Najdi forum

multipraktik

Pozdravljene!
Zanima me katere vrste testa vse delate v mulipraktiku

Lep pozdrav

Glede na to, da imam novega, sem doslej uspela narediti samo biskvitno, vlečeno in medeno testo. Drugače imam namen delati tudi umešano testo in vse vrste kvašenega testa, prav s tem namenom sem kupila multipraktik.
Na kratko – namen imam delati vse vrste testa razen krhkega za piškote.
Pozdrav, Mimi

Jaz imam dobre izkušnje tudi s pripravo krhkega testa, le količina ne sme biti prevelika. 30 dag moke je primerna količina, nad pol kg moke pa je preveč.

Bom raje najprej napisala, cesa ne delam: krhkega za pite in piskotke (mascoba bi se prevec segrela in krhkosti ni vec).

Pri biskvitnem pa samo do stopnje, ko primesam moko ali zmlete orescke in sneg.
To umesam s kuhalnico in zelo previdno.

Testo za rezance je krasno: samo rumenjaki in moka. Palacinkino testo tudi, da o kavsenem ne zgubljam besed. Lp

Krhko testo zmešam v multipraktiku zelo na hitro in v tem kratkem času se maščoba ne segrene. Na hitro se lahko testo pripravi pa le v primeru, da količina ni prevelika.

Na vsak način testo za vse vrste keksov, za pizzo, umešano pa tudi vlečeno. Biskvitno testo pa raje z mikserjem zmešam.

Lp, mishika

Pozabila povedati, da imam v multipraktiku poleg noza tudi nastavek z metlickama ( kot rocni mikser); zelo prirocno za biskvitno testo. Mikser zdaj bolj sameva, razen ce ne delava se s kom istocasno. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close