Mož obupuje zaradi mojih poletnih problemov
Ima še katera na poletnem dopustu probleme z vaginalnimi vnetji in glivicami? Ne vem kaj naj naredim. Mož bo kmalu za na morje drugo našel, ker se meni to dogaja konstantno, vsako poletje ponovi vajo. Tako se veseliva dopusta, saj je ta čas namenjen samo nama, malo se sprosti službeni adrenalin, pa hormončki požgečkajo, potem ti jo pa zdravje zagode. Zdravnica mi predpisuje antibiotike in kreme, pravi da druge rešitve ni, pa tudi hopa cupa mi je prepovedala. Nekako se s tem nočem sprijazniti. Kako se pa ve spopadate s tovrstnimi težavami? Kaj pa vaši moški, ker mojega skrbi, da bi še on kaj staknil? Za vsak nasvet bom neizmerno hvaležna.
Veliko ljudi dobi glivice zaradi kisle hrane in preveč gliv v hrani! Na primer po pivu, spijejo pivo in se jim na koži odprejo glivične srbeče ranice. Kisa k svoji solati ne dodajaj več!
Mleko pomaga, spij ga veliko. Sir pa je že mogoče premočan. Ne pij kislih gaziranih pijač ampak vode. Sama ugotovi, če ti voda z limono pomaga ali ne. Pij kamilični čaj, ampak ne skupaj z mlekom, da ne boš bruhala! Nekje v tvoji prehrnai je napaka, zaradi česar je telo zakisano, saj se glive v telesu razširjajo zaradi tega.
Danes stopi v lekarno in nakupi vsaj za 50 eur prehranskih dopolnil in vitaminov in sicer, tablete PANTHOL, ki obnavljajo sluznice, pa posebej B vitamine, ali boš izbrala poceni B complex od Krke ali kaj dragega, ker ti imaš težave s preobčutljivimi sluznicami in kožo! Pa posebej tablete B12! Zraven pri jedi vedno pojej 2 x dnevno pri jedi 1 kapsulo Linex forte, ki skrbi za pravo razmerje bakterij v črevesju, tudi če nimaš driske in nisi napihnjena, ampak le, dokler si na morju. Ne skrbi zaardi predoziranja, samo veliko vode pij, ker višek izločiš z urinom. Pa tudi hrastovo lubje si skuhaj in sedi nad lavorjem, zadeva ni samo za antibiotik, treba je sluznice ojačat in to dela vodna para iz hrastovih delov in kamilic, ki razkužijo. Vsak dan pij tekoče nepremastne jogurte z LCA kulturo. Nič papriciranega.
Vzrok za nastanek vnetja na morju je pa tudi temperaturni šok! Tvoje neredno preoblačenje mokrih kopalk, ko prideš iz vode?? Če imaš take probleme, niti slučajno ne smeš biti mokra, ampak se takoj moraš posušiti in preobleči in to čisto vsakikrat, ne glede, kolikokrat greš v vodo in nazaj. Gretje, gretje te varuje ! In ne hlad, vroči veter poleti in klima.
Pa spanje, počitek, brez stresa. Pa mož si ga naj pred delom vedno dobro opere, ker so moški dostikrat krivi s prenašanjem svojih bacilov v žensko. Ne baši se z nobeno hrano preveč, vsega pomalem in urin mora bit svetlo rumen, ne temno rumen in ne prozoren. Vagino si lahko namažeš največ 1 x dnevno z Bepanthen kremo – ampak samo s kremo. NE z bepanthen Plusom.
z brisačami pa ne drgni kože in sluznice v mednožju po umivanju ampak samo potisni jo gor, da se osušiš, ne drgni nič, ker s tem tudi delaš mehko in vneto sluznico potem. Umivaj se tam samo s peno od šampona za telo, nikakor z nerazredčenim cleim šamponom, ker si uničuješ floro tudi s tem !
