Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mucek

Mucek

Živjo!

Včeraj okoli 18.00 se je izgubil naš mucek. Star je približno 1 leto, je kastriran in notranjo-zunanji maček. Ko sem jaz na dvorišču, je tudi on, a do zdaj nikoli ni šel daleč od našega dvorišča. Zdaj ga pogrešam in iščem cel dan, a ga ne najdem. Ko sem vprašala sosede, niso vedeli povedati nič več kot jaz, čeprav se mi eni izmed sosedov zdijo sumljivi. Sumim, da so ga zaprli v njihovo hišo in nam tega nočejo povedati. Za mucka me zelo skrbi, ker sva izjemno povezana. Ali ima kdo kakšne izkušnje, ko se je muc izgubil in prišel nazaj domov? Koliko časa ponavadi traja, preden pridejo nazaj? Kaj lahko storim, da se bo vrnil?

Hvala vsem za odgovore.

Če imaš kako fotografijo, čim hitreje izobesi letake.

Na FB najdi vse skupine v tvoji bližini in objavi (ne glede na vrsto skupine), da bo videlo čimveč ljudi.

Če ima rad kakšne igrače, ki se oglašajo, jih uporabi, medtem ko hodiš po okolici.

Mački dostikrat gredo v kakšno klet, garažo ali podstrešje, ki ga nato ljudje zaprejo in ostanejo zaprti noter. Kliči ga povsod in nato poslušaj, če se ti mogoče oglasi. Prosi sosede, naj na kratko odprejo klet/garažo/lopo.

Imaš blizu gozd? Cesto?

Želim ti, da ga najdeš.

Po vsej verjetnosti ga ne bos nikoli vec videla. Najbolje da se poslovis od njega za vedno. Ali ga povozil avto ali ga je pa odnesla voda. Vceraj je full padal dez.

Počakaj se nekaj dni, da se vrne.

Nam so recimo na enkrat izginili trije mackoni. So bili sicer se mladički. Čez nekaj mesecev smo preko ene tetke izvedeli, da so si jih eni otroci prisvojili in jih majo doma. Mone!

Potem za enega macka, ki je bil pri nas enih 10 let, je kr en dan izginil. Baje, da sosed zastruplja. Tko pravi soseda, ker njej so isto izginile macke.

Imate mogoče v bližini kakšno kitajsko restavracijo?

http://zavetisce-ljubljana.si/sl-SI/3862/najdene-zivali-kaj-storiti-ce-izgubimo-zival

in še

https://www.dzzz-kocevje.org/wp-content/uploads/2018/08/Kaj-storiti-%C4%8De-izgubim-%C5%BEival.pdf

Ne skrbi in počakaj. Naša sterilizirana mačka je bila tudi stara eno let, ko je lani po enem deževnem večeru izginila. Iskali smo jo, spraševali sosede, celo lepili letake, nihče je ni videl…..

Potem pa je po desetih dneh prišla domov!!! Shujšana, a nepoškodovana. Neverjetno, a resnično. Ko bi nam znala povedati, kje je bila??? Enkrat drugič jo je pa sosed po nesreči zaprl v vrtno uto. Smo jo ven slišali mijavkati in ga prosili, da je odprl vrata. Možakar star 90 let je sam niti ne bi slišal, ker ne sliši.

Skratka, po naših izkušnjah ni za obupat. Pa srečno in sporoči, ko se vrne.

Pa še to, zavetišče sem tudi klicala in so mi kar lepo rekli, da je verjetno ne bo več nazaj.

mona, sam povem ti, da macka je nemogoce zastrupit. Zato pa pravimo, da imajo devet zivljenj.

Iskrena hvala za spodbudne besede. To mi veliko pomeni. Sporočim, ko se vrne.

Pri nas mačke ne izginejo več kot za en dan, izjema so mačkoni, ko se gonijo, takrat ga lahko 2-3 dni ni domov. Če mačke ni cel dan, pregledamo, da je nismo kam zaprli (se splazi na skrivaj na podstrešje in podobno).

Lahko, da ga je butnil kak avto, še bolj verjetno pa je, da si ga je kdo prisvojil, sploh če je bil zaupljiv in cartljiv muc. Dostikrat ljudje mislijo, da je maček, sploh mlad, zapuščen. Ampak bi morali vedeti, da maček, ki je zaupljiv in normalne teže, ima vedno dom.

Jaz bi malo povprašala po okolici, tudi v smislu, če ima kdo novega mačka pri hiši. Pa nalepit obvestila na oglasno desko, vrata bloka, smetnjake…

Enkrat nam je izginila mačka za 10 dni. Prišla nazaj vsa scufana in s štrikom okoli vratu. Tudi to se dogaja.

Ko moj kitajski sosed naleti na kakšnega lutajučega mačka – ne dela diskriminacije po rasi in spolu. Vsakega da u vok!

Živjo!

Sporočam, da se je naš mucek danes ponoči srečno vrnil domov. Je nepoškodovan in zelo vesel. Hvala vsem za spodbudne besede in izkušnje.

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close