Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Moskva.Amsterdam.Varšava.Dublin

Moskva.Amsterdam.Varšava.Dublin

Imate naslov kakšnega ho(s)tela:
ali v Moskvi
ali v Amsterdamu
ali v Varšavi
ali v Dublinu
(v centru, po solidni ceni, čistega)???
Priporočam se tudi za informacije glede zanimivosti, cen, varnosti…!!!

Hvala in lp, V@

oj,
maš vse na http://www.hostel.com,
pa še kje. Malo pobrskaj po netu.
lp

Ja, v Dublinu ti priporočam Dublin Hostelling Intenational (An Oige):

Do O’Conell St. 5min hoje, zelo čisto, zajtrk vključen (navaden, samopostrežni, lahko doplačaš za toplega), osebje enkratno.

Hvala lepa za priporocilo.
Pozdrav, Vesna

Bi te pa opozorila na to, da ne kupuj tedenskih kart za avtobus (še vedno govorim za Dublin 🙂 ), saj je mesto res super za peš oglede. Hrana je zelo draga, oblačila in obutev ne – če rada nakupuješ, si vsekakor prihrani nekaj prostora tudi za to 😉 Za ogled Dublina in znamenitosti je dovolj prb. 6 dni, muzeji in galerije so zastonj (velika večina). Priporočam tudi parke (npr. St. Stephen’s Garden – je pa v bolj nakupovalnem delu mesta in so stvari malce dražje kot drugod); pa seveda izlet na podeželje – Wicklow npr. 🙂 Morda ti pride prav knjiga “Mesto na dlani: Dublin” kjer so vse znamenotosti naštete, meni je bil v pomoč. Pa obvezno dežnik s sabo in topla oblačila, saj vedno piha (pa ne biti presenečena na oblačenjem Irk, ki so pri 8°C napol nage – v sandalih, mini krilih in majčkah brez rokavov). Precej varno mesto; bodi le malce bolj previdna v Temple baru, kjer vsi na veliko pijejo in je temu primerno obnašanje. Vendar pa je policistov zvečer veliko, tako da ne skrbi pretirano. Morda še eno opozorilo: Dublin je izredno umazano mesto, ne biti preveč presenečena. 🙂 A, pa Dublin je daleč od tipične Irske in tipičnih prebivalcev – te najdeš na podeželju in so res super prijazne face. Če rada bereš, potem skoči tudi v kakšno knjigarno, jih je kar nekaj pa zelo velike so in tudi ugodne. To je približno to 🙂

Glede Amsterdama: sicer je že nekaj let od tega, ko sem bila tam, nažalost sem pozabila ime hostla, če najdem, ti sporočim naknadno. Kar se tiče nakupovanja – izbira je velika, vendar ni preveč ugodno, tako da si plac v kovčkih/ruzaku prihrani za Dublin 😉 Dokaj varno mesto, dokumente ipd. imej vedno na varnem, skritem mestu; previdna bodi v rdeči četrti. Drugače pa zelo lepo mesto, meni je bila všeč izredna kulturna raznolikost in strpnost.

Zadnja sprememba (10-08-05 01:13)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close