Najdi forum

Muffini

Ola !

Za vse, ki obužujete muffine, je tu stran z recepti

p.s. če rabite pomoč pri prevodu, pa povejte.

lp, Majuška

Majuška, spet enkrat mi je žal da ne znam nemško ;-((. Kako lepa stran (že pregledna je tako da sem malo pobrskala čeprav ne zastopim niti besede). Mogoče te bom prosila za kakšen prevod, če bom sploh vedela zakaj gre ;-)). Mogoče bi malo po nazivih skapirala….

Majuška, si ti enkrat napisala da precejaš jogurt? Me zanima skozi kakšno krpo (bedasto vprašanje, vem) in kako jo potem opereš – jo prekuhaš ali kar v pralni stroj z njo? No, kaj čem, če pa ne vem ;-)). (včasih se tako bedasto počutim, ampak če ne vprašam ne bom zvedela nikoli, he he).

LP

Tole je pa res škoda, da ta stran ni v angleščini. Sem poskušala preko altaviste prevod strani iz nemščine v angleščino (o nemščini se mi namreč ne sanja), pa je bolj na pol, tako da bom morala kar pozabiti na to stran.

Helena

Helena

Super stran 🙂
Bom kar začela kopirat in predvsem uporabljat recepte. Če kdo rabi prevod, lahko tudi jaz priskočim na pomoč :o)

Ola !

Ja, jaz precejam jogurt. Ponavadi ga kupim v Avstriji, kjer imajo jogurt z 0,5% maščobe in je malo bolj gost in kremast. Dam pa ga kar na navadno kuhinjsko krpo, zavežem in obesim ter pustim tako cca. 4 ure. Krpo pa potem samo dobro sperem pod tekočo vodo, kar na roke. Ker če dam v pralni stroj, dodam mehčalec in seveda prašek, se mi zdi, da ima potem jogurtov sirček okus po prašku in mehčalcu.

lp, Majuška

Saj to me je skrbelo ja, okus po mehčalcu ;-)). Bom probala z našim jogurtom – čeprav se mi vsi zdijo sumljivo redki ;-)).

LP
d.

Majuška – si se ponudila, zdaj te pa izkoriščam ;-)). Prosila bi te za prevod receptov (spodaj so linki), ampak ti napiši samo sestavine, saj postopek je itak povsod enak – razen če je kakšno posebno navodilo, potem bi te prosila za prevod le tega tudi. Hvala en miljonkrat, se ti že kako oddolžim ;-)).

Tale Natron mene malo bega. V kemiji pomeni to nekaj takega, kar jaz za nic na svetu ne bi dala v hrano 🙂
Ali mogoče kdo drug ve, kaj pomeni?

Jaz sem malo upala da je to kaj podobnega kot soda??

Tole sem našla na netu – definicija:

lahko razbereš od tukaj kaj več ?

Muffini z melono

1 melona Galia (drobno narezane)
240 g moke
2 žlički pecilnega
1/2 žličke sode bikarbone
100 g masla
120 g sladkorja
1 jajce
200 ml pinjenca
Pečemo pri 190°C 20-25 minut.

Muffini z arašidi in coca-colo

150 g mike
3 žličke pecilnega
30 g kakava v prahu
150 g drobnega sladkorja
2 jajci
10 g stopljenega masla
125 ml coca-cole
50 g sesekljanih neslanih arašidov
Pečemo pri 180°C 25-30 minut.

Muffini s polento

Način 1

120 g koruznega zdroba (lahko tudi 1/2 koruznega in 1/2 pšeničnega zdroba)
125 g moke
65 g sladkorja
2 žlički pecilnega
ščepec soli
1 jajce
60 ml olja
235 ml mleka
Pečemo pri 200°C 20-25 minut.
Nasvet: lahko jih jemo kot prilogo k jedem z žara. Zelo dobri so z maslom in medom za zajtrk, lahko jih tudi ponovno pogrejemo v mikrovalovni.
Ti muffini so relativno drobljivi. Namesto koruznega zdroba lahko uporabimo samo pšeničnega.

Način 2

500 ml mleka
400 g drobnega koruznega zdroba
60 g moke
4 žličke pecilnega
2 žlički soli
2 žlici sladkorja
2 jajci
40 g mehkega masla

Mleko zavremo, dodamo koruzni zdrob in pokrito kuhamo 15 minut, da se napne.
Pečico segrejemo na 200°C in model za muffine dobro namastimo.
Moko, pecilni, sol, sladkor, jajce in maslo dobro zmešamo in vmešamo v zdrob. Napolnimo modelčke ter pečemo 20-25 minut.
Še tople postrežemo z maslom.

Lp in dober tek.

Majuška

Ja, natron je soda.

lp, Majuška

Joj tole je pa bila brzina! Hvala Majuška.

se pravi da je natron res soda ;-)). Bo kar samo pecilni noter romal – ravno tako v redu ;-))

;-))
sva pa usklajene
ti odgovoriš še predno te ponovno vprašam

Jaz nikoli ne uporabljam sode, ker imajo potem muffini tako čuden okus, vsaj meni.

lp, Majuška

Ja…meni se tudi zdi, da se soda kar precej čuti v pecivu. Imam super recept za chocolate chip cookies od Loni, ki vsebuje sodo. Enkrat sem jih naredila namesto s sodo s pecilnim praškom, pa so rekli ostali, da je bolje, ker baje soda malo zagreni…

No, jaz bom po pravici povedala takole – očitno nimam kaj prida razvitega okusa in vonja (nekateri pravite, da vas že pecilni prašek moti – oziroma okus le tega), da bi lahko rekla da je z jedjo nekaj “narobe”. AMPAK – meni se enostavno ne da komplicirat ;-)). Če piše 2 žlički pecilnega in pol žličke sode – enostavno dam dve pa pol žlički pecilnega – ker sem lena ;-)).

Zakaj bi komplicirali če ni treba a ne ;-)). Če pa je še okus boljši potem pa sploh – imam okoli sebe nekaj takšnih ki hrano čisto drugače okušajo in vonjajo kot jaz, naj bo vsaj njim zadoščeno ;-)).

Jaz delam isto, dam pač več pecilnega. Sem pa na tej nemški strani brala malo forum, pa je ena dejala, da če piše 1/2 žličke sode in le-te ne daš, moraš potem dati 1 žličko pecilnega + toliko pecilnega kot je v receptu.

Moram pa reči, da sem jaz dala vedno enako količino pecilnega namesto sode.
Ve mogoče katera, zakaj je tako, ali pa je to samo ena nemška pogruntavščina ?

lp, Majuška

Dobro vprašanje. Jaz dam vedno tako kot ti. Mogoče bi bolj narasli?
Veš da bom enkrat probala za hec, da vidim razliko.

Aja, pa še to. nekaj receptov je tudi brez jajc. Je že katera poskusla spečt muffine brez jajc ?

lp, M

Jaz bi prosila kakšen tak recept, ker je moj mali alergičen na jajca!HVALA

če znaš nemško si recepte poglej na strani, ki sem jo napisala čisto zgoraj. Drugače pa povej, pa ti jih napišem.

lp, Majuška

Tudi jaz bi se priporočala, Majuška! Na tej strani je toliko zapeljivih maffinov, da joj!

http://www.muffin-paradies.de/muffinframe.htm

(Kako naredite aktiven link?)

Stanka, naslov daš med

lp, m

Mi je uspelo?

Izgleda, da mi je “osnova” uspela, kaj več pa ne! Do posameznega recepta se še nisem prebila! Bom še poskušala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close