Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moški se bojijo močnih žensk!

Moški se bojijo močnih žensk!

Hm… mogoče so pa to tiste ženske, ki so močne na en tak fin, prikrit način. Na ženski način. Takšne, ki iz moškega, kot si tudi ti, naredijo “copato”, tako, da moški to sploh ne začuti kot neko prisilo, kot nekaj slabega, oz. sploh ne ve, kdaj in kako je do tega prišlo, in ga na to, da je pravzaprav “copata” opozorijo njegovi samski prijatelji. 🙂

Ok. To je malo za hec.

Čisto resno pa tudi sama ne vem, kaj točno je mišljeno pod pojmom “močna” ženska. In to celo na tak način, da naj bi se jo moški bali. Če bi jaz opisala osebnost močne ženske, bi rekla, da vsebuje neko življenjsko modrost, obvladanost, umirjenost, tudi vsaj nekoliko nadpovprečen IQ, sočutje, empatijo, nek pozitiven pristop do življenja in vsega živega. Razumevajoč in ljubeč. Mislim, da lahko človek marsikaj prenese (kar ga naredi močnejšega), če razume vzrok, res razume, in če lahko obvlada svoje občutke, nekako izstopi iz sebe in na življenje gleda “neosebno”. S tem ne mislim, da v njem ni občutkov, kot je žalost, obžalovanje (ob vseh tistih dogodkih, ki so kot viharji, ki za sabo puščajo razdejanje), ampak da so ti občutki pod kontrolo, nekako obvladljivi, v njegovih “rokah”. Ne vem, ne znam opisat. Vem pa, da sama teža oz. razdejanje teh viharjev ni tako veliko, ko razumeš.

Močne ženske.… prej bi rekel močne osebe, obeh spolov, odlikuje to, da znajo uporabit svoj razum in se ne obešajo zgolj na svoja čustva.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Aja tako je, močen je tisti, ki z nekom vztraja razumsko, čeprav nima čustev?

Če deluješ bolj ali man na osnovo čustev, boš z nekom četudi ni razumsko, obratno malo težje…
Se ti ne zdi?
Očitno ne…. 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

To sploh ni res.
Moški se ne bojijo močnih žensk, celo iščejo jih, ker vedo, da se bodo na njih lahko zanesli v
dobrem in slabem, da jim bodo prave partnerice in ne le nek odvisen obesek, da bodo zanesljivo
nesle svoj del bremena v partnerstvu, da ne bodo duševno labilne (da ni vsak odlomljen noht svetovna
tragedija in konec sveta), da bodo znale prevzeti tudi njegov delež za krajši čas (v primeru bolezni),
da bodo umirjene in samozavestne, brez ljubosumja, teženja, joka in stoka, ki bodo popolnoma brez
travm sposobne preživeti tudi same….

Seveda je pa povsem druga pesem pri brezjajčnikih. Oni vedo, da ženski nimajo kaj ponuditi, zato
iščejo eno izgubljeno, zblojeno, nesamozavestno bitje, ki bo povsem odvisno od njih, popolnoma brez
lastnega jaza, podrejeno in ponižno.
Če pri takih ženska za sekundo dvigne glavo, jo brezjajčniki hitro lopnejo s polenom, ker se tega na
smrt bojijo. Če bi namreč ženska dvignila glavo, bi lahko videla, da so v bistvu brez jajc in bi jih
zapustila.

Priblizno si zadela. Samo tisto tadrugo ni samo za brezjajcnike. Imas tudi mega jajcnike, ki iscejo take. Zakaj? Ker je tiho, ne lapa nazaj, lepo uboga, da se jo oblikovat po lastni zamisli in ona vse to sprejme. Se pravi obema ustreza to razmerje, ker moski zelo dominira, zenska pa je totalno podrejena.

Močna ženska ni popolna ikona. Pravtako ima slabe trenutke, ampak bistveno je, kako se loti reševanja problemov, preizkušenj, kakšen je izid njenega dela.

huh … kako rajcig se moraš pa ti znati stisnit k tipu po ljubljenju ☺
mi moraš omogočiti, da preverim ☺☺☺
javi se mi prosim na mail, ker registrirati tukaj se zaradi odnosa admina do mene pač nočem

Ja. lepo si rekel, MEGA jajčniki. Ja, tisti, ki imajo ogromen napihnjen ego (do te mere, da je sam sebi
najvažnejša, najlepša, najpametnejša in oh in sploh oseba na vsem svetu)…taki pa ne prenesejo
močne osebe ob sebi….rabijo pač samo še enega, ki jih bo občudoval (poleg samega sebe)….

javi se mi prosim na mail, ker registrirati tukaj se zaradi odnosa admina do mene pač nočem[/quote]

Ja. Takoj. Še danes če lahko? Kar zdele, če imaš čas….?

