Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Multipraktik Mum7 in Mum4

Multipraktik Mum7 in Mum4

Vse strojčke mi počasi vrag jemlje, tako da razmišljam, da bi jih vse skupaj zamenjala za Boschev multipraktik Mum. Pritegnilo me je to, da ima en motor (eno osnovno enoto) za vse, od sekljanja, mesenja, mesoreznice, sokovnika, sladoledomata itd. In da se metlica zvrne od zgoraj navzdol v posodo, klasičnega multipraktika z luknjo v sredini imam poln kufer. In da je možno dokupovati več posod (v eni sneg, v drugi jajca za biskvit). Videla sem, da sta dve verziji, Mum7 in Mum4. 7 je precej dražja.

Lastniki Mum4, kako vam pokriva potrebe? In katero podverzijo imate oz. koliko dodatnih enot poleg osnovne? Kaj res uporabljate? Načeloma je bolje kupiti boljšo verzijo ne glede na višjo ceno, vendar razmišljam, da tako pogosto in na veliko pa le ne kuham. Recimo, ne verjemem, da bom sploh kdaj kaj naredila iz 5 kg testa, običajna kilca je za nas zagotovo dovolj. In še s prostorom v kuhinji sem bolj na tesnem. Rada bi kupila tisto, kar potrebujem, ne kar mi je všeč. V čem je sploh bistvena razlika med Mum7 in Mum4? Mum7 sem videla samo na fotografijah. Je to res plošča (kot nekakšna tehnica), na katero se polaga okrogla posoda?

Uf, veliko vprašanj. Zahvaljujem se, če ste pripravljeni z mano deliti svoje izkušnje. LP Mimi

Pozdravljena Mimi!
Sama sem lastnica MUM 7. Ni ga denarja, da bi ga dala stran. Res sem z njim izredno zadovoljna.. Ničkolikokrat sem že veliko komu rekla, ma vreden je tega denarja. Mi smo 4 članska družina in ti povem, da ni nič prevelik. Imam pa vse priključke, razen jekleni žitni mlin, ker sem se odločla za kamnitega. Vse super funkcionira. Pri nas skoraj ni dneva, da nebi bil v uporabi.Če ne drugega ” laufa” za sladoled. Če te kateri priključek zanima bolj podrobno, pa še kar vprašaj! LP

Je mogoče kakšna stran na netu, kjer se to da videti?

Nekaj v angl. :

nekaj pa tukaj:

Zdravo!
Jaz imam že celo večnost MUM 4 in ker je naredil kar goro masla, kolačev in krofov, mu že pripada, da nekaj “štrajka”. Mi je pa zelo dobro služil. Sama se bom sigurno odločila za večjo varianto., vendar ga v Posavju nisem odkrila.

Ej, Mimi, kje si pa videla, da prodajajo MUM 7 in kakšna je cena?

LP

Za orientacijo:

Ko bom “velika” ga bom imela tudi jaz ;-)). In potem bom zmetala stran vseh 134 ostalih gospodinjskih aparatov, ki so se nabrali ;-)).

Ej, Sonček!

Jaz bom “velika” drugo leto, ko bom imela en visoook jubilej!
LP

No, da še jaz pristavim svoj pisker. Jaz pa delam v podjetju kjer te aparate izdelujemo. Če vam ni škoda denarja le kupite MUM 7. Je pa resnično zelo drag. K osnovni opremi sodi zelo malo. Torej, ko ga kupite dobite zraven samo posodo in metlice (nisem sigurna če še kaj ampak resnično zelo malo).
Vse ostalo morate pa dokupiti posamezno (aparat za sladoled, mlin, mesoreznica…)
Če vas zanima še kaj me pa le vprašajte.

Hvala za linke, Sonce! Ko jih proučim, bom pa navalila z vprašanji za Lunco! 😉

Uživajte!!!

Tudi jaz hvala za namige in linke.

Tinkarca, MUM 7 sem videla pred nekaj meseci v Merkurju, zapomnila sem si samo, da je osnovna varianta brez vseh priključkov precej (polovico ali še enkrat) dražja od štirke, ki ima v svojih podvariantah toliko pripomočkov kot povprečni multipraktiki drugih firm.

