muc ne sme v hišo
Mašli smo mucka in mu dali dom. V enem letu je muc spraskal kar velko kavča, se je pa sedaj zgodilo, da se je tudi polulal večkrat notri. Muc je zunanje-notranji, ker živimo ob gozdu in ni ceste blizu.
Sedaj pa je može rekel da ima tega uničevanja dovolj in da muc ne sme več v hišo. Ne vem kaj storiti. a naj odpeljem v zavetišče ali mu dam kako hiško ven. Bojim se kako bo pozimi zunaj.
daisycutter, 04.08.2025 ob 09:54
Naredite mu njegov prostor recimo v garaži ali kurilnici, tam naj ima wc, pa kar mačja vrata, da lahko hodi ven in not.
Drugače se naredijo “hiške” obložene s stiroporom in pozimi napolnjene s senom ali slamo, če hočete da je samo zunaj.
Bravo, to je najboljši odgovor. Tudi mi imamo notranje – zunanja dva muca. Od pomladi do jeseni sta večinoma zunaj, tudi spita zunaj, ko začne trkati mraz na vrata, pa sta rada čimveč notri. A ne delata škode, zvečer pa se postavita v vrsto (skupaj s psom) za v kurilnico (ki je povezana z garažo) in tam spijo vsak na svojem prostoru. Seveda imajo pripravljeno tudi mačje stranišče, tako da načeloma ni problemov. Mačka, ki pa je bila problematična, zelo samosvoja (kljub mačjemu wc-ju se je podelala poleg…), pa je lani umrla. Tako da probaj narediti z možem nek kompromis. In pri mačku sedaj, ko je toplo vztrajaj in se bo navadil. Lahko mu tudi naredite neko izolirano hišico, tako ima moj sosed…
rebeka50, 04.08.2025 ob 11:09
Bravo, to je najboljši odgovor. Tudi mi imamo notranje – zunanja dva muca. Od pomladi do jeseni sta večinoma zunaj, tudi spita zunaj, ko začne trkati mraz na vrata, pa sta rada čimveč notri. A ne delata škode, zvečer pa se postavita v vrsto (skupaj s psom) za v kurilnico (ki je povezana z garažo) in tam spijo vsak na svojem prostoru. Seveda imajo pripravljeno tudi mačje stranišče, tako da načeloma ni problemov. Mačka, ki pa je bila problematična, zelo samosvoja (kljub mačjemu wc-ju se je podelala poleg…), pa je lani umrla. Tako da probaj narediti z možem nek kompromis. In pri mačku sedaj, ko je toplo vztrajaj in se bo navadil. Lahko mu tudi naredite neko izolirano hišico, tako ima moj sosed…
To, pa še grelno blazino za vzrejo piščancev lahko daste v hiško pozimi . V kakšni zadrugi se jo najde.
Še prej pa poskusi še bolj pogosto čistit wc.
Macki, mešanci, so zelo trdozive zivali. Omogocite mu hrano, vodo, wc in po potrebi varno toplo zavetje ( lopa, drvarnica, garaza) prijaznonroko, crkljanje po potrebi. Mam kolegico, ki nikol ni mela stika z macki brihtna pa precej okoli tega, da mora bit samo notr in kok smo grozni ker nasi niso notr … bolj ji razlagam naravo mackov v reali manj je … no pa so dobil macka dva in zdaj razine naravo mackov, vse od lova, igre …
Forum je zaprt za komentiranje.