Mož mi dela scene!!!
Kadarkoli si hočem kupiti kaj novega za obleči,ali kakšne čevlje,mi mož teži,da samo zapravljam.
Rada sem lepa.Še tašča je zoprna in pravi,da se kupuje oblačila takrat,ko je potreba.
Jaz grem pa tako rada po trgovinah in kar zasijem,če si lahko kaj kupim.Kaj naj naredim,da bom
zadovoljna,mož pa ne tečen?
a ti to njim na oglasno desko napišeš, da greš v šoping po cunje in čevlje?
pri čevljih, ko se letni časi menjajo, imam čevlje v škatlah (da se ne nabira prah itd.) in a misliš, da hodijo po vseh škatlah brskat, če kakšna slučajno po novem diši? če ti že tako teži. sama s teženjem nimam težav. pretirano teženje bi razumela, če bi sama zapravljala za mojo dušo, ne bi imela pa kaj dati v lonec.
sicer pa, a tvoj mož nič ne zapravlja za svojo dušo? ne vem pa, ali tvoj mož nosi vse k mami na usta ali pa “sprašuješ” še njo za “dovoljenje” ali si greš lahko kaj kupiti ali ne? in nato potem poslušaš še od nje kozje molitvice.
Kadar so v hiši težave zaradi zapravljanja, je najbolje imeti ločene finance. Kot je predlagal že Paco Moralles: vsaj naj prispeva v skupno denarnico enako denarja, ostalo pa zapravljajta po svoje (ti za obleke, on za dražji avto ali cigarete… ali karkoli pač). Če oba prispevata enako za hrano, položnice in ostale skupne stvari, si ne moreta ničesar očitati.
Je bila dva dni nazaj enaka tema, samo vloge so bile zamenjane, moj predlog je, da zamenjata može, pa boste vsi zadovoljni…..
No to je samo en bedast predlog – neizvedljiv seveda.
Tudi jaz si rada kaj kupim za oblečt, ko ni potrebe pa mi mož ne teži, ampak tudi jaz njemu ne ko kupuje kakšne zadeve, ki se meni ne zdijo potrebne.
Mislim, da bosta morala oba malo popustiti, kar se pa tiče našče, jo pa res nič ne briga kaj si kupuješ.
Če nimaš lastnih dohodkov potem je verjetno malo težje izvleči denar za cunje od škrtuškega moža, če pa imaš svoj denar pa sploh ne razumem dileme, greš kupiš in postopoma uvajaš za nošenje, da ne bo preveč penast. Če imaš fizične prepreke pa naroči preko spleta z izgovorm, da boš naročila kaj zelo poceni za otroke in vmes je še kos do dva tudi zate. Pa saj si ženska ga boš že znala prepričati.
Če ti nakupovanje povzroča evforijo, užitek, lahko na netu preveriš, ali morda ne gre za odvisnost od nakupovanja. Nakupovanje dejansko za kratek čas da občutek sreče, dokler ne preveriš stanja na svojem bančnem računu. Praviloma je pretirano nakupovanje način zapolnitve praznine na drugem življenjskem področju, le da se tega ne zavedamo.
Poskušaj se za nekaj časa (npr. en mesec) prisiliti, da ne kupiš nič novega za obleči. Če te bo to delalo živčno, imaš problem.
Misliš, da si lepa samo v novih cunjah? Mogoče pa ne verjameš, da si lepa in se z vsako novo cunjo prepričuješ, da si.
Mogoče preveč pozornosti posvečaš cunjam in so cunje tiste, ki so lepe, spregledaš pa sebe, ki si lepa v novih ali pa starih cunjah. Če seveda verjameš.
Jaz ne zahajam pogosto po trgovinah, ampak takrat ko to naredim, mi mož prav tako “odvzame vse veselje”. Njegov prvi komentar je “zakaj to rabimo/š”? ali “seveda kupi, če rabiš” ali “ni mi jasno, kako to rabiš?”.Pa mu do zdaj še nisem uspela dopovedati, da ne gre zato, da “rabim”, ampak da si “privoščim”. Ker mož ni hedonist, ne razume koncepta, da si nekaj “privoščiš”.
Moj nasvet:
1. taščo presliši. Nima kaj praskat. Moja je enaka in ne razume, zakaj imam jaz 10 torbic, ko ima ona vendar eno in si kupi novo, ko je tista ena za v smeti. Jaz se nasmehnem in spremenim temo.
2. Pojdi nakupovat pogosteje. Enkrat na mesec, enkrat na dva meseca. Takrat imej določen budget, zapravi, kolikor si si vnaprej določila, da lahko, in uživaj. S sabo pelji prijateljico, ki te razume ali pa pojdi sama. Moža ne vleci s sabo, ker te bo spravil v slabo voljo.
3. Možu pa v smehu reci: Dokler bodo moški na splošno (in on posebej) obračali glavo za ženskami, ki so lepe, urejene, seksi, ipd, do takrat bom jaz zapravljala za “odpravo”. Ko pa bodo moški obraćali glavo za zanemarjenimi, zavaljenimi, neurejenimi in grdimi ženskami, bom nehala zapravljati in hodila okrog v vreči. Pri mojem, ki mi razlaga, da je videl to in uno lepotico, taka razlaga ponavadi “pali” in se nasmeje.
4. Ko nakupuješ, obvezno kupi tudi kaj za moža: pa ne mislim obleke zanj, ampak nekaj takega, kar bo z užitkom slačil s tebe 🙂 Da ima tudi on kakšno korist od tvojih nakupov…
Kdo pa to razume, da ima ženska 10 torbic? To je nerazumno.[/quote]
Čudno da nisi napisal, da je to fetiš na torbice…:)
Odvisno od samega finančnega stanja. Če imata dobre plače, potem ne vidim problema, če si ženska privošči na primer 10 torbic…:)
Nekateri pač izhajamo iz bolj revne familije in smo bili navajeni šparati oz. kupovati le nujne stvari. In tvoj mož je verjetno eden izmed takšnih, ki v tem, da si ti kaj privoščiš, vidi nesmisel oziroma nekaj, kar ni nujno.
Tu pri teh torbicah ne bi bilo slabo navesti starosti, konec koncev, ženska pri 50ih ni nič takega, če ima 10 torbic, vsakih 10 let si eno kupi; eno je dobila za darilo, ko jo je tip še imel rad :)))
Sama torbic ne nosim, imam pa kakšno, ups… več imam nahrbtnikov.. ups…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.