Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mreža proti komarjem

mreža proti komarjem

Pozdravljeni!

Na dva okna bi želela namestiti mrežo proti komarjem in mrčesu. Okni sta mere 50 x 150cm. Imela bi takšno mrežo, ki jo lahko, ko je ne potrebujem snamem in pospravim, ter seveda čim bolj ugodno varianto.
Sem pa v 5 nadstropju zato bi potrebovala nekaj kar je enostavno za namestit. Ima kdo kakšno idejo??

a

Na okenske podboje nalepiš trak z ježkom, na trak pritrdiš mrežo.

Varianta Hofer (Lidl?) – cena cca 2€ na okno (vsaj kako leto nazaj sem videla v njihovem katalogu). Merkur precej dražji.

Ja, samo te mreže z ježki se takoj uničijo, zlasti ko odpiraš in zapiraš okno.

Ja, samo te mreže z ježki se takoj uničijo, zlasti ko odpiraš in zapiraš okno.[/quote]

Kaj vem, eno leto preverjeno zdržijo.
Je pa res, da se okno malo težje zapre in jih jaz za čez zimo snamem in odlepim trak z ježkom.

Imamo zgoraj omenjene mreže na vseh oknih, ki jih pogosto odpiramo. Pazi, da daš mrežo pravilno na ježka, in da mreža ni preveč napeta, predvem, ko zapreš okno. Mreže so iz lahkega materiala, ki jih lahko snameš in opereš in spet namestiš gor. Cena ene mreže je cca 2€, dobiš v DM-ju bele in črne.

Za ravno vsak dan snemat, da recimo zaliješ rože ni, drugače imamo pa mi ene in iste več kot dve leti, bp.

Če pa se odločiš za kaj bolj konkretnega, pa je možnosti več, ponujajo jih pa vsi proizvajalci oken in/ali rolet. Cene so pa od 100€ naprej.

Zagotovo zdrži eno sezono, kakšno okno, ki pa je bolj v senci, pa zdrži še naslednjo sezono. Sicer pa tiste mreže ki so precej izpopstavljene na soncu, na koncu sezone postanejo krhke in preperijo.
Jaz mreže menjam vsako leto, medtem ko lepilni trak z ježkom zdrži (pri nas imamo še taprve 4 leta).Pri nas se super obnese. Če primerjaš škodljivost repelentov in strošek teh kemikalij, si po vsej verjetnosti čisto na istem.

Mah, meni se je pa vse strgalo. Bom letos probala še enkrat.

Ne napni mreže preveč na tesno, pa bo.

Ne napni mreže preveč na tesno, pa bo.[/quote]

Hvala za nasvet, bom upoštevala, upam, da bo delovalo.

Ja, mreža proti komarjem je res ena super stvar. Za manjša okna se dobi v DM, Merkurju in še kje verjetno.
Mi imamo tako v kopalnici, je nič ne premikamo. Na drugih oknih pa komarnik, naročen skupaj z okni, ni fiksen. Cene so mislim da od 100 evrov dalje, ampak se izplača.

29,51 Evra je cena za 1 m2 komarnika v dekor Vrhnika. Meni so jih izdelali za celo hišo in sem zelo zadovoljna. Poglej si njiho spletno stran in boš zvedela vse kar te zanima.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close