samo za otroke: med živalmi, ki živijo v istem apartmaju, se lahko tudi prenašajo bolezni, a ne? Verjetno pasja driska, ki jo je omenjal UNIMONT, ni najbolj neškodljiva za tisto žival (ali otroka), ki jo slastno poliže?

Sicer pa gre v tvojem primeru za meni posebej neljubo lastnost nekaterih ljudi, ki je osebno nimam rad: tako zaverovana si v svoj prav, da drugih sploh ne opaziš. Prepričan sem, da tvoje družine vaš pres v hotelski sobi ne bo motil, nasprotno, nudil vam bo veliko veselje. Tistih, ki jih to moti, pa ne opaziš.

Pred leti smo bili v hotelu na Malem Lošinju z našim otrokom, ki je bil takrat še zelo majhen in je med dnevom potreboval spanec. Na žalost mu tega nismo mogli omogočiti, ker je v sosednji sobi VSAK dan VES dan cvilil in lajal majhen psiček. Njegova lastnica se je med tem sončila na plaži. Komu je bil torej ta pes v veselje?

Za vsako stvar veljajo neki standardi in pravila, tudi za lastništvo psa. Na žalost pa si psi sami ne morejo izbrati gospodarja.

Tajči, lepo se imej na dopustu, kjer koli že boš. In pobožaj svojega psa.

Tajči napisal:

> ……….da nam priporočate kakšen apartma,kje so dovoljene živali………

A ni tole dovolj korektno vprašanje tudi za tvojo razlago, Tito?

Naša družina se izogiba hotelskim in apartmajskim sobam. Z našim nemškim ovčarjem že nekaj let hodimo v privatni camp. TAM je vse bolj domače, družinsko, ni gužve in kužmani so z nami.Povsod se oglašujejo, da so psi pri njih dobrodošli, tako,da se tam zbiramo sami pasjeljubci. Pa še nič ne plačamo za bivanje psa, razen za tuširanje. Edina napaka je, da so to počitniške prikolice, kjer ni takega komforta kot v apartmajih. Zato pa imajo psi pravi dopust. Poglejte na http://www.misa.cistilni.net mogoče bo komu všeč. Mi gremo letos spet tja in to z dvem nemcema.

OJLA!

Mi imamo hišo na Rabu, ki jo bomo letos oddajali. v njen so tri sobe. v eni so tri ločene postelje, v ostalih dveh pa zakonski postelji. hiša je na zelo mirni lokaciji. definitivno za ljubitelje narave. kužki so zelo dobrodošli in za njih tudi ni doplačila. Prebrala sem vse odgovore na tvoj post. Tito je mogoče deloval malo ostro, ampak mislim, da ozaveščeni lastniki psov NIKOLI ne bodo dovolili da njihov kuža lula in kaka tam kjer ni mesto za to. in seveda, da bodo še takrat za njim počistili. tudi pri nas doma imamo zelo radi živali, pa to ne pomeni, da odobravamo umazanije. jaz našim kužkom, ki smo jih imali nisem niti dovolila na posteljo, pravzaprav niti v spalnico.

če te še kaj zanima se kar oglasi. ti bom z veseljem odgovorila!

lp

Samo dopolnil bi naš dopust v “hotelu” z našo zverino.
Vedno smo bili v sobi, ki je imela vsah večji balkon ali atrij.
Zato smo predhodno ( leto v naptej ) preverili, kam lahko gremo in pravočasno rezervirali določeno sobo.
Ne odobravam pa nečedna početja psov v pravih hotelskih sobah.
Tito : glede čistoče v sobah – včasih so ljudje večje svinje z početjem po sobah.
Glede na dejstvo, da sem pred leti veliko prespal po takih sobah, sem imel priliko videti tudi svinjarije, ki jih počnejo ljudje. Če ne veš, ni hudo, jas sem pa to tudi videl in pravim, da je naš pes bolj čist in da ni za v pravo hotelsko sobo.

Tocno tole sem hotela napisat, o cistoci ljudi namrec. Marsikateri pes je bolj negovan kot marsikateri clovek.
Razen tega se ponavadi pes “v svojem domu” ne polula in pokaka. Kaj pa kaksni ljudje -packi pocnejo po hotelih in apartmajih, pa bi lahko diskutirali. Sem ze videla in dozivela marsikaj.
Ce pa pogledamo od blizu obljudene koticke obale (pa tudi neobljudene), nam gre pa lahko na bruhanje in nas bi moralo biti sram. Ljudje s(m)o zasvinjali cel Jadran. Pa da ne omenjam fancy jahtasev, ki spuscajo v morje na hektolitre nafte….

Pa konec koncev, jaz bi rajsi spala v postelji, na kateri je lezal moj pes, kot pa neznanec……….
Moj pes se ni se nikoli ponecedil v kaksnem apartmaju ipd. Pa je z menoj potoval tudi ze 14 ur z vlakom pa 15 ur z ladjo.

Res me zanima za apartma,mi načrtujemo dopust 2.8.2004 za 10 dni.Če imaš kakšne slike bi bila vesela če mi jih pošlješ,in pa seveda me zanima cenik,pa še kaj o plažah,o samem apartmaju…Hvala ti,lep pozdrav.

Moj e-mail: mojsterm@volja.net

Ja moj pes je vzgojen in NIKOLI ne ŠČIJE po tleh v stanovanju. Zakaj – ker sem ga tako dobro vzgojila. In Naš pes živi z nami v hiši, kjer se vsak drugi dan plazi otrok moje sestrične – nikoli še ni bil bolan – ja higiena psa in stanovanja naredita svoje. In če je hotel O.K. je tudi higiena O.K. Najbolje, da otroka zavijete v celofan, potem morda ne bo zaužil scanja kakšnega navzgojenega psa, ki je v hotelu s kakšno “…….” gospo.

Zdravo!

Mi smo še od nedavnega hodili na dopust z našo psičko, sedaj pa je že prestara (13 let) in bi bil to zanjo prevelik napor. Ves čas smo dopustovali na Hrvaškem (od Istre do Dalmacije), pa ni bilo nikoli nobenega problema. Priporočam pa klimo v avtomobilu.

Pozdrav, Tatjana.

Ojla Tajči!

slik na žalost še nimam (takih na katerih bi bile slikane tudi od sob).jih bom pa imela tam sredi ali konec marca, pa se bom takrat še enkrat oglasila. a lahko kar na tvoj mail?
termin mi ustreza, ker jaz bom dol več al manj junija in julija. si mailava!

pa,pa

lahko mi pošlješ kar na moj mail cenik,slike in vse kar imaš,pa se dogovorimo,lep pozdrav,in ne pozabi!

oj!sem malo premišljevala….jaz sem iz Ljubljane, pa sicer mam nekaj fotografij, ampak so take z dopusta.sicer se vidi hiša in okolica, ampak od takrat smo marsikaj postorili in je precej drugače. lahko se odbiva na kakšni kavici, pa ti pokažem te ki jih imam.
drugače pa kot sem rekla…..čez kakšen mesec.
dej prosim pošlji mi na moj mail beamouse@hotmail.com samo potrditev svojega. ker forum redko prebiram, bo bolje če preko mailov ostaneva na vezi.

pa,pa

tudi jaz sem interesent za ta dopust in sicer če bi šlo konec junija in začetek julija. Imamo pa dalmatinca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close