Jaz sem se tega rešila po posvetu z gin. s terapijo z vginalnimi kapsulami za uravnavanje ph, in začela sem nositi zgolj bomažno perilo, oprano na vsaj 60 st., ter umivanjem z intimnim milom. Pa nehala sem uporabljati higijenske vložke, če je bilo v začetku potrebno sem menjala sp. hlačke večkrat na dan.
Sedaj je že nekaj let vse ok, tu in tam za posebno priložnost oblečem čipkasto perilo ali tangice in se mi zdi, da tako začutim, da nekaj ni ok. Meni je gin rekla, da perilo nikoli nebi smeli prati na manj kot 60 st., niti za moške ne.
Tvoja dr. nima pojma. Imaš čisto porušeno mikrofloro v vagini zaradi vseh antibiotikov in antimikotokov. Priporočam, da še pred težavami, preventivno, lahko celo leto, jemlješ vaginalne globule z laktobacili, to so kot probiotiki za vagino. Meni je gin. predpisala vagisan, ki je na recept, imaš pa tudi v prosti prodaji veliko ponudbe, recimo:
https://www.gorenjske-lekarne.si/artikel/vagitoriji-z-mlecno-kislino-vaginalne-globule
https://www.gorenjske-lekarne.si/artikel/gynolact
Se pa tudi jaz sprašujem, zakaj je mož največja žrtev, če imaš ti zdravstvene težave? Zrihraj sebe zaradi sebe, ne zaradi moža!
kaj pa to?, 08.07.2021 ob 11:52
Kolikor vem se dobijo tablete, ki jih morata vzet oba partnerja, drugače je vse brezveze. Naredi tole. Prihodnje leto pa teden pred dopustom.
Točno to, ti se zdraviš, partner te pa okuži. Mogoče ma še kakšno zraven…. če se seveda ni zdravil skupaj s tabo. Glivice so pač prenosljive, nekaj je odvisno pa tudi od prehrane, samo ne toliko.
vzrokje preveč ohladitve v mokrih cotahkopalkah, 08.07.2021 ob 12:11
Veliko ljudi dobi glivice zaradi kisle hrane in preveč gliv v hrani! Na primer po pivu, spijejo pivo in se jim na koži odprejo glivične srbeče ranice. Kisa k svoji solati ne dodajaj več!
Mleko pomaga, spij ga veliko. Sir pa je že mogoče premočan. Ne pij kislih gaziranih pijač ampak vode. Sama ugotovi, če ti voda z limono pomaga ali ne. Pij kamilični čaj, ampak ne skupaj z mlekom, da ne boš bruhala! Nekje v tvoji prehrnai je napaka, zaradi česar je telo zakisano, saj se glive v telesu razširjajo zaradi tega.
Danes stopi v lekarno in nakupi vsaj za 50 eur prehranskih dopolnil in vitaminov in sicer, tablete PANTHOL, ki obnavljajo sluznice, pa posebej B vitamine, ali boš izbrala poceni B complex od Krke ali kaj dragega, ker ti imaš težave s preobčutljivimi sluznicami in kožo! Pa posebej tablete B12! Zraven pri jedi vedno pojej 2 x dnevno pri jedi 1 kapsulo Linex forte, ki skrbi za pravo razmerje bakterij v črevesju, tudi če nimaš driske in nisi napihnjena, ampak le, dokler si na morju. Ne skrbi zaardi predoziranja, samo veliko vode pij, ker višek izločiš z urinom. Pa tudi hrastovo lubje si skuhaj in sedi nad lavorjem, zadeva ni samo za antibiotik, treba je sluznice ojačat in to dela vodna para iz hrastovih delov in kamilic, ki razkužijo. Vsak dan pij tekoče nepremastne jogurte z LCA kulturo. Nič papriciranega.
Vzrok za nastanek vnetja na morju je pa tudi temperaturni šok! Tvoje neredno preoblačenje mokrih kopalk, ko prideš iz vode?? Če imaš take probleme, niti slučajno ne smeš biti mokra, ampak se takoj moraš posušiti in preobleči in to čisto vsakikrat, ne glede, kolikokrat greš v vodo in nazaj. Gretje, gretje te varuje ! In ne hlad, vroči veter poleti in klima.
