Mozolji – vaše pozitivne izkušnje?
To je moral bit čudež, ker pred nosečnostjo sem imela Diane 35, ki so kao super proti mozoljem, pa ni nič pomagalo, vmes brez KT je bila kriiizaa, mozoljev polna faca, hrbet, še mož se je zgražal, zdaj pa, po drugi nosečnosti se je vse zrihtalo – takoj, z istimi Diane 35. Vmes sem imela pol leta Yarino, pa ni bilo nič bolje.
Pomoje je tudi od posameznika odvisno.
branje tega članka več izveš tudi v tej temi, pametno se je posvetovati z dermatologom preden narediš več trajne škode kot koristi. Srečno
V zadnjih dveh letih sem imela primer dveh dijakov, ki sta se zelo uspešno znebila izredno trdovratnih mozoljev (veliki, rdeči mozolji po vsem obrazu). Oba imata po določneme časuzelo lepo kožo. Ko sem vprašala: kje so pa mozoljčki in pohvalila kožo sta oba odgovorila, da sta jemala neke tablete, ki so to težave odstranili. Nisem pa spraševala kakšne tablete tako da več ne morem pomagati ..
Hormoni, se strinjam. Jaz mojih nisem spravila v red vse do 26. leta -ko se zanosila. V parih mesecih so mozolji izginili. Danes jih imam 40 (let), vmes še 1 rodila, KT nekaj različnih zamenjala, bila tudi nekaj let brez KT. Amapak v vseh teh letih se mi ne naredita več kot 2 (dva!!!) mozolja na leto. Ne moreš da verjameš. Pa v povprečju vsak dan pojem eno 100 gr (tamalo) čokolado. Že zarad tega bi jih mogla imet…..
Tako, da pozitivna izkušnja za odpravo mozoljev pri meni je bila nosečnost.
Druga zgodba so pa lasje. Ti se mastijo, da ne moreš verjet. Pa dajem pramene (svetle), ki kao sušijo lase, nisem še opazila v vseh 20-tih letih kar sem na pramenih (obdobje vmes tudi brez). Glavo umijem zjutraj, naslednje juto bi jo lahko spet (pa je ne), tretje jutro sem samo še nazaj za pod “Kovter”, bog ne daj za iz bajte stopti, sem ko bi mi eden 1 liter olja na glavo stresel. Zamjala nebroj šamponov, balzamov, pa bila trmasta in ne vsaka dva dni umivala, ne vem. Se mi zdi, da bi kar za mozolje zamenjala telo mastno bučo.
Meni pomagajo tableti dermabion za lepo in vitalno kožo (prehransko dopolnilo). Se dobi v lekarni, brez recepta za 5€. Ker KT ne smem jemati (mi niti niso pomagale glede tega) je to super rešitev.
Drugče sem pa tudi sama imela Differin in je bil super, škoda ker so umaknili. Brat je pa že v osnovni šoli (danes star 26) dobil na recept neke antibiotike (roccoutane al kako se napiše) in ima še danes kožo za katero bi ubijala 🙂 Imel je tudi hude akne, podkožne, po obrazu, hrbtu… Sicer jih je jemal par mesecev in v prvih mesecih je bilo stanje veliko slabše, potem zelo suha koža, na koncu pa se je vse uštimalo. Če imaš res grozne probleme se pozanimaj pri zdravniku, drugače pa probaj to kar meni pomaga.
Forum je zaprt za komentiranje.