Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mož v tujini….

mož v tujini….

Oj!

Zanima me predvsem od tistih žensk od katerih partnerji so službeno v tujini.
Npr. je partner v tujini(nemčija,rusija,slovaška,…..) vsaj za 3 tedne.Doma ima ženo,partnerko,otroke. Ali se vsak dan slišite,kontaktirate? Ali bolj ve kličete,kolikokrat moški pokliče?

Moj je za 1 mesec v rusiji in vedno jaz kličem. :((
Lahko bi kdaj on,vsaj da reče otrokom dobro jutro.Ali sem prezahtevna’

hvala za mnenja

kje pa ma cajt v rusiji na tebe in otroke misliti.

Pri nas je tudi veliko odsoten, ni pa do neka dolgotrajna odsotnost ampak po 2 do 4 dni praktično vsak teden. Pri nas tudi večinoma jaz kličem iz enostavnega razloga, ker je ceneje.

Sva se slisala vsak dan in to kar dolgo (vcasih tudi po dve uri). Video klic prek interneta.

Pri nas je tudi veliko odsoten, ni pa do neka dolgotrajna odsotnost ampak po 2 do 4 dni praktično vsak teden. Pri nas tudi večinoma jaz kličem iz enostavnega razloga, ker je ceneje.[/quote]

Ja sej on tudi pravi,da je tako ceneje,ampak eno sporočilo vsake 2 dni npr. pa res ni tolk drago.

skype je brezplačen

Midva greva oba večkrat v tujino, jaz po par dni, mož pa tudi po par tednov. Ponavadi več kliče tisti, ki je doma in to samo zato, ker tisti, ki je v tujini, ima že tako prenatrpan dan in enostavno klic domov odlaga (iz lastnih izkušenj: samo še to naredim, pa pokličem).
Je pa potem res tudi to, da če je kak frej dan, kliče tudi vsake pol ure 🙂

lol
seveda, če si tudi internet voziš lepo s sabo…..

enim ni jasno, kaj se kje plačuje… res ne…

lol

enim ni jasno, kaj se kje plačuje… res ne…[/quote]

Veliko potujem in cez noc ostajam v hotelih. V zadnjih 5 letih še v nobenem od hotelov nisem plačala zanj. In če je partner toliko v eni od držav, ima ponavadi tam tudi kartico za prenos podatkov. In Skype porabi skoraj nic prenosa, preverjeno.

Da o raznik brezplačnih wifijih v restavracijah in podobnih mestih ne govorim. Še po LJ ga imaš skoraj na vaskem koraku.

lol

Veliko potujem in cez noc ostajam v hotelih. V zadnjih 5 letih še v nobenem od hotelov nisem plačala zanj. In če je partner toliko v eni od držav, ima ponavadi tam tudi kartico za prenos podatkov. In Skype porabi skoraj nic prenosa, preverjeno.

Da o raznik brezplačnih wifijih v restavracijah in podobnih mestih ne govorim. Še po LJ ga imaš skoraj na vaskem koraku.[/quote]
če si recimo šofer, ne spiš po hotelih in motelih…

No, ok brezplačno res ni, samo je pa dosegljivo in priročno. In kadar je parttner v tujini na delu, je to bistvenega pomena. Torej IPAD s SIM kartico, IPHONE je zlata vredno.

Tkole je bilo pr nas. Midva sva se domenjena, da kamor kol je potoval je poklical, ko je tam prispel. Potem sva čvekala kakšen ima naslednji dan urnik in sva uskladila z mojim ter se domenila kdaj se slišiva. Uporabljala sva pa 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} skype, tko da sta otroka z njim govorila ogromno časa. SMS so laufal ko je kam potoval izven svoje že zunanje lokacije in je sporočil da je srečno prispel. PA tud nasplošno, če sva imela srečo,da je šlo za države EU potem se sms tako niso štel k tujina. Kadar je bil kje drugje, pa sva bila pri telefonu bolj previdna, ker je bil 200 evrov v trenutku.

N

Ni šofer.Ampak je pol firme dol,ker tam delajo.

Nihče me ne bo prepričal, da si ne more privoščit poslat enega smsa na dan.

Da o raznik brezplačnih wifijih v restavracijah in podobnih mestih ne govorim. Še po LJ ga imaš skoraj na vaskem koraku.[/quote]
če si recimo šofer, ne spiš po hotelih in motelih…[/quote]

Na marsikateri pumpi je wifi brezplačen. Taki imajo pa tako nastudirane opcije za prenos podatkov, če jim je to seveda v interesu

Moj mož je lani celo leto delal v tujini. Bil doma približno 4 dni na 3 teden. Vsako jutro sms, za dobro jutro, čez dan kaki, zvečer pa obvezno skajp, pa še potem zvečer sms za lahko noč. Tako je med nama. Skupaj sva 11 let, imava 2 otroka ampak sva ful na vezi. K sreči je zamenjal službo in je sedaj še vedno zaposlen v tujini (Avstrija) samo je vsak večer doma.

