Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Muca lula – s čim očistiti jogi, tepih?

Muca lula – s čim očistiti jogi, tepih?

Imamo notranjo mačko, staro skoraj dve leti. Eno leto je bila čista, zdaj pa se občasno polula v sinovi sobi – zdaj berem, da jo privlači vonj po urinu. Ne vem več, kako, s čim naj očistim jogi in tepih, da bi čisto odpravili ta vonj, ker se mi že kar meša od pranja in stalnega čiščenja. Bila je pri veterinarju in je z njo vse OK. Lula pa samo v sinovi sobi in to je storila že tolikokrat, da že jaz malo voham, čeprav vedno vse, kar se da, operem, po jogiju zmočim in očistim madež in ga obrnem, tudi tepih sčistim s šamponom. Prosim, svetujte. S čim in kako očistite celoten itison v sobi? Kaj pa jogi – ima lateks v oblačilu?

A pesek ima čist, je škatla dovolj velika? Če ga je premalo in so grudice, včasih začnejo muce lulat zunaj WCjev.

Nimaš kaj.
Zapri sobo, ko bo muca lulala na tepih, ga nesi tja, po riti in mu nos malo v lužo porini. Malo zavpij in potem ga nesi na WC in ga tam pobožaj. Mogoče bi bilo fino, če ga neseš večkrat na WC, pa malo čakaš zraven, ko brska….

Od kod si se pa ti vzela? Živali se NIKOLI ne tišči glave v njihove iztrebke !!!!!!!!!!!!!!!

gledate na Animal planetu, ko se en tip, mislim, da je Jakson, ukvarja ravno s takimi zadevami kot so: ..vedenje, lulanje, kaknje muc..itd…Vedno predlga več stranišč, ali nimate mačje stranišče na pravemu mestu in ji za lulanje ni všeč, ali ji pesek ni všeč..Tudi to so možnosti….

Tebe kot otroka so tudi tako naučili uporabljati kahlico? pa pol tudi školjko? da so ti tiščali glavo v iztrebek?
Eni ste pa neizmerno pameti in “občudovanja” vredni…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ [b][i]>>> Nasmeh je najkrajša razdalja med ljudmi <<<[/i][/b] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ [img]http://shrani.si/f/3M/to/IrHmRpg/mickeeena.jpg[/img]

Preverite, ali ima muca kakšne zdravstvene težave. Veliko muc po sterilizaciji – ni nujno, da takoj – muči inkontinenca. Pri tem si ne morejo pomagati, ker urin uhaja nenamerno in brez nadzora.
Če je zdravstveno ok, ji nastavite dve stranišči, pogosteje menjujte pesek, opazujte, koliko pije in kdaj …

Zapiraj sinovo sobo, da nima vstopa v njo ali pa ji nastavi wc tudi tam.

Ne znam ti povedat vzroka, nasa tudi lula na postejo in smo vse ze probali, bili pri veterinarju in nic ne pomaga. Pomaga le to, da je postelja pospravljena, ravna, da ni gor kaksnih kepic ker bolj mehko je, vecja je pol verjetnost da se polula. Nekaj casa ni imela dostopa v spalnico, ko mene ni bilo doma, preventivno sem pa jogi zascitila z prevleko (kot neka rjuha) za inkontinentne ljudi tako da do v primeru lulanja, ne pride do jogija. Ta prevleka nic ne moti, res zadrzi, cez je pa itak navadna rjuha,vsaj to zascitis, ker polulanega jogija nikoli ne mores tako dobro spucati. Zdaj trkam na les, se nasa macka ze dooolgo ni polulala, ceprav ima ponovno dostop v spalnico. Res pa pazim da je postelja ravna, nategnjena in da ni nic razmetanega gor. Sicer pri pucanju kogija priporocam sodo bikarbono, vonj res povlece ven.

Tudi naša muca lula in kaka drugje, ne v svoje stranišče. In to pol metra stran od stranišča. Najraje na brisačo, ki je ostala na tleh po tuširanju ali pa kar na ploščice. Groza !!!!! Sem poskusila že vse živo, potem pa sem se pač vdala,…..

Znebite se mačke če ni čista in je ne obvladate. Polulano stanovanje je smrdeče in nehigijensko.

Tole pomaga pri čiščenju in nevtraliziranju vonjav pri jogijih in drugih zadevah, ki jih ne moreš dat v stroj ali čistilnico.

Pri nas je muca hodila lulat na mojo posteljo, ko sem se odselila od doma.
Pes lula namojo posteljo, ko ga peljem k veterinarju, če ga pelje kdo drug, se ne polula.

Sklepam, da tako živali nekaj izražajo, morda celo v obeh primerih zamero. čeprav težko verjamem, da si pes reče: no, prasica, zdaj me je mučila z veterinarjem, grem se ji polulat na posteljo. Ampak neka povezava mora bit.

Poskusi na mesto lulanja pošpricati kak močan parfum ali pa kupi tisti sprej, ki ga reklamirajo, da kao odganja pse in mačke z dvorišča.

Odkar imam živali v hiši, imam globinski sesalec. Brez tega bi znala živet samo v primeru, da ne bi imela živali. Pobere vsako lužičo, vsako mokroto na kavču, umazanijo v kavču, pršice… v glavnem, priporočam. Globinsko krtačo imaš za dlake, pršice, morebitne bolhe, vodno pa za lužice v tvojem primeru, tudi tepihe. Super zadeva.

A znebijo se je naj? Kaj predlagaš???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close