Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika muffini -moka

muffini -moka

kaksni bodo muffini iz ostre moke?

Verjetno bodo prav dobri. Soseda dela tudi biskvitno testo samo z ostro moko, jaz pa vcasih pol pol.

Lep pozdrav

Farina univerzalna

Jaz za vse uporabljam ostro moko, že od nekdaj sem tako navajena. Pecivo tu in tam pečem tudi za druge in vedno sem pohvaljena. Tako mislim, da bodo tvoji muffini tudi z ostro moko dobri. Moji so bili.
Lp

Se bom kar tu pripopala, ceprav ni o moki; o muffins pa.

Veckrat jih naredim, ker so vsem vsec; tudi receptov imam veliko. Sama jih pa malokdaj jem, ker me moti pecilni prasek.

Danes sem pa po svoje naredila. Ravnala sem se po receptu za svojo sadno pogaco ( 4 jajcka, 4 zlice sladkorja, 4 zlice moke ); vedno mi lepo uspe; lepo naraste in tako tudi ostane.

Najprej sem res do prave gostote z metlickama mesala jajcka s sladkorjem.
Dala sem ga manj malo manj. Masa je bila gosta kot krema.
V drugi posodi sem imela 3 zlice presejane moke, 1 zlico moke sem zamenjala s polno zlico zmletih orehov, se nekaj grobo nasekljanih orehov,
limonino lupinico, polno zlicko mesanice zacimb ( klincki, kardamom, cimet,ingver).
Maso sem pocasi primesala tej mesanici…verjetno bi bilo enako, ce bi moko primesala jajcni masi.
Z zlico sem zajemala maso in jo dajala v paprinate skodelice, ki so bile v modelu za muffine. Potem sem dodala kar na vrh se 5 razkoscicenih odtajanih visenj ( v vsako skodelico).
Pekla sem kaksnih 20 minut na 200 stopinj; ko je naraslo in se obarvalo, sem malo znizala.

Rezultat: Zelo lepi kupcki, nic se ni razlezlo, lepo naraslo in tako tudi ostalo.
Res uzitek pogledat. Tudi od skodelic je slo lepo, ko se je malce ohladilo.

Socno, zaradi visenj osvezujoce in aroma…meni najljubsa. Ce pomislim, da ni nic mascobe, niti pec.p…sem zelo zadovoljna. Torej:

Prisla sem do muffins po svojem okusu!!!

Nekdo si je potem na vrh dal se zlicko kutinovo ingverjeve marmelade…to je bilo pa ze perverzno dobro:)))
Nekaj sem jih ze pecene se premazala s prevretim sladkorjem z limoninim sokom. Nastala je bela prevleka, ko se je v pecici malo osusilo.

V to maso bom drugic pa kaj drugega dala: cokolado, kandirano sadje…., ampak visnje so the best.

Prislo je nekako 15 polnih skodelic. Ker imam model za samo 6 kupckov, sem ostalo dala v keramicne malo vecje posodice in tudi tam se je vse OK
speklo…naraslo, lepa polkrozna kupolca…

Lep pozdrav Babi

Babi, sem ze sprintala in bom sprobala. Ce prav razumem si višnje odtajala. Misliš da bi bilo kaj “narobe”, če bi dala kar zmrnjene?? No, zares lepo, da imam že na vsezgodaj polna usta sline ;-)). Imam izgleda abstinenčno krizo po sladkem in bo treba nujno nekaj speči ;-)).

Sončen pozdravček na Primorsko!

Sonce, hej!

Odmrznem jih ze zato, da jih lahko razkoscicim. V kompotu dajo visnje s koscico boljsi okus; sicer raje zamrzujem ( cesnje tudi) s koscico, malo povaljane v sladkorju. Nic se ne cedi in odtajano lepo zgleda.
Kupljene zamraznjene pa mislim, bi lahko dala kar zamrznjene, oziroma kolikor se odtajajo, medtem ko delas maso.

Za prvic lahko naredis s polovicno maso ( 2 jajcki, 2 zlici sladkorja in naprej).
Dobis priblizno 6 kosov.

Samo se vprasanje: V petek sem ti poslala mail. Si dobila?

Lep soncen dan…pri nas sijes :)))

Hej Babi!

Oh, bom naredila kar po tvojih količinah, ni problem, odjemalcev dosti ;-)).

Višnje bom kupila, tako da so tiste verjetno res že razkoščičene. Mi je domačih zmanjkalo. Ampak tudi domače sem zamrnila brez koščic, letos jih bom dala v skrinjo tako kot ti! Če jih bo kaj, seveda ;-)).

Maila nisem dobila, prosim, pošlji še 1x!

LP
d.

Babi!
Naredila sem mafine po tvojem receptu, s tem, da sem dodala namesto žlice orehov kar žlico mletih mandljev, ker sem te pač imela doma.
Mafini so lepo narasli, sicer so potem malo upadli, ampak nič zato. Kljub temu, da sem precej dvomila v uspeh odstranjevanja papirčkov, so šli le-ti stran še od toplih mafinov (ja, seveda nisem mogla počakati, da se ohladijo).
Pridejo zelo puhasti in rahli, čisto nekaj drugega, od meni znanih mafinov. V bistvu je to zelo, zelo rahel biskvit (da ne omenjam da je to precej “light” varianta, saj v njem ni nobene maščobe) v obliki mafinov. Super zadeva. Variacije na temo bodo gotovo še kdaj sprobane. Recept je že varno spravljen ;-)).

Če bi dodala po vrhu še glazuro (meni so bili tudi brez fino všeč), so pa to že pravi “cupcakes”.

Pozdravček v Koper!
d.

Sonce, me veseli, da ti je vsec.
Moji res niso niti malo upadli, se naslednji dan so ostali enaki; mogoce sem jih nekoliko bolj popekla. Vem, da ko sem prvic poskusila, ce so peceni, je palcka ostala cista, a zdelo se mi je nekoliko prebledo in sem dala se malo nazaj v pecico.
No, jajcno sladkorna zmes je bila pa res kompaktna – ze skoraj krema:)

Sem ti poslala spet kartico, ker sem trmasta in ne morem razumeti, zakaj so vsi dobili ( tudi jaz osebno v drugem mail boxu), le ti ne! GRRRRR!

Lep pozdrav s se vedno soncne obale:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close