muffini s skuto
Imam veliko receptov za mafine, vendar v nobenem ni izrecno skuta in sadje. Po mojih izkušnjah z mafini pa je tako, da vzameš osnovni recept, enostavno dodaš skuto (kakšen lonček), drugih sestavin zaradi tega ne zmanjšuj. Glede sadja: enostavno dodaj, kar ti je všeč, narezano sveže, iz kompota, zmrznjeno, po želji oreške, čokolado itd. Kakšen lonček ali dva. Sadje lahko na koncu dodaš v testo in previdno samo malo premešaš. Večkrat sem že delala tako, da sem dala v vsako posodico žlico testa, posula s sadjem (konkretno zmrznjenimi borovnicami), pokrila še z eno žlico testa. Pri mafinih vse gre, saj veš.
Imam en sam recept za mafine s skuto in drobnjakom. Za orientacijo ga prepišem.
2 lončka večnamenske moke
1 žlica kristalnega sladkorja
2,5 žlički pecilnega praška, ½ žličke soli
1,5 žlička suhega drobnjaka, malo popra
1 veliko jajce
1 lonček sveže skute
½ lončka mleka
4 velike žlice masla
1,5 žlice nasekljane čebule
Za 12 kosov, 1 lonček = 2 dl.
Zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, drobnjak, sol in poper. V drugi posodi zmešaj jajce, skuto, mleko, stopljeno maslo in čebulo. Prelij k suhim sestavinam in počasi mešaj, dokler se suhe sestavine ne namočijo.
Modelčke (tudi papirnate) namaži z maslom in peči 15-20 minut na 190°C oz. dokler niso prožni na dotik v sredini.
Pri teh mafinih je res najbolje, da uporabiš papirnate modelčke ali silikonski pekač, ker se zelo radi primejo.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.