Najdi forum

muffini

Ima katera na zalogi kakšen res preprost recept za dobre muffine, najraje kakšne s čokolado, bi rada nekaj na hitro spackala, pa nimam nobenega recepta pri sebi.

3 jogurtove lončke moke, 1 jogurtov lonček sladkorja, 3 jajca, 1 pecilni, 1 jogurtov lonček olja, 1 lonček jogurta (sadni ali navadni).

Pečeš na 180°C približno 25 minut (moja pečica).

To je osnovni recept po katerem jaz pečem. Potem pa ga po potrebi spreminjam. Lahko dodaš dve žlici čokolade v prahu, pa imaš čokoladne. Lahko vmešaš koščke čokolade, rozine ali malo kokosa. Namesto jogurta lahko dodaš mleko (preverjeno v praksi, ko nisem imela jogurta doma). Pecilni običanjo dam samo polovico pa tudi zadustuje.

Dober tek!

za koliko porcij pa je tole? Se mi zdi, da mora kar veliko tega pridet

Aja, pa še tole, a misliš da dam lahko namesto jogurta kislo smetano, jogurta nimam, pa se mi ne da v štarcuno.

Lahko uporabiš tudi kislo smetano namesto jogurta. To je količina za 12 muffinov. Jaz ima pekač v enem kosu, pa pridejo vdolbinice polne skoraj do roba. So pa veliki. Pride pa testo dokaj gosto, tako da ne boš preveč presenečena. Jaz ga včasih malo razredčim z mlekom, pa ne preveč, ker potem mi testo ostane.

3 banane
12,5dag margarine
1jajce
1 vanili sladkor
10dag sladkorja
20 dag moke
žlička pecilnega
pol žličke sode
7dag jedilne čokolade

zmešaš jajce,sladkor in margarino(penasto),dodaš moko in pretlačene banane in ročno primešaš narezano čokolado.dobiš 12 muffinov

Zakaj je v receptu soda? Jo lahko nadomestiš s pecilnim praškom?

**************************************** (__/) (='.'=) (")_(")

lp,

evo enga res preprostega:

1 skodelica moke
1 skodelica mleka
3 jedilne žlice sladkorja, lahko tudi malo vanilijevega sladk.
1 jajce
1 jedilna žlica margarine ali masla ( daš trdo na žlico, in nato stopiš na toplem, ne sme vreti )
1 kavna žlička pecilnega praška

joj, pa nobene velike količine olja, sode in podobnih groznih zadev

nato po želji dodaš čokolado, oreščke, sadje, itd ,kar imaš pač pri roki
pečeš 20-25 min na 180 stopinj.

Ravno včeraj sem jih naredila prvič in so res dobri.

Menda je dobro, če zmešaš suhe in mokre sestavine skupaj, nato pa ti dve zmesi še skupaj.

Točno tako. Najprej suhe sestavine skupaj, nato še mokre, na koncu se zmeša vse skupaj. Priporočljivo je, da se ne meša predolgo, ker se sestavine preveč napijejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close