Moskva.Amsterdam.Varšava.Dublin
oj,
maš vse na http://www.hostel.com,
pa še kje. Malo pobrskaj po netu.
lp
Bi te pa opozorila na to, da ne kupuj tedenskih kart za avtobus (še vedno govorim za Dublin 🙂 ), saj je mesto res super za peš oglede. Hrana je zelo draga, oblačila in obutev ne – če rada nakupuješ, si vsekakor prihrani nekaj prostora tudi za to 😉 Za ogled Dublina in znamenitosti je dovolj prb. 6 dni, muzeji in galerije so zastonj (velika večina). Priporočam tudi parke (npr. St. Stephen’s Garden – je pa v bolj nakupovalnem delu mesta in so stvari malce dražje kot drugod); pa seveda izlet na podeželje – Wicklow npr. 🙂 Morda ti pride prav knjiga “Mesto na dlani: Dublin” kjer so vse znamenotosti naštete, meni je bil v pomoč. Pa obvezno dežnik s sabo in topla oblačila, saj vedno piha (pa ne biti presenečena na oblačenjem Irk, ki so pri 8°C napol nage – v sandalih, mini krilih in majčkah brez rokavov). Precej varno mesto; bodi le malce bolj previdna v Temple baru, kjer vsi na veliko pijejo in je temu primerno obnašanje. Vendar pa je policistov zvečer veliko, tako da ne skrbi pretirano. Morda še eno opozorilo: Dublin je izredno umazano mesto, ne biti preveč presenečena. 🙂 A, pa Dublin je daleč od tipične Irske in tipičnih prebivalcev – te najdeš na podeželju in so res super prijazne face. Če rada bereš, potem skoči tudi v kakšno knjigarno, jih je kar nekaj pa zelo velike so in tudi ugodne. To je približno to 🙂
Glede Amsterdama: sicer je že nekaj let od tega, ko sem bila tam, nažalost sem pozabila ime hostla, če najdem, ti sporočim naknadno. Kar se tiče nakupovanja – izbira je velika, vendar ni preveč ugodno, tako da si plac v kovčkih/ruzaku prihrani za Dublin 😉 Dokaj varno mesto, dokumente ipd. imej vedno na varnem, skritem mestu; previdna bodi v rdeči četrti. Drugače pa zelo lepo mesto, meni je bila všeč izredna kulturna raznolikost in strpnost.
Zadnja sprememba (10-08-05 01:13)
Forum je zaprt za komentiranje.