Pa spanje, počitek, brez stresa. Pa mož si ga naj pred delom vedno dobro opere, ker so moški dostikrat krivi s prenašanjem svojih bacilov v žensko. Ne baši se z nobeno hrano preveč, vsega pomalem in urin mora bit svetlo rumen, ne temno rumen in ne prozoren. Vagino si lahko namažeš največ 1 x dnevno z Bepanthen kremo – ampak samo s kremo. NE z bepanthen Plusom.
z brisačami pa ne drgni kože in sluznice v mednožju po umivanju ampak samo potisni jo gor, da se osušiš, ne drgni nič, ker s tem tudi delaš mehko in vneto sluznico potem. Umivaj se tam samo s peno od šampona za telo, nikakor z nerazredčenim cleim šamponom, ker si uničuješ floro tudi s tem !
Tole glede kisa je pa čisto mimo.
Ej, ravno iz dopusta na Hr, ki se je začel klavrno zame, ker sem šla že od doma z glivicami tam spodaj, h drju pa nisem imela časa it. Srbelo me je tako, ponoči in podnevi, da mi je bilo nerodno med ljudi. V HR lekarnah dobiš zdravila brez recepta, taka k pri nas ni šans da bi jih. Sva mal z lekarnarico debatirali in mi je predlagala Lumeksin, kapsule in kremo, mogoče nisem imena prav napisala. Dva dni pa sem bila dobra.
Obupana313, 08.07.2021 ob 11:40
Ima še katera na poletnem dopustu probleme z vaginalnimi vnetji in glivicami? Ne vem kaj naj naredim. Mož bo kmalu za na morje drugo našel, ker se meni to dogaja konstantno, vsako poletje ponovi vajo. Tako se veseliva dopusta, saj je ta čas namenjen samo nama, malo se sprosti službeni adrenalin, pa hormončki požgečkajo, potem ti jo pa zdravje zagode. Zdravnica mi predpisuje antibiotike in kreme, pravi da druge rešitve ni, pa tudi hopa cupa mi je prepovedala. Nekako se s tem nočem sprijazniti. Kako se pa ve spopadate s tovrstnimi težavami? Kaj pa vaši moški, ker mojega skrbi, da bi še on kaj staknil? Za vsak nasvet bom neizmerno hvaležna.
Ne pof…j se z vsakim, ki pride mimo, pa desc ne bo imel težav!
Naja876, 08.07.2021 ob 14:54
Ej, ravno iz dopusta na Hr, ki se je začel klavrno zame, ker sem šla že od doma z glivicami tam spodaj, h drju pa nisem imela časa it. Srbelo me je tako, ponoči in podnevi, da mi je bilo nerodno med ljudi. V HR lekarnah dobiš zdravila brez recepta, taka k pri nas ni šans da bi jih. Sva mal z lekarnarico debatirali in mi je predlagala Lumeksin, kapsule in kremo, mogoče nisem imena prav napisala. Dva dni pa sem bila dobra.
Uh, dva dni samo? To pa res ni veliko. Hitro si se popravla.
kondomčica, 08.07.2021 ob 14:47
Mož naj ga lepo obleče v kondom pa se ne bo rabil nič sekirati, da še on dobi glivice. Lahko pa je on celo izvor tvojih težav. Moški in higiena rok ne gresta vedno skupaj, potem pa da “prjatlu” roko in hitro so tukaj glivice. Ti povem, da je kondom rešitev.
Se strinjam, tukaj kondom res reši situacijo!
Je pa res, da jaz tolk ne maram kondoma, da bi raje zdržala brez seksa nekej časa in bi bla raje v suši, kot pa kondom. Ne vem, res ni zame. Niti mal.
