Najdi forum

Mt.Nemrut

Tosti, ki ste bili na vzhodu Turcije, iz katerega kraja je najboljs in najcenej vzet turo na Nemrut Dagi?
A je to Malatya, Kahta,…?

hvala za odgovore,
LP

S kombijem nas je šla skupina iz Sanliurfe

oz. Urfe. Na goro moraš priti še pred

sončnim vzhodom.

LP!

Samo

Jaz sem šla tudi iz Urfe s Harran tours (agencijo vodi en učitelj angleščine). Na Nemrutu smo pričakali sončni zahod in vzhod (ta je fantastičen!), med potjo pa smo pogledali še nekaj stvari, ki bi jih sicer verjetno malo težje.

kok je bla pa cena take ture?

Aja sam se neki me zanima, a se splaca it pogledat v Diyabakir? A je kej zanimivega tam, k LP me neki ni prepricu?

Hvala za odgovore,
Lp

Nemrut s Harran tours me je pred dvemi leti koštal 40 $, kar pa ni blo tako zelo drago. Iz Urfe smo šli (če se prav spomnim) zjutraj in se vrnili naslednji dan opoldan. V ceno je bil vštet prevoz (šofer je ful simpatičen) in prenočevanje z večerjo in zajtrkom v enem penzionu pod vrhom Nemruta. Pa še med potjo smo se ustavljali in videli precej. Mislim, da ni blo predrago. Glede letošnjih cen ne vem, mogoče poskusi na mailu: ozcan_aslan@hotmail.com (to je tisti učitelj).

ful hvala za informacijo, bom napisala mejl.

Lp

Mi smo šli gor sami, s svojim prevozom. Ni tople vode, samo cesta je popolnoma razbita, tako da te kar malo srce boli, če bodo kolesa na koncu še okrogla…

V Diyarbakirju pa mi nismo našli popolnoma nič pametnega…

lp

bv

Ja sej men se tud tko zdi, zato sm pa spremenila svoj nacrt potovanja in bom sla rajs v Mardin, baje je ful lepo, bomo vidl.
Hvala,
Lp

No, mi smo sli pa na Nemrut iz Kahte, kar se mi zdi dost bols, ker je ze razdalja od Urfe do Kahte velika, tko da iz Kahte kumot vzames enodneven izlet.
Nam so ze potniki v minibusu na poti iz Urgfe “zrihtali” hotel al hostl (poceni, pa prav super, ime sem pa pozabu-Venera, al neki tazga), tko da so nas eni ze kar nekje v mestu pocakal pa v hotel odpelal, kjer smo pol vzeli turo na goro. To je bilo lani in ce se prav spomnim je prisel izlet okol 15 $.
Iz tega mesta pa baje vozijo tudi minibusi na goro, kar pride dost cenej, samo to je sam prevoz gor pa nazaj, mi smo se pa pol cev dan se vozil po tisti prekrasni pokrajini…. pa zajtrk na kmetiji z bezenom…..
Od mesta pa ni kej vidt – podobn kot Urfa, Diarbakyr…sam prijazni Kurdi…..smo pa srecal tipa, ki je bil vodnik nase Marjete, ki je mela pred leti na TV oddajao Gore in ljudje,pelov pa jo je na goro Ararat, pa se je pohvalu,, da je ze bil na nasi TV….nam pa castil pol se en kebab…….

“S

No sej, bova vidla, odvisno od denarja, itak je Sanli Urfa najina skor zadnja postojanka tko da bova vidla kok denarja bo ostal.

Hvala za informacije.
Lep pozdrav

Nemruta ne spustit!!

Ne bom, itak da ne:)

Sam bom vidla kako bo z denarjem za tako turo ki stane 40 dolarjev.
Sej to ni velik, glede na to kaj vse vids pa dozivis, je pa velik ce bom ze 20 dni po celem vzhodu zapravljala denar:)
Nekak bova ze prisla na ta Nemrut:)

Kaj pa dovoljenje za Ani? A si ga je ful tezko zrihtat ce si sam brez vodica?

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close