Možnost oploditve samskih žensk
Ne vidim takega problema kot Robi v tem zakonu.
Plodna ženska že sedaj lahko poskrbi zelo enostavno za prostovoljnega osemenovalca. Razen če je res grda. Pa še to mislim, da bi se našlo kakšnega kandidata. Saj veste, važno da ga da na toplo. 😛
Problem je če takšna ženska hoče tudi preživnino, kar ni glih fer. Si je pa moški sam kriv.
Mislim da tudi lejzbike načeloma nimajo problema malce potrpet za tisto seme že sedaj.
Takšen zakon ne bo veliko spremenil družbe.
Je pa že sedaj za heteroseksualne pare umetna oploditev zelo draga in zakomplicirana zadeva. Poleg tega ima veliko manjši uspeh kot naravna alternativa.
Zato se veliko parov odloči za prostovoljnega osemenjevalca, ki je zdrav, brez dednih bolezni v družini in čim bolj podoben partnerju.
Senza je najbrž govorila o tem, kako ženske “na skrivaj” prešvercajo poln kondom in potem…bog se jih usmili:))). Samo pot do zanositve je še dolga. Najbrž te ženske kar nekaj časa ponavljajo, da (če) pride do uspeha. Zdravnik naredi na podoben način, le da je vse sterilno in lahko poseže mnogo globje.
Grem bruhat…
Mogoče bi taki osebi psiholog izbil iz glave, da je otrok nekaj, kar lahko ta oseba izkorišča (če narediš otroka zato, da ne boš na stara leta sam kot tista, ki jo ON omenja, da je to storila v Moldaviji). In mogoče bi taka oseba dojela, da otrok ni stvar, ki si jo lastiš, ampak, da je to človek, z dušo in pametjo in z vsem. Ne pa lastnina neke zblojene osebe.
Ja, res je, čist preveč egoistov ima otroke, zaradi nijih samih, ne zaradi dobrega otroku. Na bruhanje mi gre kako eni štancajo otroke (ja grda beseda, ampak točno to počno), da zadovoljijo svoje potrebe. Za otrokove potrebe pa jim ni kaj preveč mar.
Da imajo reveži kopico otrok, pod krinko čustvene ljubezni in skrbi za nataliteto, pa ni izprijeno? In zaradi tega egoizma potem trpi proračun..
Cela debata je smešna. Standardi za imeti otroke so najnižji možni. Ženska + moški, seks brez zaščite, rojstvo.
Ampak važno, da imajo otroci očeta in mamo, tudi če so revni, nezaželjeni, zanemarjeni, kajne? samo, da je nekim kvazi moralnim normam zadoščeno.[/quote]
Žal je takih kot jih opisuješ, ogromno, veliko preveč.
Nenavadno, tule vsi mislite, da bi se ženske kar veselo oplojevale. V reali pa slišim kako vse skrbijo za kontracepcijo. Pa kontracepcijske tabletke so za ženske prava osvoboditev in tako naprej.
Verjetno vsi veste, da imajo KT pogosto strankse učinke, večrkat prav neprijetne. Pa se teh KT poje ogromno. Le zakaj, če bi menda vse bile rade noseče, jedo pa KT pa še stranske učinke imajo?
Dokler ne skušaš uspešno zanosit (rodit), težko rečeš, da nimajo stranskih učinkov.
Dokler ne skušaš uspešno zanosit (rodit), težko rečeš, da nimajo stranskih učinkov.[/quote]
In kakšne stranske učinke imajo? Kaj se mi bo zgodilo?[/quote]
Nimam čarobne kugle :), vem pa, da nekatere ne morejo zanosit ali pa imajo kake druge težave, tudi zaradi predolgega jemanja KT.
Čak, čak, zdaj boš pa sesula temo. Glede na temo, bi jaz rekla, da vsaka ženska hlepi biti noseča in da je problem, ker ne dobi tipa, da bi jo oplodil. Ti pa kar KT jemlješ. Boš vse teorije podrla.[/quote]
Razumem tvojo teorijo, ne razumem pa, kaj ima to veze z mano?[/quote]
Zabavam se ob teorijah monovcev, ki očitno mislijo, da ženske hodimo po svetu in prosjačimo, da nas kdo oplodi :). Zdaj bodo čisto zgroženi, ko bodo prebrali, da pa ženska jemlje KT :).
Ker po teorijah naših vrlih monovcev, bi jaz razumela, da ženska seksa le zato, da bi zanosila. Ko ima dovolj otrok, je seks ne zanima več. To bi človek sklepal po zapisih monovcev. To seveda niso moje ideje :).
Nimam čarobne kugle :), vem pa, da nekatere ne morejo zanosit ali pa imajo kake druge težave, tudi zaradi predolgega jemanja KT.[/quote]
Ženska, ki ima težave s KT, se ponavadi odloči za sterilizacijo :). A veš zakaj? Res pa je, da večina KT dobro prenaša.
Nimam čarobne kugle :), vem pa, da nekatere ne morejo zanosit ali pa imajo kake druge težave, tudi zaradi predolgega jemanja KT.[/quote]
Sicer dvomim, da je to zaradi KT. Ponavadi so bili problemi že prej, pa ženske sploh niso vedele, dokler niso želele zanositi.
Meni se ne more nič hudega zgoditi:).
Ženska, ki ima težave s KT, se ponavadi odloči za sterilizacijo :). A veš zakaj? Res pa je, da večina KT dobro prenaša.[/quote]
Če ima ženska težave s KT, običajno pomeni, da ima z določeno vrsto KT težave. Ginekologinja ji bo v tem primeru predpisala drugo vrsto. Možnosti je neskončno. Nisem pa še slišala, da bi se ženska odločila za sterilizacijo zaradi problemov s KT. Wtf.
Ženska, ki ima težave s KT, se ponavadi odloči za sterilizacijo :). A veš zakaj? [/quote]
Da ne bi imela več težav s KT? :))
Sicer dvomim, da je to zaradi KT. Ponavadi so bili problemi že prej, pa ženske sploh niso vedele, dokler niso želele zanositi.
Meni se ne more nič hudega zgoditi:).[/quote]
Možno, ampak saj točno tako so razmišljale tudi tiste, ki so potem imele težave. :))
Forum je zaprt za komentiranje.