Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Moteče oznake na oblačilih

Moteče oznake na oblačilih

Sploh ne razumem, zakaj mora biti čisto vsak kos oblačila tako ovešen, oblepljen in obšit z nekimi papirčki in oznakami. Že ko ga kupiš novega moraš najprej odstriči neke obešanke, ki so seveda vse na nekih plastičnih nitkah, katerih seveda ne najdeš vseh in te potem pikajo, ker ostanejo zapičene v blago. Potem imaš na notranji strani ovratnika vsaj dva pildka, eden z oznako velikosti in drugi z oznako znamke in oba te grizeta kot zmešana. Kvaliteta šivanja je točno v tem delu (in običajno samo v tem delu) odlična, saj če ju skušaš odstriči, narediš luknjo v blago. Če ti slučajno uspe, potem ti seveda ostane še ogromen prišit plapolajoč kos blaga na notranji strani majice ob boku, da ti temeljito obdrgne še za del telesa. Itak pa za nobenega od njih ne veš, zakaj je tam in kaj na njem piše.

Zakaj moramo to imeti?

A nisi videl, da je gor narisana črta in škarje? To pomeni, da odrežeš, veš! Še bolje, odparaš. Če znaš.
Drugače si pa sam zašij tisto cunjo, bistra glava kot si. Saj znaš, ne?
Ali pa bodi nag. Rešeno.

Ja, vem za tisto črto, samo je ni vedno, žal. Običajno odparam, če lahko. Ampak tudi to ne gre vedno, je prišito kot hudič-

Hahaha jaz dam to pred prvim pranjem vse porezat. Vaja dela mojstra, tako, da mi uspe brez lukenj. Je pa res, da se mi niti pod razno ne zgodi, da to pozabim odstranit, ker me pika za znoret. Mene pika že, ko samo vidim to na majicah domačih. Kr odrežem vsakemu.

Ko odrežeš je trdo in reže za popizdit! Zakaj teh informacij ne natisnejo na notranjo stran oblačila?

Koliko od šiva je najboljše odrezat, da najmanj draži kožo? Ne vem, ali je tista narisana črta res optimalna. Odparati se običajno ne da.

Se strinjam. Ravno toliko me moti tudi kup emabalaže. Za ene štumfe pvc ovitek + papir….

Več vsega ostalega kot samega izdelka. Kar katastrofa.

haha, dobro opisano..

tam kjer je možnost odparat, ker nekateri dodatno zašijejo na šiv, to je super, samo odparaš listek na boku dol.. tam kjer moraš rezat, je smotano, ker četudi odrežem skor do šiva, kolikor lahko, da ne preluknjam blaga, me tisto špika.. včasih sem tudi tam odparala pa zašila nazaj, pa se mi ne da več s tem ukvarjat.. sedaj sem kupila kup majc v eni trgovini, kjer imajo skoz dodatno prišito gor, pa samo odparam in je super.. uno na vratu me ne moti, če pa, pa tudi dol odparam, načeloma pa tam pustim.

Tam, kjer je všito, odrežem in s prsti poberem vodoravne niti, dodatno porežem levi in desni rob oznake (običajno izvor pikanja), tam, kjer je prišito, pa odparam.

Odgovor na objavo uporabnika
Res, 07.08.2025 ob 10:56

Koliko od šiva je najboljše odrezat, da najmanj draži kožo? Ne vem, ali je tista narisana črta res optimalna. Odparati se običajno ne da.

Seveda se da, moraš pa vsaj vedet, kako poteka šiv in če po nerodnosti šiv potrgaš, moraš znat nazaj zašit.

Jezus, a imate vsi dve levi roki? To je nekoč znal vsak otrok.

Odgovor na objavo uporabnika
mikki877, 07.08.2025 ob 09:24

Sploh ne razumem, zakaj mora biti čisto vsak kos oblačila tako ovešen, oblepljen in obšit z nekimi papirčki in oznakami. Že ko ga kupiš novega moraš najprej odstriči neke obešanke, ki so seveda vse na nekih plastičnih nitkah, katerih seveda ne najdeš vseh in te potem pikajo, ker ostanejo zapičene v blago. Potem imaš na notranji strani ovratnika vsaj dva pildka, eden z oznako velikosti in drugi z oznako znamke in oba te grizeta kot zmešana. Kvaliteta šivanja je točno v tem delu (in običajno samo v tem delu) odlična, saj če ju skušaš odstriči, narediš luknjo v blago. Če ti slučajno uspe, potem ti seveda ostane še ogromen prišit plapolajoč kos blaga na notranji strani majice ob boku, da ti temeljito obdrgne še za del telesa. Itak pa za nobenega od njih ne veš, zakaj je tam in kaj na njem piše.

Zakaj moramo to imeti?

Ha, ha!

A veš da je to, poleg zanič kvalitete cunj razlog, da večino stvari naročim, kupim pri šiviliji, modni kreatorici.

Casual majice po 45, ok, ji dam seveda 50. Ampak lepo krojene, brez velikih pildkov.

Hlače okoli 100, 120, krila boljša 80, 100.  Pač, odvisno od materiala, kroja…obleke po 80, 100, spet odvisno.

Naredi lepe plašče, trenčkote,….karkoli.

Tudi kopalke.

Jakna 110.

Saj ne potrebujem vsako leto 20 parov hlač!

Zacnite sivati in ne bo nobenih listkov, ki bi vas drgnili v reberca. In se boljse materiale boste lahko nosile.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close