Moža bi rada prepričala v selitev
to si verjetno vedela, preden si se selila tja, pa ti selitve ni preprečilo…[/quote]
Ja, pa sem mislila, da se bom navadila. Priznam, moja napaka. Sem pač mislila, kako bom hodila po gobe, nabirala zelišča itd. Potem pa itak nisem mogla nikamor, ker so postavili el. pastirje, pa bike za njimi :p
Pozimi pa itak nisi mogel nikamor, razen, če si lopato vzel s sabo.
Me je minilo.
Hvala enako!
Te razumem. Tudi sama imam rada naravo in sprehode in vse…ampak izven mesta bi pa težko zdržala dlje časa. Tako pač je, ljudje smo različni.
Sicer pa nimam pametnega nasveta, kako to rešit…čeprav sem v dost podobni situaciji…partner je celo življenje živel v hiši in čeprav imamo zdaj z njo ogromno stroškov, pa še prenove je potrebna, mislim, da bi ga težko prepričala v prodajo. Bi šla prej midva narazen 🙁 Je pa tok vredna, da bi si kupila spodobno stanovanje, pa še bi ostalo.
In ne, ni je zgradil on. Tudi finančno je zelo malo vložil vanjo.
No, moja zgodba je malo drugačna. Iz mesta sem se preselila zaradi lločitve staršev (kot najstnica) in sem vedno sanjala, da bom nekega dne, ko bom samostojna šla nazaj. Od tedaj je preteklo 17 let in sedaj ne bi moje vasice zamenjala za nič na svetu:) Problem je, ko se človek preseli drugam, ker nima tam svoje socialne mreže. Tudi na vasi kofetkamo, ne sicer v kafiču, ampak enkrat na eni terasi, drugič na tem dvorišču, otroci dirkajo po zelenicah. Pa se tudi kar redno opravimo malo do mesta, v gledališče, pa kino, pa v šoping pa čisto tako malo na špancir po starih mestnih ulicah. Različni smo si. Ampak res, dokler ne najdeš svojih ljudi, svoje sredine, ne sodiš nekam in se tam ne počutiš. In če si še doma, torej tudi brez mreže ljudi v službi, toliko hujše.
Mogoče pa še bo;)
Srečno
Ljubljančanke so znane po razvajenosti….
Ker nimaš službe, ima ves pisan cajt se vozit po trgovinah, kafičih po celi SLO, se ti ne zdi, v NM jih tudi ne manjka?
Ampak rajši si najdi službo da boš se manj ukvarjala z “problemi”
Tkole je, če mas deca rada, ne boš šla, če ga nimaš dovolj, bo sigurno odletela nazaj.
Kako primitivni so ljudje v SLO, vidim po odgovorih. Vse razmišljanje je enosmerno in predvsem provincialno kakor je že cela SLO zelo provincialna (nikar ne vihajte obrvi – tako je), LJ pa le ena večja vas.
Vsak ima po svoje svoj prav a ne. Avtorico je ja čist za razumet, ker se dolgočasi v tistem podeželskem miru medtem ko tiste, ki smo iz podeželja že večji del življenja moti pa obratno. Sam sem dal skozi oboje in vem.
Živel sem v mestu, pa ob mestu, torej zunaj mesta ampak le par km stran od velemesta z enim najbolj prometnih letališč na svetu za hrbtom, kjer vzleti in pristane letalo na 30 sekund..par metrov stran so se vozili trakotrji in pasle krave, vse je bilo na dosegu roke, sedanjost in preteklost, mesto in travniki, njive,.. V bistvu, takšna je videti Slovenija, kot jo vidi tujec iz Londona, iz Amsterdama, iz Berlina, iz Pariza, Rima – ko se vozi skozi njo. ne pa omenjati Amerike kajti tisto je en čist drugi svet in ljudje, so kot iz Marsa mi pa iz Lune in to dobesedno. Povsem neprimerljivo.
Dočim tisti iz Skandinavije SLO ne bi doživljali tako kot zgoraj opisano, ker njihove dežele so raj same zase, njihova mesta pa do konca možnega zlita v podeželje…tega nismo sposobni dojeti, če tega nismo videli. Ampak to je le vizualnost in nič več. Drugače smo pa od njih tako drugačni, da ni možna nikakršna primerjava! Razumete to?
Pravim pa, človek se vsemu navadi. Čist vsemu.
Je pa res, da je treba na podeželju za vsako stvar v avto in to stane..tudi mene to moti ampak ok gre.
to si verjetno vedela, preden si se selila tja, pa ti selitve ni preprečilo…[/quote]
Ja, pa sem mislila, da se bom navadila. Priznam, moja napaka. Sem pač mislila, kako bom hodila po gobe, nabirala zelišča itd. Potem pa itak nisem mogla nikamor, ker so postavili el. pastirje, pa bike za njimi :p
Pozimi pa itak nisi mogel nikamor, razen, če si lopato vzel s sabo.