Lunca, več bomo gledali, bolj te bomo spraševali. Pred časom sem nekje slišala, da je sedmica toliko dražja, ker ima od znotraj bolj profesionalne in bolj vzdržljive dele. Ali je to res?

Evita, ali imaš osnovni del na kuhinjskem pultu, če je vsak dan v uporabi? Koliko prostora tale reč zavzame, na pultu in v omaricah? Nekako ne morem iz slik razbrati, kako ima sedmica priključke, kje je pogon? Izgleda kot tehnica, posoda ali kaj se vrti na njej? Ali ima posoda luknjo v sredi? Kako vrti metlice? Pri štirki mi je jasno, da del z metlicami dvigneš, zamenjaš navadno posodo brez luknje v sredi in nato del z metlicami nazaj zvrneš noter.

Sonce rumeno, tisto s 134 aparati je tudi moja ideja. Mesoreznica mi je že crnila, navadni desetletja stari mikser čudno poje, Gorenjevemu multipraktiku smo polomili kar nekaj plastičnih delov, dodatkov ni mogoče dokupovati, vsaj deset let nisem kupila nobenega od novejših aparatov prav z upanjem na bolj celovito rešitev. Itd.

Hvala vsem, Mimi

Ps. Ne me kmalu vprašat, kaj sem kupila, ker je to plan za leto 2005 :)))

Ja, osnovni aparat imam skoz na pultu. Je lepe oblike, tako da sploh ni moteč. Na osnovnem aparatu so zobniki, katere lahko potem pokriješ s posebej za to izdelanim pokrovčkom in ni videti ničesar. Ej, jaz bi ga najraje kar poslikala, ko bom imela več časa in ko bom kaj delala in ti poslala slike na email. Piši mi in mi pusti svoj elektronski naslov. Je kar preveč za pisat, ampak jaz ti kljub visoki ceni res priporočam sedemko. Jaz sem si osnovni aparat kupila na obroke, priključke sem si pa tudi potem kupovala tako, tu pa tam. Cena je res zasoljena, ampak res ga ni denarja da bi ga dala sedaj stran, ko ga imam. LP

Sedmica je resnično bolj vzdržljiva kot mum4, vendar če ne delaš ravno po kako uro vsak dan bo tudi 4 čisto dobra.
Kar se tiče mum7 je ta velik približno toliko kot stenska tehtnica, le da se položi na mizo, v sredini ima pogonsko gred na katero se pritrdijo vsi dodatki. Metlice se vstavijo v posodo na sredi se nataknejo.

Hvala obema, Evita in Lunca. Bom pisala…

Pozdravljena !

Glede na to, da delaš v podjetju kjer te aparate izdelujete, me zanima, če imate tovarniško prodajalno – ni vrag, da se ne da dobiti “stroja” kaj ceneje ??

LP

Na žalost moram povedati, da prodajalne BSH Hišni aparati Nazarje nima že nekaj let, tako da na žalost se ne da dobiti ceneje. Najbolje je pogledati v večjih prodajalnah kot so Interspar in Merkur, kjer imajo večkrat akcijske cene našim aparatov in kupiti takrat ko je kakšna akcija.

lp

Tudi sama že kar nekaj časa gledam ta Boschov multipraktik.
Nekoč je bila v Merkurju predstavitev, gospa je svetovala naj kupim osnovo z metlicami, priključke pa naj kupujem pri serviserju da je to cenejše. Kaj ve mislite o tem?

Sedaj uporabljam Simensov multipraktim. Kupila sem ga po akcijski ceni z ogromno priključki. Toda z njim nisem zadovoljna. Ne morem narediti smetane, ne ribane kaše, niti testa za rezance. Mislim da posoda ni pravilno oblikovana.
Še prej sem imela Mulinexovega pa je bil zelo uporaben.
Toda mislim da ga čez Boschovega res ni.

Lep pozdrav.

Ja, jaz sem vse priključke kupila pri pooblaščenem serviserju. Tudi za osnovni aparat se bi mogoče splačalo pogledat- vprašat pri njemu. LP

No, da povem rezultat in se zahvalim vsem, ki ste mi pomagali pri odločitvi. Kupila sem Mum4. Kasneje je bila še enkrat odprta podobna tema, podrobneje sem opisala tam.

Pozdrav, Mimi N

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close