mufini
eno praktično vprašanje. imam pekač za 6 mufinov. recepti so navadno za več mase kot jo gre v moj pekač. nekaj sem razpolovila (sestavine), ponekod je pa že tako ali tako samo 1 jajce – pa je vseeno preveč mase za moj pekač.
imate kakšno rešitev? a lahko pol mase pustim 20 minut s skledi medtem ko se speče prva runda in potem spečem še ostalo??
še eno vprašanje glede mufinov! ker sem nekaj receptov zaradi manjšega pekača razpolovila, je prišlo sestavin zelo malo. moja tehtnica pa ni preveč natančna, zato je tako malo težko stehtati in je bilo vse skupaj bolj “na približno”. zanima me, kako gosto mora biti testo. tekoče? ali tako, da ostane v kupčkih? mogoče nekaj takega kot za klasični biskvit?
pa še nekaj. a obstaja kakšen univerzalni, nevtralni recept, kateremu potem po lastnem okusu dodajaš še kaj drugega? (lešnike, rozine, čokolado, sadje,…)
Delam po tem receptu, ne vem več kje sem ga dobila, tukaj ali na kulinariki;
Osnovni recept za mafine
22 dag moke
7 dag sladkorja
2 čajni žlički pecilnega praška
1/4 čajne žličke soli
1 stepeno jajce
1 1/2 dl mleka
1/2 dl olja
V eni skledi zmešamo moko, sladkor, pecilni prašek in sol, v drugi pa stepeno jajce, mleko in olje. Dodamo v prvo skledo in rahlo vmešamo v suhe sestavine.
Maso vlijemo v pomaščen pekač za mafine, luknje napolnimo nekako do 2/3.
Pečemo na 190°C približno 20 minut oziroma dokler niso mafini zlato-rumeni.
Bananini mafini – uporabi samo 1/2 dl mleka in vmešaj v mokre sestavine 2 zmečkani zreli banani in 10 dag nasekljanih lešnikov ali orehov.
Borovničevi mafini – na koncu dodaj v maso 10 dag borovnic (lahko zamrznjenih).
Sirovi mafini – suhim sestavinam dodaj 10 dag naribanega sira, bolj trdega (cheddar, gauda)…
Banananjam,
jaz v pekaču za muffine pečem tudi karkoli iz običajnega biskvitnega testa, punce so pekle kvašeno testo (gl. muffin žemljice), meni gre predvsem za obliko, da deklici pecivo lažje primeta v roke in da luštno izgleda (sem kupila čisto majhne modelčke). Kar sem sama delala po receptih točno za muffine, je testo včasih zelo gosto, včasih pa tekoče, tako da …
Binca,
a tudi če delaš sirove muffine daš noter sladkor? Kakšni pa pridejo?
Lp
M.
Hej Babi!
Moram to napisat,čeprav ne spada ravno pod to temo.Vsakič,ko preberem,da kaj narediš in daš v zmrzovalnik,si mislim sama pri sebi:ko bom imela jaz malo večji zmrzovalnik,večje otroke ,bom tudi jaz kdaj pa kdaj naredila kaj na zalogo.In ko bodo mulci sestradani prišli domov jim bom ponudila vsakega malo. Jih že vidim,kako sedijo za mizo in “mlatijo”(in seveda hvalijo mamo,kako je dobro naredila).
Da ne bo pomote,dobri jedci so že zdaj,ko imamo samo enega šolarja in dva “vrtičkarja”. Investicija v aparat za peko kruha se nam je že povrnila,za enolončnice,mineštre pa že nekaj časa uporabljam večji lonec ;-)…
En lep dan želim vsem skupaj,pri nas je že sonček…
Hej, Hali!
Res pridejo zamrznjene stvari prav; kar pricaras na mizo, tudi ko ni casa:)))
Da, najprej majhen loncek, potem vecji lonec in pride tudi cas, ko se moras spet privaditi manjsemu, ko pticki zapustijo gnezdo…Ampak vracajo se vedno radi:)))
Pri nas je neverjeten dan…sonce in morje v zalivu se kar blesci:)))
Lep dan Babi
Joj, Babi. Pa koliko skrinj imaš ti? Jaz imam enio veliko (mislim visoko, ker je omara), pa še eno malo nad hladilnikom, pa je vse nabasano. Po pravici povedano jo še najbolj napolnim z domačo zelenjavo (grah, paradižnik, šalša in vsega drugega po malem). Notri imam tudi predpripravljene jedi, a bolj kosila, za take “dodatke” oz. priboljške pa žal zmanjka prostora
Jzst, celo dopoldne sem bila v naravi in s prijateljico nabirala divje spargeljne v pocastitev “Dneva zemlje”. Narava je takooo lepa:)))
V kuhinji mam dva velika zamrzovalna predala pod hladilnim delom. V shrambi pa se star hladilnik s tremi zamrzovalnimi predali. Kar veliko zbasem.
Kosil sicer nimam veliko…pac upokojenka; zato je v njem v glavnem blansirana zelenjava, sadje, skuta, paciva in se ne pecene pitulice. No, zdaj imam se dva razkosana domaca piscanca.
Lep vikend Babi
Forum je zaprt za komentiranje.