Me je minilo.[/quote]
Si pa res razvajena…Tebi je sploh za kakšno delo ?
Če bi jaz bil tvoj moški, bi ti povedal, da lahko greš….Seveda brez mene.
OK. 🙂 Ponavadi imajo namreč o ZDA največ povedati tisti, ki tam še nikoli niso bili. Po pravilu seveda v negativnem smislu.
Meni pa se Američani ne zdijo tako ekstremno drugačni od nas. So seveda razlike (nekatere večje, druge manjše), ampak obstaja bistveno več držav, kjer boš doživel kulturni šok, medtem ko se na ZDA hitro privadiš.
Pravzaprav vas razumem, ne razumem pa hitre odločitve o gradnji hiše v NM. Predvidevam, da je mož novomeščan. Kakorkoli že. poskusite najti motiv, ki vas bo odvrnil od misli za selitev. Povečajte si družino. Saj hiša ni le za enega otročička
Včasih splet okoliščin pripelje do tega, da se boste mogoče preselili iz nuje po službi. Ali si službo najdite v LJ. Moja hči se je poročila v NM in se vozi iz NM v LJ v službo in je povsem zadovoljna.
Če boste pogledala zadeve iz druge plati se bodo rešile mogoče še boljše kot selitev v LJ v stanovanje. Sama sem se z možem po štiridesetih letih bivanja v LJ preselila na deželo 100 km in LJ. Da ne rečem, da so nas prisilile ekonomske razmere.
Prepričana sem, če se boste odločila za selitev v LJ, se boste tudi kofetkanja naveličala. Gledališča so tudi v NM, treba jih je le poiskati. Samo interes mora biti. Sonce še lepše sije na deželi kot v mestu, ker ga iz stanovanja velikokrat ne vidimo. Sama imam dobre izkušnje od tam. Sedaj sem v hiši in imam sonca od jutra do večera, V LJ smo imeli stanovanje obrnjeno na severovzhod, sonca pozimi nič
Srečno v odločitvi
Jaz pa ta predlog odsvetujem, ker mi je sumljiv tale odnos. Njeno nezadovoljstvo skoraj zagotovo ni posledica selitve, pač pa prej ne sprejemanje odgovornosti za svoje odločitve. Iskanje nekih “dram” in nepotrebnih dogajanj okrog sebe. To počnejo ljudje, ki ne najdejo miru v sebi, neprestano iščejo neke spremembe v svoji okolici, namesto da bi naredili red znotraj sebe. Tam je po moje težava, ki pa se bo le s težavo rešila. Za kaj takšnega bo treba bit zelo iskren do sebe, bolj kot kdajkoli.
Res “briljantna” ideja. Vsakič, ko bo kdo nezadovoljen, naj si omisli še enega otroka. Pa, če zaškriplje v odnosu, najbrž tudi, saj jih bo otrok ja povezal.
[/quote]Pokvarjena plošča.press :))))
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Jaz pa ta predlog odsvetujem, ker mi je sumljiv tale odnos. Njeno nezadovoljstvo skoraj zagotovo ni posledica selitve, pač pa prej ne sprejemanje odgovornosti za svoje odločitve. Iskanje nekih “dram” in nepotrebnih dogajanj okrog sebe. To počnejo ljudje, ki ne najdejo miru v sebi, neprestano iščejo neke spremembe v svoji okolici, namesto da bi naredili red znotraj sebe. Tam je po moje težava, ki pa se bo le s težavo rešila. Za kaj takšnega bo treba bit zelo iskren do sebe, bolj kot kdajkoli.[/quote]Ti spet nekaj na suho racionaliziraš, ker imaš vrhovno videnje in vedenje o vsem a ne? Jaz jo pač razumem, da ji ni vseeno, kje živi, čeprav, jaz ne bi tipa prepričevala v kaj takega. Sploh, če se kdo javi s hišo v nm, bi se iz ljubljane kar preselila tja. Pa otroke bi tudi imela, no če bi bog dal, a ne Boom? Aja službo, sklepam, tudi– Aja ne to ni oglas zdaj ccc
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] On je zgradil hišo bolj kot ne s svojim denarjem. Hodi v službo blizu doma.
Ona brez službe prišla v njegovo hišo, želi živet v LJ. Ona bi bila doma, on pa se daleč vozil v službo?
Ni čudno, da se noče pogovarjat.
Tako kot tebi ni tam pri NM fajn, njemu ni fajn v LJ. Ampak on ima službo, ti pa ne. On bi se moral iz LJ vozit nazaj na Dolenjsko, ti pa bi doma čepela.
Najprej si najdi službo za nedoločen čas. Potem pa je veliko večja verjetnost, da se bosta lahko pogovorila. Zdaj pa res ne moreš pričakovat, da bo ugodil tvojim muham.
