moteli USA
Moteli SUPER 8 so precej v redu, najdeš jih na netu, kjer so tudi ugodne cene – soba z dvema zakonskima posteljama( za 4 osebe ) + ne preveč obilen zajtrk je od 50 USD dalje, sicer pa & MOTEL. Kampi KOA ( www. koa. com ) so tudi OK, nekateri imajo koče, tudi s kopalnico- ponekod. Mi smo bili v ZDA 3 tedne, hoteli in kampi so bili čisti, Wc tudi.
LP
Trenutno sem v USA. Verige motelov – v sobi 2 dvoposteljni za 4 osebe:
– Super 6 – meni so boljsi od Super 8, cene pa so od 37 USA dalje
– Comfort Inn – nekaj drazji, obogaten kontinentalni zajtrk ( meni je neuziten, zato mi je to brez veze)
– Holiday Inn – obicajno se malo drazji, ni zajtrka
– La Quinta – od 50 USA dalje z zajtrkom
– Travellodge
itd.
Teh vrig je polno. Od zajtrka pa ne pricakuj dosti, zame so vsi neuzitni. Povsod je brezplacna kava – ce ni avtomata in kave v sobi, jo zanesljivo brezplacno dobis v recepciji. Za cene vprasaj, ker so lahko se enkratne razlike glede na destinacijo, trenutno povprasevanje, sezono itd.
Glede na hotelsko verigo ves, kaj lahko pricakujes v sobi (vse isto) npr:
– zajtrk
– fen
– mikrovalovka
– hladilnik
– avtomat za kavo
– likalnik itd.
Najlazje jih najdes ob free wayih in tam so obicajno tudi dovolj poceni.
…pa se to….na kaksnih turisticnih informacijah, dobis revijo z ralicnimi kuponi ugodnosti za razlicne motele…noter je narisan zemljevid, kje so, pa cena in ponudba…pa lahko kr dobre kupcije tam najdes, sploh ce nisi v high sezoni
za te veriga pa lahko ze zdej doma na netu mal precekiras
prijetno popotovanje
Se nekaj mojih (nasih) izkusenj…
Mi smo spali kar v velio razlicnih… Najbojsi, najvecji in najcenejsi je bil v Las Vegasu. Motel Emeral Suites. Velika soba, 2 king size bed, velika kopalnica in se predsoba v kavcem, TV in komplatno opremljeno kuhinjo. V bistvu je bil to apartma, kej podobnega potem nismo vec dobili. In za 4 osebe 50$.
Drgac pa se so cene (4 osebe) gibale od 42$ (Bakersfield, bogu za hrbtom…) do 91$ LA. Pa vikend je ponavadi drazji kot med tednom, se posebej v obalnih mestih Californije.
Na bencinskih dobis brosuro z popusti in zemljevidi kje se nahajajo moteli. Zajtrki so obicajno res zanic (kava in sladek krof), vcasih pa celo dobis kaj uzitnega (kruh, puter, marmelada, sok).
Imajo pa skoraj vse tudi bazene (notranji ali zunanji), pa mogoce celi mazazni bazen. Jst sem se kar dostkrat zvecer mal “okopal” 🙂
Dobra veriga se nam je zdela tud Comfort Inn in Super 8 Motel (vendar ne povsod).
Kampi pa so zelo poceni. Mi smo meli za kampsite (dva sotora in avto) od 12$ Yosemite do 18$ (Grand Canyon) na noc.
Lp
Andrej
Forum je zaprt za komentiranje.