Razmerij, kjer je moški glavni, več ni. Moderni feminizem tega ne tolerira. Pa če je še tak frajer, ko od blizu pogledaš, vidiš,. da ga baba komandira. Ali pa baba dela, kar ji paše, dec pa dela, kar njej paše. Tam, kjer dec še upa jezik stegovat, velja prepričanje, da “razmerje škripa”. Če razmerje “teče kot namazano”, samo pomeni, da ima dec hrbtenico že zlomljeno.

javi se mi prosim na mail, ker registrirati tukaj se zaradi odnosa admina do mene pač nočem[/quote]

Ja. Takoj. Še danes če lahko? Kar zdele, če imaš čas….?[/quote]
zmenjeno. Lahko tudi zdele ☺☺☺

Dej ti men povej, lepo natančno in razločno….zakaj bi moral biti moški glavni?
In zakaj bi sploh kdo moral biti glavni?

A spet prehajamo na teoretiziranje o idealnih razmerjih? Daj povej mi no, zakaj se ti kot samski ženski zdi vredno tako idealizirati razmerja?

In zakaj bi sploh kdo moral biti glavni?[/quote]… to je njegovo razmišljanje…. bit glavni in po tem muštru vse drugo sodi.
Podobno kot EB, ko misli, da če nasprotnemu spolu nameniš lepo besedo, da že želiš z njim med rjuhe…

V človeški naravi je, da težimo k idealu.
Ampak nisi mi odgovoril na vprašanje?

Sem odgovoril. Razmerje po modenrih standardih je možno le tako, da baba dedca komandira. dedci, ki nočejo pod babjo komando, so okarakterizirani za nzrele, razvajene, sinčke..

Sej je On_ zadnjič lepo prikimal sam sebi, d aje on to, kar babe hočejo in potrebujejo. Torej zadovoljni sužnji..

In zakaj bi sploh kdo moral biti glavni?[/quote]
Če ne poznaš ljubezni, potem mora nekdo biti glaven.
Tako delujejo vsi poslovni odnosi, da imamo vzpostavljen nek red.

Pol pa nisi razumel vprašanja.
Še enkrat: Zakaj si mnenja, da bi MORAL biti v razmerju vedno nekdo glavni, vedno nekdo komandirat?

Ker tudi ladja pljuje tako, da jo nekdo krmari, ne tako, da se posadka dere en čez drugega.

Aha, tole sva se pa že pogovarjala enkrat….te nisem spoznala s temle nickom.
In jaz sem ti takrat odgovorila, da lahko krmarita oba…vsak svojo izmeno.

Kako stereotipen zlajnan najstniški odgovor, nevreden samostojne in emancipirane osebe..

Najstniško sanjarjenje je tebi vodilo?

Kako stereotipen zlajnan najstniški odgovor, nevreden samostojne in emancipirane osebe..

Najstniško sanjarjenje je tebi vodilo?[/quote]

Ne.
Sklepanje ti pa ni glih ….

In jaz sem ti takrat odgovorila, da lahko krmarita oba…vsak svojo izmeno.[/quote]
Tole pa ni preveč priročno…. ker se lahko zgodi, da eden podnevi krmari na sever, drugi ponoči na jug…seštevek=se ne premaknita nikamor.
Bolje, da imata vsak svoj posel in se dopolnjujeta kot pa, da se oba cufata za krmilo 😉

In jaz sem ti takrat odgovorila, da lahko krmarita oba…vsak svojo izmeno.[/quote]
Tole pa ni preveč priročno…. ker se lahko zgodi, da eden podnevi krmari na sever, drugi ponoči na jug…seštevek=se ne premaknita nikamor.
Bolje, da imata vsak svoj posel in se dopolnjujeta kot pa, da se oba cufata za krmilo ;)[/quote]

Nak.
Za smer se DOGOVORITA. A je to res tako nemogoč koncept?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close