Problem na morju z glivicami nastane zaradi zadrževanje vlage na intimnem predelu, saj kopalke ne dihajo. Tudi jaz sem imela te probleme, sedaj pa namesto, da bi se oblekla spodnji del kopalk, oblečem raje gate temne barve, ki imajo vsaj 95 procentov bobmaža in se kopam z njimi. Ko pridem iz morja, si jih preoblečem, da nimam mokrote na sebi. Uporabljaj intimno milo za umivanje (priporočam Lactacy Sensitive), ali pa se umivaj samo z vodo. Za vzdrževanje vaginalne flore, jemlji Lactogyn probiotične kapsule za pitje, meni so res pomagale. Pri seksu uporabljaj kondom.
Skoda da vaši ginekologi sploh živijo, ce vam ne znajo povedat da kis ubije glivice in pa seveda probiotiki.
-
Kadar imam tezave se 3 krat na dan umije na bideju z razrečnim kisom…se pravi dam v loncek pol kisal pol vode. Se umijem in pa obvezno v nožnico tampon namočen v probijoticni jogurt. Dva dni pa je vse ok. Vnetja ziher nisem imela že 5 let.
Avtorica, res zanimivo. A si se vprašala, če je to glih poleti, a ni možnosti, da tvoje težave vsako poletje ne izvirajo iz hopa cupa moža kje drugje? In to čisto vsako poletje ?? Ali pa tvojega, ki ni možev. Mal čudno, vsako poletje ob istem cajtu.
Tamle ena o jogurtih sanja. Verjetno pomaga kot če bi za virozo predpisali antibiotike, namesto tekočine in počitka. ? Seveda so tamponi zdravi, namočeni še boljš. ??
Malo se zamislite, zakaj imate toliko vnetij tam dol. Je sumljivo, vsako poletje, ne vem, morda alergija na tisto, kar ni domače ????☺☺☺☺
Kot omenjeno, avtorica, tvoja Tamara ne bo nič bolje, če njegov penis ne bo v obravnavi. Kar pomeni, da se hkrati zaščitiš ti kot on. Kar ginekolog predpiše. Čudno, da ni ginekolog še zanj dal. Enosmerno res ne prime ?
Ker drugače je brez veze se matrati Kot je ena že napisala.
Naj se kdo reži, ampak imam eno taveliko brisačo za telo po tušu, manjši dve eno za tamalo, eno za noge. Glivice se pač prenašajo. In je tako manj možnosti. Ker ste imele pa že kis in jogurte, sam še sodabikarbono niste omenile, ki jo lahko uporabite pri namakanju nog ☺ Pa bombaž zna biti tudi seksi na riti in nožnici. ? Ne sintetične čipke ali če vagina diha brez hlačk, ne preveč dlačic ☺
Drugače pa res čudno, vsako leto in še antibiitik postane odporen vsako leto ???
ssssssssss, 08.07.2021 ob 12:32
Tvoja dr. nima pojma. Imaš čisto porušeno mikrofloro v vagini zaradi vseh antibiotikov in antimikotokov. Priporočam, da še pred težavami, preventivno, lahko celo leto, jemlješ vaginalne globule z laktobacili, to so kot probiotiki za vagino. Meni je gin. predpisala vagisan, ki je na recept, imaš pa tudi v prosti prodaji veliko ponudbe, recimo:
https://www.gorenjske-lekarne.si/artikel/vagitoriji-z-mlecno-kislino-vaginalne-globule
https://www.gorenjske-lekarne.si/artikel/gynolact
Se pa tudi jaz sprašujem, zakaj je mož največja žrtev, če imaš ti zdravstvene težave? Zrihraj sebe zaradi sebe, ne zaradi moža!
Avtorica -tvoje telo se tako odzove na stresno spremembo okolja, predvsem pa klima ( morski slan zrak, voda), tudi je.
Dva tedna prej obvezno kuro s prebiotiki – jest oralno.
Pa nobenega alkohola, plesnivih sirov, sušenih mesnin, ki so ovite v ovojih s plesnijo jest. Tudi na dopustu, če spiješ kaj alkohola, so notri kvasovke; poješ dodatno kaj cukrastega in jih nafutraš na polno, se ti namnožijo v toplem in vlažnem mediju=vagini.
Potem pa še kopanje, vlažne kopalke, zadrževanje vlage.
Forum je zaprt za komentiranje.