mozolji v srednih 30ih letih
Stara sem 35, ampak mozoljev pa kot pubertetnica. Preskusila sem že cel kup gelov, tonikov, krem, stickov proti mozoljem pa ni nekega pravega učinka. V najboljšem primeru se s kakim gelom kak mozolj mogoče malce prej posuši to je pa tudi vse.
Trenutno imam na obrazu 7 mozoljev, eni v končni fazi, drugi samo boleča rdečina, ki se bo počasi spremenila v mozolj. To je nekako povprečje mojega obraza. Včasih malo več, včasih malo manj. Zdaj sem par dni pred menstruacijo in je to mozoljasto obdobje.
Nos pa imam poln ogrcev, ki pa niti malo ne reagirajo na sredstva proti aknam, ogrcem (tudi tisti obliž proti ogrcem iz reklam na TV niti malo ne deluje).
Mozolji se mi pojavljajo tudi na dekolteju, včasih tudi na ramah in tudi na zadnjici.
Stanje je podobno ko jemljem ali ko ne jemljem KT tako, da KT očitno ne vplivajo (imela dvoje različnih KT).
Tu gor je tudi forum kozmetične storitve, ampak so vsi odgovori v stilu: pojdite h kozmetičarki.
Jaz še nikoli nisem bila pri kozmetičarki. Na netu sem pa gledala cene pa so za mojo borno plačo hudo visoke. Zato me zanima kaj v kozmetičnem salonu naredijo v takih primerih kot je moj in kako pogosto je potrebno tja hoditi in kak je učinek? Cene so tam okrog 40€ in več obiskov moja denarnica žal ne bi preživela, zato me zanima, kaj sploh naredijo, kak je učinek?
Kaj pa dermatolog? Kako do njega? Samoplačniško ali preko napotnice? Kako pomagajo?
Kaj pa kake druge kreme za take težave, se je komu katero sredstvo proti mozoljem obneslo in je zadovoljen z njim?
V drogeriji sem kupila tudi precej dragi gel za umivanje in kremo za sušenej aken iz nekega čajevca, dosti dražje kot vse ostale zadeve, učinke pa isto minimalen.
Kako si negujete kožo? Jaz si jo umijem ponavadi s kakim gelom proti aknam ali pa samo z vodo. Včasih uporabim masko proti aknam. Potem pa namažem kremo proti mozoljem. Drugih krem ne uporabljam, ne uprabljam nobenih pudrov, šmink, maskar, nobenih drugih krem (izjema sončna krema, če je potreba).
Zgleda, da je to normalno. Kot najstnica nisem imela niti enega, po 33-tih letih se ti prične spreminjati telo in prenekatera hrana, ki ti je včasih ustrezala ti enostavno ne ustreza več. Pri meni je tako s čokolado – zamenjaj jo s rdečo papriko, ki ima več hormona sreče kot čakolada. Naredi si čistilno akcijo s koprivnim čajem, sicer je groznega okusa, sedaj pa ko bo pomlad pa se najej regrada in brezov čaj (recept je v knjigi dr. Smiljanič Drago), zlasti pa se odpovej mleku. Poskusi s sojinim ali riževim ali kakšnemu drugemu mleku. Zlasti pa si ne pacaj telesa s umetno pripravljeno hrano, to je strup.
meni je pa zakon Tekočina proti mozoljem, ampak jo moraš res uporabljati vsak dan po večkrat. pomagala mi je pri 15ih pa tudi sedaj nekaj let kasneje je še vedno super. drugače če pa je res hudo s tem se pa dobi na recept neka roll-on varianta in se s tistim isto namažeš ene 2krat na dan in ti jih dobesedno posuši. tudi zakon varianta
Forum je zaprt za komentiranje.