Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika muffini – pomoč!

muffini – pomoč!

lotila sem se muffinov, seveda s “plonkanjem” s tega foruma. Super so!

AMPAK….

Pekaček, oziroma vdolbinice sem dobro (izdatno) namazala z margarino, pa so se prijemali in sem jih stežka spravila ven, nekaj jih je bilo zato “pomečkanih”. Pomagajte mi prosim!

LP

Sicer sama uporabljam papirnate košarice v pekaču, če pa jih ne bi imela, bi rahlo namaščen pekač posula z moko (samo toliko, kolikor se prime… posuješ, pretreseš in obrneš, da gre odvečna moka stran).
Lep večer!

Vladka

Zdravo! Jaz sem ravno včeraj delala muffine in sicer v silikonskem pekaču. Nič ni potrebno namastiti pekač, pečeni muffini pa z lahkoto padejo iz lukenj. Glede na izkušnje s silikonskim pekačem sem trdno odločena, da bom počasi vse pekače nadomestila s silikonskimi. Lp

Se strinjam s PetroA. Silikonski pekači so zakon. Tudi jaz imam zaenkrat samo tega za muffine. Iščem pa kakšnega navadnega štirioglatega, pa imajo v Metalki samo okrogle. Drugje jih pa nikjer nimajo. Mogoče kakšen namig???

Navaden štirikotni pekač za muffine sem zasledila v prospektu Rutar prejšnji mesec (so imeli celo akcijsko ceno, ki se je ne spomnim), sedaj sem jih pa vidla v prospektu Baumax. Upam, da sem kaj pomagala. Lep dan, K.

Seveda si pomagala mamakaja. Takoj danes grem v akcijo. Hvala!

Če greste kaj čez mejo, so tile silikonski pekači v Avstriji trenutno pravi hit. Imajo jih praktično v vseh trgovinah, kjer prodajajo kuhinjske pripomočke in to v vseh možnih oblikah, tudi medvedke, zvezde, smrekice…

Nujno si kupi papirnate čašice, saj se muffini le v njih spečejo tako, kot je treba- lepo narastejo in so rahli. Najboljše so tiste od Dr. Oetkerja, pakirane v škatlici po 200 kosov, najdeš pa jih v Muellerju na oddelku s kuhinjskimi pripomočki.

Veselo peko,
Pega

Še moja izkušnja. Ko pečem muffine v pekaču (navadnem), ga prej namastim in muffini, ko so pečeni, lepo ven padejo.
Ko pa sem pekla muffine v papirnatih čašicah, sploh niso narastli. Pa sem jih naredila z isto maso in pekla sočasno s tistimi v pekaču. Nimam pojma zakaj tako.

Zdaj jih najraje pečem kar pekaču.

Hvala za nasvete.

Ampak ne vem ali sem res tako nevedna – kako pa izgledajo ti silikonski pekači?

nisem iz Lj, tako da ne vem, ali se jih da kupiti v Intersparu?

Jaz sme videla te pekače v modri barvi, so mehki – kot bi prijel kompaktno gumo. Vendar se ne ustraši! 🙂 Našla pa sem jih v Mercatorju, pri posodi.

LP Zala

Evo še mene1

Ja, imajo silikonske imejo tudi v Sparu ( v MB-ju) sem jih že večkrat videla. Piskati jih je potrebno tam, kjer so jogurti in so nasproti jajca. Tam sem videla obešene pekače. Na oddelku z posodo jih nisem našla, žal…
Jaz sem jih kupila v Avstriji in glede na izbiro se sploh nisem mogla odločiti katere bi imela.
Silikonskega pekača ne mastim, ker mafini sami ven padejo po peki in tudi zelo lepo narastejo…super !

Monika

Pozdravljena dekleta!

Mene pa predvsem in samo zanima cena teh silikonskih pekačev.

Hvala!

