Najdi forum

Mene pa zanima, kako bi lahko poslušala mp3 player namesto na slušalkah preko navadnih zvočnikov na stolpu ali pa preko aktivnih rač. zvočnikov ?

namest slusalk priključ rač. zvočnike..dela brez problemou…glede stolpa pa …moras met ekstra kabel…

hm, tud računalniških mi ne rata priklopit – ne paše kabel.
Kakšen mora bit pa za stolp, kolk pa stane in kaj mora imet stolp, da vem, če je to sploh možno?v bistvu me zanima za prenosni radiokasetofon/cd ?to gre?

Ponavadi gre v obeh primerih za en in isti kabel, je pa res, da imajo ativni računalniški zvočniki včasih kable kar “pripete”, se pravi, sploh nimajo konektorjev.

Pri povezavi na drugo audio napravo pa je tudi odvisno od audio vhodov na tej napravi, vendar so v veliki večini to kar činč vhodi (rdeča in bela luknja). Tko da če imaš tak kabel, kot je v priponki, potem bi skoraj moralo delat. Drugače pa povej kake vhode ima tvoj prenosni radiokasetofon pa bomo točno povedali.

Druga opcija pa je ta, da kupiš mini FM oddajnik, ga priključiš v izhod tvojega mp3 playerja in potem na katerem koli radio sprejemniku v bližnji okolici lahko “uloviš” frekvenco oddajnika in poslušaš tako, kot če bi poslušala radijsko postajo.

Hvala za razlago – glede vhodov pa tkole: na enem imam samo za slušalke, na drugem pa Mix mic.

Za slušalke je izhod in ne vhod, tisti mix mic pa je najbrž za mikrofon in tudi ne bo najboljši.

Če imaš kak fotoaparat, poslikaj te tvoje vhode, ali pa vse priključke ki jih najdeš in jih pripopaj semle v priponke.

Aha, ok – torej vhod in izhod ni isto, spet nekaj novega izvem:)

Fotoaparat sicer imam, ampak nimam kaj slikat, ker itak ni ničesar drugega kot to, kar sem napisala ( ja, mix mic je pa res za mikrofon, saj ga v ta namen tudi uporabljam, je pa ” edina luknja” na radiu to 🙂
Probala sem priklopit tudi že na aktivne rač.zvočnike, pa kot sem napisala, kabel ne paše noter ( gre nekako do polovice pa se ustavi, torej očitno ni pravi ).
Aja, kabel, ki si ga slikal ti , sem pa tudi že imela enkrat, poznam ( za povezavo CD playerja in radiokasetofona ), a je bilo žal za moj prejšnji prenosni radio , pri teh dveh sedaj pa sploh nimam teh rdečih in belih vhodov.
To je to pol, zgleda da ne bo šlo:( Hvala za pomoč vseeno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close