Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Mož ne bo mogel povedati, da otrok ni njegov

Mož ne bo mogel povedati, da otrok ni njegov

Imam prijateljico, ki se je srečno poročila. Njen mož je bil vedno dober, rada sta se imela. Imata enega skupnega otroka. Žal je moški zbolel za neozdravljivo boleznijo, ki napreduje počasi v smrt. Žena že 5 let skrbi za njega, ima ga doma, ima tudi dve negovalki, ker si to lahko privošči in hodi lahko tudi v službo. Pred dvemi leti je spoznala novega moškega, vendar sta svoje razmerje skrivala, zaradi bolnega moža. Jaz sem to vezo odobravala, saj je bilo za moža poskrbljeno, sama pa je tudi lažje živela. Sedaj je mož nepokreten, ona pa noseča. Vprašala sem jo kaj bo sedaj, pa pravi, da bo uradno otrok kar od moža, itak mož ne more ugovarjat, otrok bo dobil po možu nekaj pokojnine, ko pa mož umre bo zaživela z očetom otroka. Otroku bosta povedala, kdo je pravi oče. Jaz jo pri vsem podpiram, saj mislim, da v tej zgodbi ni in ne bo nihče na škodi.

Žal se ne morem strinjat, ni prav, ni etično, da se skriva očetovstvo.  To res ni v redu.

Je dobro premislila? Mogoče bo po novem več poherbal pa večjo penzijo dobil?

Odgovor na objavo uporabnika
dalija137, 13.01.2022 ob 12:53

Imam prijateljico, ki se je srečno poročila. Njen mož je bil vedno dober, rada sta se imela. Imata enega skupnega otroka. Žal je moški zbolel za neozdravljivo boleznijo, ki napreduje počasi v smrt. Žena že 5 let skrbi za njega, ima ga doma, ima tudi dve negovalki, ker si to lahko privošči in hodi lahko tudi v službo. Pred dvemi leti je spoznala novega moškega, vendar sta svoje razmerje skrivala, zaradi bolnega moža. Jaz sem to vezo odobravala, saj je bilo za moža poskrbljeno, sama pa je tudi lažje živela. Sedaj je mož nepokreten, ona pa noseča. Vprašala sem jo kaj bo sedaj, pa pravi, da bo uradno otrok kar od moža, itak mož ne more ugovarjat, otrok bo dobil po možu nekaj pokojnine, ko pa mož umre bo zaživela z očetom otroka. Otroku bosta povedala, kdo je pravi oče. Jaz jo pri vsem podpiram, saj mislim, da v tej zgodbi ni in ne bo nihče na škodi.

Drži – če je poročena, je mož avtomatsko vpisan kot oče tega otroka. Tudi če umre v času nosečnosti, je še vedno vpisan kot oče.

So pa seveda mogoče tožbe, tako za izpodbijanje očetovstva kot tudi za priznavanje.

Nepokreten mož, a ona noseča. Ne vem no, tale beseda uradno vam ženskam dela težave. Tista dol tudi pravi glede imen in priimkov, da bo povedala možu, ko bo uradno, pa je neuradno zanosila. ????? Kdo bi zastopil. Še dobro ane, da je nepokreten in da se po začetku bolezni nista več pogovarjala ? Če bi bilo obratno, bi sedaj padale petarde tu. Če ima f*abilnega źrebca, a ne bo mogel preživljati tebe in otroka, da bo z goljufijo prišla do penzjona? ?

kak misliš, da mož ne more ugovarjat?

kaj je gluh, slep, nem in totalno nesposoben, ali ga misli pred porodom likvidirat?

Kot premišljuje pred mano…

Pa še, kaj pa če ugovarjajo njegovi sorodniki (starši, bratje, sestre) in dokažejo, da ne more več hopa cupa in ga vara in jo tožijo….

Itak pa zgodbici ne verjamem…

Bolano nima kej za gledati drugih moških.zenske ji negujejo moža da ona lahko vara.

Spet ena zgodba iz serije: “Imam prijateljico…”

Koliko vam na MONu plačajo, da si izmišljujete tako bedne zgodbice? Da vidim, če več kot Wolt dostavljalci.

Jajooooo, 13.01.2022 ob 18:06

Koliko vam na MONu plačajo, da si izmišljujete tako bedne zgodbice? Da vidim, če več kot Wolt dostavljalci.

Nič ne plačajo…

To so zgodbe iz življenja povprečnih Slovenk.

Uradno je tako ali tako že po zakonu otrok od moža.

Ti in prijateljica sta tisti tip človeka, ki svojega bližnjega pokojnega skrije v skrinjo, da potem pobira njegove prihodke še deset let.

Prasica. Pljunem na tako žensko, je nevredna tega naziva!

Izmišljena zgodbica za konec tedna. Nekomu je dolgčas.

Mama treh, 14.01.2022 ob 22:29

Uradno je tako ali tako že po zakonu otrok od moža.

za kurbe je zelo priročno biti poročena. Budale tipi, da jih poročijo.

In ta mož, je bil včasih vulkanizer in zelo dober človek in sorodniki tudi dobri ljudje.

Poznam takšnega moža ,ker je doma blizu Maribora.

Anonimno 6320, 15.01.2022 ob 00:12

Poznam takšnega moža ,ker je doma blizu Maribora.

Potem poznaš tudi ženo?

Bi kar rekla, da je prekmalu zanosila.Ni fer.Res ne!

Ubogi mož.Nima prihodnosti, žena pa takole dela za hrbtom.

Čeprav je za moža poskrbljeno.

Življenje na koncu vedno popravi krivico….ali drugače rečeno …KARMA is bitch

ja, najbolje identiteto otroku že pred rojstvom uzet da se lahko potem sprašuješ zakaj se tako brezobrazno obnaša pa kako je mogoče da je to tega prišlo, pa vendar je bila samo laž na laž, na laž,…. verjetno se to nikjer ne vidi če skos samo lažeš…. kakšen čuden je ta svet….

To je še ena ljubeča žena ?????. Ki je malo pozabila kaj ke obljubila pri poroki….v bolezni in to…..pač normalno je, da ima ženska svoje potrebe…tudi moški jih ima….ampak naj bi se vsaj zaščitila….če pa pogledamo po drugi strani pa je za njo mož kot avto….ker je pač stari skoraj za odpad si je nabavla novega…..ampak to je vseeno človek…katerega bi naj ljubila…verjetno on njo je oziroma še jo….če pa bi bilo obratno pa bi tu gor pisala kakšen prasec je mož ko ima drugo ona pa na smrtni postelji…..mislim da čeprav je možakar nepokreten, še vedno razume in ve kaj se dogaja….in to je zelo grdo, žalostno predvsem pa boleče….tako je naredila moja soseda….moža je dala v dom…da je lahko prišel drugi v njuno hišo….še preden je on kot bi rekli pete vtegno….pri vsem tem pa se vprašas ali je sploh ljubila kdaj moža?? Kot bi ga morala….ali je to pač vzela nekoga ki jo bo preskrbel skozi življenje??? Sedaj pa je načrt propadel, ker bo pač umrl in je našla že novega financ ministra….pa še seveda takoj otroka poknik, da bo ziher preskrbljena….a ta novi se zaveda, da se bo njemu isto zgodilo ko bo 1x star?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close