LIVvy, v našem mercatorjuje cena malo nad 2000 sit – se mi zdi da je 2300.
lp Zala

Cena teh pekačev je nekje med 3-4000. Ni poceni, ampak vredno vsakega tolarja. Sem pa včeraj prečesala Baumax in Rutarja. V Baumaxu imajo samo tega za muffine, v Rutarju so pa za silikon prvič slišali. Akcija prejšnji mesec je bila pa za teflonske, ki jih imajo pa tako in tako povsod. Ja nič, iščem naprej.

A ima mogoče katera silikonske pekače od Tupperwarea? Ravno imam katalog pred sabo, pa me mika, da bi naročila. Sicer so dražji, ampak sem že tolikokrat bila v Sparu in Mercatorju, pa jih nimajo.

Hm, tudi po mojih izkušnja so silikonski pekači precej dragi, tam od 3 do 5 tisoč sit (ravno večraj sem gledala pekač za 6 mufinov in je bil 4 jurje).

Sem pa pred enim mesecem šnofala po Avstriji in so bili normalno veliki ilikonki pekači od 6 do 10 eurov…res ugodno.

A da jih imajo v merkatorju tudi? Zadnjič sem jih iskala v njihovem centru v Kamniku, pa jih niso imeli. Morda jih najdem v LJ.

Zala!

V katrerem Mercatorju si videla silikonske pekače??? A so res samo nekaj čez 2000 SIT??? V drugih trgovinah so čez 4000. Za koliko muffinov so? 6 ali 12?

LIVvy, te pekače sem videla v mercatorju v Slovenj Gradcu. Ravno čez kakšno urco gremo tja in bom še enkart pogledala za točno ceno in za koliko muffinčkov so. Potem ti sporočim, prav?!

LP Zala

Livvy, pogledala sem in cena je 1884 SIT za silikonski pekač v katerem lahko pečeš 6 malo večjih muffinov. Na eni zgibanki pa sem videla tudi , da obstaja pekač za 6 mini muffinov. Tega pa v našem mercatorju ni, verjetno pa bi se dali dobit. Lahko pa pogledaš na njihovi www strani, če bo kaj (naslov je spodaj)

Firma je: Fackelmann d. o. o.
http://www.fackelmann.com
01/83-18-000
Ljubljanska cesta 45b
1241 Kamnik

Upam, da ti kaj pomaga, če ne pa ti tudi jaz lahko pošljem. Kakor želiš.
LP Zala

Zala, hvala. Zlata si.

Jutri gre moja mami v Italijo in sem ji naročila naj še tam pogleda.

Sama sem danes v svojem starem teflonskem pekaču spekla že dve rundi muffinov: čokoladne in slane s sirom. Čokoladnih ja zmanjkalo v trenutku. Počasi postajajo moja specialiteta.

Imajo jih tudi v Merkurju Mariborskem na Studencih. Jaz sem moje kupila v A v Metroju. Cena za 1 pekač, 6 mafinov malo večjih 8 EUR.

Lp, Monika

Sama uporabljam teflonske pekace in namazem vdolbinice cisto na tanko s copicem, ki sem ga prej narahlo namocila v olje. Tako gredo muffini z lahkoto ven.

Helena

Helena

Silikonske pekače različnih oblik imajo tudi v trgovini s slaščičarsko opremo Pekarne Vrhnika na Brnčičevi v Ljubljani, ind. cona Črnuče. Mafini 6kom je okrog 2 tisoč. Štajerci v Avstrijo, Gorenjci in Primorci v Italijo, če prav razumem? No, samo za enega ali dva pekača so tudi Črnuče v redu.
Silikonski pekači so res vredni vsakega tolarja. Zadnjič sem v mafine s kosmiči in jabolki pozabila dodati olje, pekla sem jih polno pečico v silikonskem in hkrati še v starem teflonskem pekaču. V teflonu v papirnatih košaricah se je prijelo za umret, iz silikonskega sem jih samo “olupila”. Poslej jih bom pekla samo v silikonskem, olja pa sploh ne bom več dodajala, so čisto v redu tudi tako.
lp Tora

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close