Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mravlje mravlje vsepovsod

Mravlje mravlje vsepovsod

Kaj storiti s temi mravljami, ki mi lezejo vsepovsod po hiši po zunanjih zidovih nekam gor pod tramove? Ko pošpricam na eni strani z biokilom, najdejo drugo pot in spet veselo gor proti strehi. Kam to gredo, kaj tam delajo? Gnezda pod streho? Je to škodljivo za hišo? Če bi hotela tako visoko špricat, bi morala vzet gasilsko lestev … Kaj naj? Svetujte mi. Tnx

Pasti, da uničiš gnezdo.

Katera je pa najboljša? Pa to res deluje? Hvala

Pa zdrob posuj.
Pojejo in se jim v zelodcu napihne pa pocrkajo.
Pa hiske
Pasti
Tu pa odnese strup v gnezdo pa se tam pocrkajo.
Pa cimet tud sovrazjo. Velikkk kroggg nardijo ko ga zavohajo

Hvala za nasvete. Ampak če “moje” mravlje naredijo velik krog, mi to nič ne pomaga, ker pač izberejo drugo pot in veselo dalje lezejo po fasadi gor in dol. A mi zna kdo objasnit, kje imajo gnezdo? A pod streho? Ali imajo tam čez samo pot? Rabim nekaj, da jim uniči gnezdo. Hvala

Mravlje gnezdijo v tleh, v mravljiscu. Kup zemlje, ponavadi visok 20cm do pol metra. Lahko je pod listjem. Spremljaj povorko mravelj in bos hitro nasla mravljisce. Baje pomaga, ce se ga polije z veliko kisa.

Kupi Neo-permin https://mtehnika.mercator.si/izdelek/5290710/insekticid
Potreseš po stezi, kjer hodijo. Vsaka, ki se okuži, se kasneje stegne.
Poleg tega dobro poglej, kje imajo mravljišče. Posuješ po mravljišču in uničiš kompletno zalego.
Da ti ne bodo vdirale v bajto, dosledno poštupaj okrog bajte ob fasadi. Tudi pod pragom in v kotih vrat.

Biokil je en velik klinc, oz. blažev žegen. Škoda denarja zanj.

V zadrugi al Mercurju kupi od firme Wingaher(priblizno tako se napise)posip za mravlje.
Zadeva je zelo učinkovita notri je moder posip naredis nkaj kupckov tega posipa mavljam na pot.
Mravlje se med seboj obvescajo in cez eno dve uri mravelj na tisoce ki pa bodo ta posip ki je v bistvu strup znosile v gnezdo in v 2/3dneh jih bos resena.
Ta posip dobis v zelenem valju.
Srecno

Katera je pa najboljša? Pa to res deluje? Hvala
[/quote]

Je vseeno, vse so dobre. Preverjetno edina stvar, ki deluje zelo hitro in prepreči nadaljnje vdore. Vsaj iz istega gnezda. Če ne uničiš gnezda, nisi naredila nič.

Pa zakaj pobijati mravlje??
Jaz jim nasujem vsake toliko sladkor 20 metrov hiše in vse dirjajo tja.
Nobene ni v hiši. Če daš sladkor v odprto steklenico z vodo, pa utonejo…

Ja tole s sladkorjem je najbolje. Vse do zadnje so tam. Potem pa z njimi narediš kar hočeš.

Najlepša hvala vsem za nasvete. Meni mravlje ne zahajajo v hišo, ampak jih je ogromno zunaj, po fasadi gredo nekam pod streho. In me moti, ker ne vem, kaj tam iščejo. Zakaj lezejo tja gor? Tam ni ne hrane, ne vode. Posipat jih ne morem, ker so na zidu. Lahko samo pošpricam. Očitno moram res poiskati, kje imajo pot do tal, če res gnezdijo na tleh.

Probaj posipat okoli hiše v širini najmanj 2 cm cement. Pazi da ne bo deževno. Ko bodo mravljevidele v dveh, treh dneh, da ne morejo nikjer dalje do hiše, se bodo obrnile in šle iskat novo lokacijo. Probaj narediti več plasti. Lahko pa kaj lepljivega daš. V Merkurju sem pred leti kupil eno tako škatlo, kjer je bila lepljiva snov notri. Namazal si jo po nečem, in je okoli 7 dni držala na polno. Ne vem več kako se je reklo tej stvari. Bila je zelo priporočna, najboljša past do danes, ampak svinjarijo je pa puščalo tako, da še mam danes par flekecov tam, kjer sem imel pasti, ker dol ne gre.

Nekaj dobrega mora biti pod streho.
Morda pa imajo kakšne napol divje čebelice med.

Nastavi jim kupček sladkorja nekaj metrov od hiše. Če se ne bodo preusmerile tja, je pod streho nekaj bolj slastnega.

Kupila sem Celaflor posip za mravlje. Ko sem prebrala navodila za uporabo, sem videla, da sploh ni posip, ampak je treba raztopiti v vodi in s tem zaliti, …. ?? Nič jasno. Sem posipala vseeno, na več mestih vse okoli hiše, kjer sem videla, da imajo mravlje pot. Zanima me, če bo res delovalo. Na nekaterih mestih sem malo z vodo pošpricala čez posip. Upam, da ne bo šla mačka to lizat. Sicer piše, da je grenko ..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close