Motoristi – avtomobilisti
že res da je glava njegova, denar za zdravljenje je pa skupen, in enako velja za vse ki s svojim načinom vožnje izzovejo nesrečo in zaradi lastne neumnosti utrpijo poškodbe ali poškodujejo druge, zato rokec dragi, če se tebi to ne zdi problem, si strašno ozkogleden[/quote]
May be… o tem bodo razsojali drugi.
Ker pa se zavedam tega kar praviš, svojega mnenja zaenkrat ne oglašujem kot politično opcijo. Mogoče bom kdaj predlagal, da v takem slučaju tudi stroške zdravljenja nosijo sami oz. se jih ne plača iz skupne malhe.
To dvoje bi šlo z roko v roki in tudi s skupaj z zelo široko pojmovano svobodo.
Druga možnost pa zakonska in policijska “prisila” in ev. zdravljenje plačano iz skupne malhe, ter lepo zaokrožena stopnja nesvobode.
Zaenkrat sem še v dvomih kaj je boljše.
P.S. za tiste ki resno divjajo, pa sploh ni tega problema – ker ni šanse da brez čelade preživi. In z mrtvimi pa niti ni tako velikih stroškov.
rok, nakladaš in ti to veš, v svoji politični korektnosti postajaš prav neokusen; kako z mrtvimi ni stroškov; če misliš stroške pogreba so v resnici zanemarljivi, kaj pa tole, ljudje ki so v prometnih največkrat smrtne žrtve so ljudje v starostni skupini od 20-40 let, se pravi mladi in tisti ki so na višku življenske moči , ljudje ki začenjo prispevat za dobrobit družbe in ljudje v katere je družba investirala(predvsem s stališča izobraževanja itd)…vzami na primer tole če vzameva da je povprečni letni strošk otroka 3000 evrov in predpostavi da se šola do 25 leta , ko bi moral nastopit službo in začel vračati kar so starši in družba vložili vanj , z njegovo smrtjo izpuhti 75000 evrov, če nadalje predpostaviš da bi bil dotični v službi nadaljnih 35 let bi prispeval družbi najmanj 275000 evrov, torej je izguba nekje 350000 evrov in to so zelo min zneski ki sem jih vzel, če pa dotični v nesreči postane trajno nezmožen za delo potem pa spet gredo ti stroški v nebo; premisli rok preden napišeš, da mrtvi ne koštajo nič, preklemansko dragi so in zato, če ti prelagaš razsodbo o tem na ramena drugih, potem res nisi čuk, ampak že bolj ovca in teh nam v sloveniji res ne manjka
Dejansko so nekje izračunali, kakšna je ekonomska škoda ob smrti mladega človeka in cifre so res visoke. Ni tako enostavno, kot si predstavljamo.
Jaz bi rada samo, da bi prepotentnežem (tudi na štirih kolesih navsezadnje) nekako vbili v glavo, da niso sami na cesti in da je prometno sredstvo lahko tudi smrtonosno orožje.
Kaznovane so predvsem kakšne stare tete in strici, ki za 1km presežejo hitrost, pa kakšna študentka s kripo, ki domov potem prinese položnico in jo plača mama, pa z modro lučjo se zakadijo za kakšnim revnim otročkom s kolesom brez luči in spet plača ata. Objestneži jim pobegnejo. Za našim blokom ima en frajer športnega mercedesa, pa je že april in nima gor vinjete.
@čuk:
Zdaj bom pa rekel da ti nikakor nočeš razumeti, da gre tu za dva različna možna pogledat;
Eden kjer gledaš dobrobit skupnosti in pri tem sprejmeš dobro mero osebne nesvobode – kar prav v redu zagovarjaš.
Če bi se postavil na to stališče, bi se z argumenti strinjal. Tu res ni nobene debate.
In drugi, kjer kot vodilo postaviš osebno svobodo – odločanje o sebi. Tu pa noben tvoj argument ni relevanten.
Sicer se pa ponavljam. Ne bom več smetil te teme, tako da če slučajno želiš nadaljevati debato odpri novo temo ali pa zs.
Dragi motoristi, danes sem vozila po avtosesti in kaj opazim, tisti, ki imate spredaj 2 luči imate skoraj vsi 1 crknjeno, kakšen pa obe ali pa nimate prižgane. Pa bojte se raznih enoprostorcev, ki imajo čisto zadnja desno in levo okna zatemenjena, ker je tam mrtvi kot. Glede luči sem že omenila, ampak očitno si nihče ne ogleda svojega motorja…
nevem zakaj toliko obsojanj motoristov, nekateri bi kar vse prepovedali. tudi sam sem motorist in ljubezen do motorja je prevelika da bi ga prodal, vožnja športnega motorja je zame en izmed boljših občutkov v življenju
Kakorkoli se mi zdi divjanje na motorju dosti manj nevarno za ostale udeležence kot pa divjanje z avtom ( kjer skoraj vedno umre še kdo zraven)
Pišem z vidika avtomobilistke, kolesarke in peške in moram reči, da me je motoristov skoraj groza.
Če sem na kolesu, prehitevajo tako tesno, da imam občutek, da me bo odnesel s sabo. Seveda kolesar nima nikoli prednosti pa naj po na katerikoli cesti, vedno si motorist vzame prednost. Ampak to sem že navajena (pogosto tudi avtomobilisti izsiljujejo kolesarje).
Ko sem v avtu: motoristi švigajo mimo mene, čeprav je omejitev 50km/h, zdrvijo mimo 100km/h in več. Na AC tako vemo kako drvijo. Če so kolone se vrivajo vmes, kažejo sredince in podobno. Po ovinkastih cestah pa da ne govorim: kolesi sicer na njegovem pasu, ampak telo povsem na moj pas. Me je prav groza srečat motorista v ovinku, ker mi dobesedno zapira pot.
Peška: težki motorji ne pašejo na pločnik. Pločnik je za pešce in ne parking za težke motorje.
Da ne omenjam kaj vse se dogaja pri nas: motoristi se zbirajo, posedajo med dirko ob cesti, v naravi, pijejo pivo, kadijo, odpadke mečejo v gozd. Svinjajo vse povsod. Prideš peš mimo in ga vidiš kako vrže vse skupaj stran, niti sram ga ni.
Ropot, ki ga povzročajo je grozen. Krosovci divjajo povsod po gozdu, ogrožajo peščec, kolesarje, živali, uničujejo podrast. Tudi zavarovana območja narave jih ne motijo, da ne bi divjali po gozdu.
Ja, to so povprečni motoristi.
So pa tu in tam tudi normalni motoristi, ki se držijo omejitev, ne svinjajo okrog, niso agresivni. To so predvsem nekateri z lahkimi motorčki oz. mopedi (čeprav moram omeniti, da je med njimi tudi kar nekaj takih, ki nimajo čelad in ki vozijo tudi po pločnikih) ter razni Harleyi in podobni.
Motoristi s cestnimi dirkaliniki in krosovci so pa totalni norci, ki ne ogrožajo samo sebe, ampak tudi vse v okolici.
https://www.youtube.com/watch?v=4wBpgkuU1qA
poglejte si posnetek tega norca ki z mopedom divja 70 km/h po kolesarski in prehiteva kolesarje brez da bi zmanjševal.
da ni to ta isti k ga dostikrat vidim po drenikovi k gre mal po pločniku mal po cesti in na polno čez rdečo, brez čelade in predelan moped seveda
enkrat sem mu trobil pa mi je pokazal sredinca
Forum je zaprt za komentiranje.