msn in outlook
Čau!
Spet dve pitanjci v imenu mojega sramežljivega prijatelja Aleša:
1. Na računalu ima 2 MSN-ja. Enga starega, ko pa je naložu novo verzijo, je ratala ta ekstra verzija. Kako pobrisati staro verzijo, če je nikjer ni videt?
2. Nekaj je prenašal pošto iz starega v novi PC .. in med tem prenosom se je pošta menda potrojijla. Ali obstaja kaka opcija, da to pottrojeno pošto pobrišeš avtomatsko?
Hvala za pomoč, vam bom zelo hvaležna, ker drugače neprestano nadleguje mene, k nimam pojma o teh stvareh.
LpMaruša
Še ena težava v outlooku se je pojavila: dela mu duplikate mejlov in sicer – prilagam njegov opis (ne vem zakaj človek ne more tega sam napisat sem????):
imam dva pop3ja za prihodno pošto, en je preko službeene mreže, drugi pa je narejen preko siola, ker imamo naše maile vezane na pošto od siola
Torej če hočem pogledati svojo pošto recimo od doma, grem na siolov mail in tam vidim. Zdaj sem oboje vezal na outlook in mi očitno obakrat pottegne dol, najprej preko enega nato preko drugega pop-a. Kako mu dopovedati da če je enkrat že dol potegnil naj ne vleče še drugič
Maile v SIOLovem predalu brišem ven ročno.
Hvala!
Zato ne upa napisat na forum, da se ve, kdo hlače nosi v firmi (čeravno jih morda nosita oba, hehe). Zadevca je simple. Če pošto pregledujemo na več mašincah, je smiselno, da se na eni nabira vsa prejeta pošta, ne glede na to, da na drugih računalnikih prej pogledamo prejeto pošto. Na vseh drugih rač. je potrebno nastaviti, naj pošta ostaja na strežniku. Z njega se bo tako zbrisala šele, ko po sprejeta na računalniku, ki te opcije nima. V tem primeru lahko odpade tudi ročno brisanje s serverja.
Forum je zaprt za komentiranje.