lol

Veš koliko je brezplačnih dostopov do neta v tujini? Ogromno…
Velik odstotek hotelov, restavracij, barov, nakupovalnih centrov, črpalk, kulturnih ustanov, itd. In tam je Skype prav lepo brezplačen.

lol

Velik odstotek hotelov, restavracij, barov, nakupovalnih centrov, črpalk, kulturnih ustanov, itd. In tam je Skype prav lepo brezplačen.[/quote]

Rok, tale decva si ne bo pustila, da ji nekdo, ki uporablja te zadeve redno razlaga njej, ki ne gre dalje od Karavank, ker ona pa že ve, no hehehehehehehehe

lol

Letos poleti smo bili na dopustu po Belgiji. V Bruslju je bilo skoraj nemogoče dobiti brezplačni wifi. Še v hotelu smo ga morali doplačati.

http://www.brussels.be/artdet.cfm/7536

Letos poleti smo bili na dopustu po Belgiji. V Bruslju je bilo skoraj nemogoče dobiti brezplačni wifi. Še v hotelu smo ga morali doplačati.[/quote]

lol

Velik odstotek hotelov, restavracij, barov, nakupovalnih centrov, črpalk, kulturnih ustanov, itd. In tam je Skype prav lepo brezplačen.[/quote]

Saj ne zagovarjam v prvem postu omenjenega moža in očeta. Tudi meni ne bi bilo prav, če se ne bi nič oglasil.
Ampak, povsod pa tudi ni primeren prostor za pogovarjanje po skypu….

odvisno za kakšno odsotnost gre, če nekdo dela tam več tednov in ima normalen delovni urnik pol bi se res lahko oglasil, …
Če pa gre za kratke skoncentrirane poti – jaz npr hodim na poslovne poti, ki trajajo pra dni in so od jutra pa do poznega večera zatrpane s sestanki, poslovnimi kosili in poslovnimi večerjami…tko da sms lahko po polnoči…. Urnik je tko zatrpan, da kakšen dan še otrok nimam časa klicat kaj šele, da bi čvekarila s partnerjem….Komaj najdem čas za na wc it! Da bi pa čvekala v taksiju vpričo kakšnega sodelavca pa mi na misl ne pride….

Saj ne zagovarjam v prvem postu omenjenega moža in očeta. Tudi meni ne bi bilo prav, če se ne bi nič oglasil.
Ampak, povsod pa tudi ni primeren prostor za pogovarjanje po skypu….[/quote]

Ampak en kratek SMS na dan za dobro jutro?

Si upam trditi, da je to izgovor. Tudi jaz hodim precej po tujini in si vedno, ampak res vedno vzamem cas, da poklicem zeno in otroke. Enkrat dnevno. Imam pa sodelavce, ja, ki se zgovarjajo, da ni casa, da konferenca traja od jutra do vecera in tako dalje.

Rok, tale decva si ne bo pustila, da ji nekdo, ki uporablja te zadeve redno razlaga njej, ki ne gre dalje od Karavank, ker ona pa že ve, no hehehehehehehehe[/quote]
ljubica draga, sem prepotovala kar nekaj sveta, tud presrfala z wifijem marsikaj, ampak rusije pa ne, tako, da res ne vem, kako je s tem dam, in o šoferjih tudi ne bi vedela koliko so računalniško pismeni.
se mi pa dozdeva, da se držijo bolj avtoceest, svojih tovornjakov in da jih bolj malo vidiš po kafičih, muzejih in podobnem… vsaj jaz se ne spomnim, da bi veliko slovakov in romunov, ki so na poti po sloveniji, videvala v kafičih, kjer bi čvekali po skypu z ljubosumnimi ženami doma….

sem pa na hitro prečekirala, kaj pravijo po internetu o wifiju in rusiji-
tole:

If you ever travel to Russia on business, and want to use your notebook’s Wi-Fi, or perhaps your brand new iPhone Russia, you might want to think again.

Because Russia has just adopted a new regulation that requires every owner of a wireless device to register with the authorities before using it.

Failure to comply will mean a fine, and probably the confiscation of your beloved equipment.

But don’t worry – registering your wireless device should only take around 10 days… after which, you’ll be able to check your emails without checking over your shoulder at the same time for the FSB snoops…

You’re kidding, right?

Sadly not. The newly formed Russian Mass Media, Communications and Cultural Protection Service (more affectionately known as Rossvyazokhrankultura) has decided that it wants to muscle in on technology regulation, as well as regulation of the wider media.

http://siberianlight.net/want-to-use-wi-fi-in-russia-dont-forget-your-permit/
http://yro.slashdot.org/story/08/04/21/0211243/russia-to-require-registration-for-wi-fi-use

Ja, vsak dan se slišiva. nekoč so bili smsi. Potem mejli, če je šlo. Sedaj skype.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close