muffini – pomoč!
Še moja izkušnja. Ko pečem muffine v pekaču (navadnem), ga prej namastim in muffini, ko so pečeni, lepo ven padejo.
Ko pa sem pekla muffine v papirnatih čašicah, sploh niso narastli. Pa sem jih naredila z isto maso in pekla sočasno s tistimi v pekaču. Nimam pojma zakaj tako.
Zdaj jih najraje pečem kar pekaču.
Evo še mene1
Ja, imajo silikonske imejo tudi v Sparu ( v MB-ju) sem jih že večkrat videla. Piskati jih je potrebno tam, kjer so jogurti in so nasproti jajca. Tam sem videla obešene pekače. Na oddelku z posodo jih nisem našla, žal…
Jaz sem jih kupila v Avstriji in glede na izbiro se sploh nisem mogla odločiti katere bi imela.
Silikonskega pekača ne mastim, ker mafini sami ven padejo po peki in tudi zelo lepo narastejo…super !
Monika
Cena teh pekačev je nekje med 3-4000. Ni poceni, ampak vredno vsakega tolarja. Sem pa včeraj prečesala Baumax in Rutarja. V Baumaxu imajo samo tega za muffine, v Rutarju so pa za silikon prvič slišali. Akcija prejšnji mesec je bila pa za teflonske, ki jih imajo pa tako in tako povsod. Ja nič, iščem naprej.
Hm, tudi po mojih izkušnja so silikonski pekači precej dragi, tam od 3 do 5 tisoč sit (ravno večraj sem gledala pekač za 6 mufinov in je bil 4 jurje).
Sem pa pred enim mesecem šnofala po Avstriji in so bili normalno veliki ilikonki pekači od 6 do 10 eurov…res ugodno.
A da jih imajo v merkatorju tudi? Zadnjič sem jih iskala v njihovem centru v Kamniku, pa jih niso imeli. Morda jih najdem v LJ.
Livvy, pogledala sem in cena je 1884 SIT za silikonski pekač v katerem lahko pečeš 6 malo večjih muffinov. Na eni zgibanki pa sem videla tudi , da obstaja pekač za 6 mini muffinov. Tega pa v našem mercatorju ni, verjetno pa bi se dali dobit. Lahko pa pogledaš na njihovi www strani, če bo kaj (naslov je spodaj)
Firma je: Fackelmann d. o. o.
http://www.fackelmann.com
01/83-18-000
Ljubljanska cesta 45b
1241 Kamnik
Upam, da ti kaj pomaga, če ne pa ti tudi jaz lahko pošljem. Kakor želiš.
LP Zala
Silikonske pekače različnih oblik imajo tudi v trgovini s slaščičarsko opremo Pekarne Vrhnika na Brnčičevi v Ljubljani, ind. cona Črnuče. Mafini 6kom je okrog 2 tisoč. Štajerci v Avstrijo, Gorenjci in Primorci v Italijo, če prav razumem? No, samo za enega ali dva pekača so tudi Črnuče v redu.
Silikonski pekači so res vredni vsakega tolarja. Zadnjič sem v mafine s kosmiči in jabolki pozabila dodati olje, pekla sem jih polno pečico v silikonskem in hkrati še v starem teflonskem pekaču. V teflonu v papirnatih košaricah se je prijelo za umret, iz silikonskega sem jih samo “olupila”. Poslej jih bom pekla samo v silikonskem, olja pa sploh ne bom več dodajala, so čisto v redu tudi tako.
lp Tora
Forum je zaprt za komentiranje.