Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika muffini s skuto

muffini s skuto

Pri nas imamo zelo radi skutna peciva in radi imamo muffine, pa bi zdaj rada naredila presek teh dveh navdušenj in naredila kake skutine muffine. Ima morda kdo kak recept? Ce je zraven se sadje, toliko bolje!!

Helena

Helena

Poglej na:

Na žalost pa nobeden ni s sadjem.

Imam veliko receptov za mafine, vendar v nobenem ni izrecno skuta in sadje. Po mojih izkušnjah z mafini pa je tako, da vzameš osnovni recept, enostavno dodaš skuto (kakšen lonček), drugih sestavin zaradi tega ne zmanjšuj. Glede sadja: enostavno dodaj, kar ti je všeč, narezano sveže, iz kompota, zmrznjeno, po želji oreške, čokolado itd. Kakšen lonček ali dva. Sadje lahko na koncu dodaš v testo in previdno samo malo premešaš. Večkrat sem že delala tako, da sem dala v vsako posodico žlico testa, posula s sadjem (konkretno zmrznjenimi borovnicami), pokrila še z eno žlico testa. Pri mafinih vse gre, saj veš.

Imam en sam recept za mafine s skuto in drobnjakom. Za orientacijo ga prepišem.

 2 lončka večnamenske moke
 1 žlica kristalnega sladkorja
 2,5 žlički pecilnega praška, ½ žličke soli
 1,5 žlička suhega drobnjaka, malo popra
 1 veliko jajce
 1 lonček sveže skute
 ½ lončka mleka
 4 velike žlice masla
 1,5 žlice nasekljane čebule
Za 12 kosov, 1 lonček = 2 dl.
Zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, drobnjak, sol in poper. V drugi posodi zmešaj jajce, skuto, mleko, stopljeno maslo in čebulo. Prelij k suhim sestavinam in počasi mešaj, dokler se suhe sestavine ne namočijo.
Modelčke (tudi papirnate) namaži z maslom in peči 15-20 minut na 190°C oz. dokler niso prožni na dotik v sredini.
Pri teh mafinih je res najbolje, da uporabiš papirnate modelčke ali silikonski pekač, ker se zelo radi primejo.
LP Mimi

Po tem receptu sem jih delala že večkrat in so krasni. Namesto drobnjaka lahko dodaš tudi druga zelišča. Ali pa sladko varianto – lahko poskusiš z rozinami ali pa kakšnim drugim sadjem, ne more biti slabo.

Sprobano včeraj in je zelo dobrodošla sprememba po vedno “sladkih” muffinih. Super so.
Lep dan želim,
Damjana

Hvala za recepte! Bom vse poskusila in potem poročam!

Helena

Helena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close