Jaz pa ta predlog odsvetujem, ker mi je sumljiv tale odnos. Njeno nezadovoljstvo skoraj zagotovo ni posledica selitve, pač pa prej ne sprejemanje odgovornosti za svoje odločitve. Iskanje nekih “dram” in nepotrebnih dogajanj okrog sebe. To počnejo ljudje, ki ne najdejo miru v sebi, neprestano iščejo neke spremembe v svoji okolici, namesto da bi naredili red znotraj sebe. Tam je po moje težava, ki pa se bo le s težavo rešila. Za kaj takšnega bo treba bit zelo iskren do sebe, bolj kot kdajkoli.[/quote]Ti spet nekaj na suho racionaliziraš, ker imaš vrhovno videnje in vedenje o vsem a ne? Jaz jo pač razumem, da ji ni vseeno, kje živi, čeprav, jaz ne bi tipa prepričevala v kaj takega. Sploh, če se kdo javi s hišo v nm, bi se iz ljubljane kar preselila tja. Pa otroke bi tudi imela, no če bi bog dal, a ne Boom? Aja službo, sklepam, tudi– Aja ne to ni oglas zdaj ccc[/quote]
Ni čist na suho a ne. Je kar nekaj informacij. Ti jo razumeš in jaz jo tudi razumem, zato sem pa napisal to, kar sem. Ali pa misliš, da jo samo ti razumeš?
Najprej napišeš, da jo razumeš, potem pa začneš pisat o sebi, da bi se preselila v NM. To je nasvet njej? Malo zmedeno… 🙂
Ti spet nekaj na suho racionaliziraš, ker imaš vrhovno videnje in vedenje o vsem a ne? Jaz jo pač razumem, da ji ni vseeno, kje živi, čeprav, jaz ne bi tipa prepričevala v kaj takega. Sploh, če se kdo javi s hišo v nm, bi se iz ljubljane kar preselila tja. Pa otroke bi tudi imela, no če bi bog dal, a ne Boom? Aja službo, sklepam, tudi– Aja ne to ni oglas zdaj ccc[/quote]
Ni čist na suho a ne. Je kar nekaj informacij. Ti jo razumeš in jaz jo tudi razumem, zato sem pa napisal to, kar sem. Ali pa misliš, da jo samo ti razumeš?
Najprej napišeš, da jo razumeš, potem pa začneš pisat o sebi, da bi se preselila v NM. To je nasvet njej? Malo zmedeno… :)[/quote]
Marko, ne bodi tako strog 😉 v nekem jutranjem postu je že oznanila, da ji škodi petek 🙂
V teh časih službo dobiti je skoraj že loterija, tako da je v tej temi irelevantna.
Če je to res, da je možu vseeno, kam se ga postavi, bi se verjetno pogovarjal o morebitni preselitvi oz bi naredil to kar “dirigiraš”. To zgoraj zveni kakor da v NM ni trgovin, ni nobenega dogajanja, ni zanimih ljudi – precej dvomim. Meni Lj ni nič boljša kakor ostala mesta po naši državi, na določena obdobja mi je še celo slabša (megla, preveč ljudi, neko posiljeno dogajanje, povsod veliko študentarije in penzionistov, slab zrak, polno smeti,….).
Zakaj pa se ne preseliš sama, pretehtaj pri sebi, kaj ti več pomeni, mož in otrok ali tisti sivi “blišč” in “kič” ki ga lahko nudi naša umazana prestolnica? Kdo ti je pa kriv, da si lena in najdeš bizarno prednost v čiščenju stanovanja pred čiščenjem hiše?
Prej bi bilo potrebno misliti na to, česa si želiš, ne pa na prvo žogo partner, hiša, otrok, ostale osebne želje in potrebe pa potlačiti. Joj, ali v tistem okolišu res ni nobenih ljudi, kavarn, ipd “promenad” za afne guncat? Za moje pojme so to precej razvajene želje in potrebe, večina ljudi si želi zdravja in dostojnega dohodka.
Kakor sem že omenila; pretehtaj pri sebi, kaj ti je bolj pomembno; mož in otrok – se prilagodiš k temu kar imaš (nekateri bi bili na tvojem mestu blaženi) ali razmisliš o tem, da se preseliš sama, iz vsega prebranega dvomim, da BO mož za to, da se vsi njegovi napori okrog hiše in kreditiranja z nekaj potezami izničijo – vsaj to bi lahko cenila…čuti se nehvaležnost in celo prezir do lastnega življenja. Tako je to, če ne razmišljamo o prihodnosti in o tem česa si zares želimo, za nespametne odločitve smo odgovorni sami oz se z njimi sprijaznimo.
Namesto,da razmišljaš o trgovinah….pomisli kaj lahko narediš doma razen,da posedaš in ugotavljaš kje je kaka trgovina. tudi v Lj sene cedita med in mleo. Zgorj omenjena dopisovalka ima prav..omisli si kak vrt pa boš imela dovolj dela…raze,če ti delo smrdi….ampak za v trgovine moraš imeti denar….ni mož pokazal dovolj odgovornosti…če je vzel kredi….ti nezaposlena..kdo ga je plačeval?
Forum je zaprt za komentiranje.