Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika muffini z nutello in lešniki

muffini z nutello in lešniki

Verjetno ste jih že delale…zato, ali so tudi vam ”nastali” tako suhi?? Ali pa sem dala česa preveč/premalo? Nimam namreč tehtnice, pa sem vse delala bolj približno. .. Jaz imam raje bolj mokre (sočne) stvari, katere muffine mi potemtakem svetujete?(sem se vrgla ravno na muffine, kaj?)

Hja jaz ti najprej svetujem da si nabaviš tehtnico ;-)). Kaj pa vem kako gre to pri muffinih “na približno”…. Jaz se ne bi tega lotila početi brez tehtnice.

Sočni muffini pridejo tisti z naribanimi jabolki (če vpišeš muffini v iskalnik boš po moje našla recept). Drugi so pa po moje povprečno sočni. Prav suhi mi še niso ratali nobeni. Tudi tisti z borovnicami so dovolj sočni. Je bil recept tudi že objavljen tu gori.

Juhu, Merkur zelo ugodno prodaja silikonski pekač za 12 muffinov – končno sem si ga kupila, da preizkusim tudi to pecivo, ki ga do zdaj še nisem pekla.

Meni so tile muffini z nutello in lešniki eni najljubših. Nikoli mi ne pridejo suhi – je pa res, da ne vem, kako se obnašajo, če stojijo dalj časa. Pri nas jih takoj zmanjka…;-)

Hja, hvala za odg. Zdaj vsaj vem, da niso bili čist ok. Še sreča…kajti če bi rekle, da so taki suhi ok, potem bi jedli muffine manjkrat. Sicer pa, glede tehtnice…čakam božička :))).

A lahko prosim za recept????
Sama sem do zdaj pekla le čokoladno čokoladne (recept sem dobila tule na forumu že enih 100 let nazaj). Tehtnice ne rabiš, ker se vse meri s skodelicami. So pa zelooo dobri. :)))

Kleopatra, delam jih po tem receptu:

Po katerem jih pa ti?

Zivjo Stanka,
mene pa predvsem zanima, kje dobis aromo grenkih mandljev(ne vem kaj bi dala zanjo!!!) – na tem linku ki si ga poslala, sem v receptu videla, da je potrebna tale aroma….kdokroli, prosim svetujte, kje naj to dobim! Rabila bi jo tudi za amarette.
LP

V Italiji vem, da se dobi aromo grenkih mandeljnov dr. Oetkerja. Pri nas pa nisem nikoli pogledala.

Jaz pa čokoladne delam po temle:

So ful dobri, pa lahko še malo po svoje kombiniraš sestavine.

Aja, pa hvala za linke. Jih moram še naštudirat, potem se pa lotim peke. :)))

Lep pozdrav!

Andi, sem že slišala da se jo dobi tudi v italiji, ja…samo ko jaz ne hodim dosti tja (v bistvu bolj kot ne samo pozimi na smučanje:))…če pa kdo zve, kje se jo da dobit v SLO pa naj čimprej sporoči! Prosim 😉
LP

Zala, aromo grenkih mandljev pač ne dodam, ker je – kot ti – ne najdem nikjer. Zdaj sem brskala še po netu, mogoče bi pomagal tale naslov?

Kleopatra, hvala, bom poskusila še čokoladne!

Hej!
Esenca gr. mandeljnov se res dobi cez mejo.

Sama dodajam to ali pa kak grenak mandeljn( v it. receptih – amaretti). Je pa kolicina tocno dolocena, ker ta jedrca vsebujejo strupeno snov.

V receptih je tudi zamenjava, ki se je vcasih posluzujem: kaksno jedrce marelice – Dr. Oetker.
Ne bi vas rada zavajala v strupe:), samo v informacijo. Lp

Pozdravljeni!

Mene pa pri teh muffinih zanima naslednje. Imam nov, še ne uporabljen model iz teflona za pečenje muffinov. Pekla jih nisem še nikoli, imam pa že nekaj receptov zanje. Večkrat sem zasledila, da je potrebno jamice v pekaču obložiti s papirnatimi modelčki, pa me zanima zakaj? Ali ni dovolj, ali se ne sme namazati jamic s kakšno maščobo? Ali se v jamice, če niso v papirčkih, primejo in jih je težko iztresti, ali kako?

Prosim za pojasnila, ker se jih bom v kratkem lotila.

Lp

Jaz vedno samo namažem z margarino. Nikoli še nisem uporabila papirnatih modelčkov. Če boš jamice dobro namazala, bodo muffini lepo šli ven.

Lahko pa poskusiš, da nekaj jamic namastiš, v nekaj pa daš papirnate košarice in boš videla razliko za drugič.

Lp, Maja

Palma, jaz sem poskusila že na oba načina. Nobene razlike ni bilo, samo lepše zgleda, če je v modelčkih.

Hvala za odgovore bom poskusila tako in drugače pa bom zares videla razliko.

Da gredo muffini lepo iz modelčkov jamice, (potem, ko si jih namazala z margarino) potresi z malo moke. Muffini kar padejo ven iz modelčka, ko so pečeni.
LP Tina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close