Moški, razkrijte mi to skrivnost…
…zakaj vam je tako težko nekoga nekaj vprašat? Sem jezna kot ris. Moža sem danes zjutraj prosila, da v vrtcu vpraša vzgojiteljico, ali bo na koncu kakšna zaključna prireditev za predajo darila vzgojiteljicama (pls, pač, nek običaj, s katerim se sicer ne strinjam najbolj, ampak je pač večina staršev za to). In ni hotel vprašat. Oziroma mi je navedel nek prozoren izgovor, da je imela gužvo (čeprav bi lahko počakal in vprašal). Mi ni hotel povedati zakaj, ampak kolikor ga poznam, mu je bilo nerodno oz. se pri tem počuti “nemoško”. Prosila sem ga da on vpraša zato, ker on običajno vozi in pobira hčerko. OK, nima veze, to je pač samo en dogodek, ki je povod za moje vprašanje, bom pač šla danes jaz po hčerko in bom vprašala vzgojiteljico.
Gre se mi namreč za princip. Jezna sem, da ni hotel vprašat ene simpl stvari. Prav tako mu je popolnoma nepredstavljivo, da bi vprašal za pot, čeprav se zgubljamo in mu navigacija kaže narobe (dogodek iz prvomajskega izleta). Nekaj časa sem pustila, da se zgubljamo “po njegovo”, nato sem ustavila prvega človeka, ga vprašala za pot, in nato smo takoj našli. Btw, to glede poti je bilo že velikokrat. Npr. enkrat sva se zgubljala nekje na hrvaški obali, je šel “vprašat” za pot do hotela – ne, on je raje kupil nek ultra drag zemljevid, da je našel hotel 500 m stran, namesto da bi vprašal. Tega zemljevida nisva rabila potem nikoli več…
Tudi sicer za kakršne koli druge stvari. Da bi nekoga vprašal neposredno, je zadnja pot. Raje prej vse drugo, pa čeprav traja 100 let in ni gotovo, da bo odgovor.
Če razmišljam, so tudi drugi moški v naši razširjeni družini taki – v.d. svak (sestrin fant), moj oče, moj tast, moj brat itd. Če bi že lahko rekla, da je v moji družini tak vzorec (in da torej je očitno moj brat tudi tak, ker je tak že moj oči), ampak je preveliko naključje, da je tak tudi tast in sestrin fant (razen če drži to, da si izbereš partnerja, ki je podoben očetu, he he). Čeprav sem že večkrat slišala za moške, ki imajo paranojo pred spraševanjem o poti…
Ali je to vzorec samo v moji okolici ali je to običajna moška lastnost?
Skratka, zakaj moški tako težko nekaj vprašate? Tega pri mojem ne bom nikoli razumela…sicer je univerzitetno izobražen, komunikativen, samozavesten moški. Dobro se razumeva in imava uspešen zakon. Edino tole mi pa na trenutke dvigne pritisk do neba…pa ko bi vsaj imel kakšno pametno razlago, ne samo “ne bom spraševal, moški tega ne sprašujemo”. Halo???!!! A ženske pa ali kaj?
Tako da moški, dajte mi malo razložit tole pri vas…
To je običajna moška lastnost. Zadnjič sva s sosedo šteli, kolikokrat se bo tip peljal mimo naju, preden bo vprašal za pot. Stali sva pa točno pred dovozom do hiše, ki jo je iskal.
Moj bivši mož je bil točno tak kot tvoj – raje je uro zabil z vozakanjem levo desno, kot da bi koga vprašal. Ko je šel v šolo po otroka v podaljšano bivanje – ko so skupine že združene in niso več v matičnem razredu – je raje poklical mene, kot da bi vprašal koga tam na licu mesta. Pa tudi jaz za vsak dan nisem iz glave vedela, v kateri učilnici naj bi bili. Enako za vse ostale sorodne zadeve, recimo ko je bilo treba otroka peljat na tekmo v neko drugo telovadnico. Me je bil sposoben poklicat, da ne najde vhoda.
Neverjetni so/ste.
Je običajna lastnost moškega, nesigurnega vase, ki trmasto vztraja pri tem, da ne rabi nobene pomoči, ker on vse zmore sam, ne glede na to, da ne izpade vedno tako. Samo, da ne pokaže šibkosti, ker to ni več moško. Moški ni šibek. No, tako razmišlja večina.
“Smešno” pa je, da točno tak s takšnim vedenjem tudi izpade. :)[/quote]
Drži, zaveda se ga pa ne.[/quote]
Vseeno pa “kljuva” nekje zadaj nekaj, samo ne ve kaj je to.:) Detelj ni. 😉
Moram reči, da imaš zelo smotanega in čudaškega moškega. Ampak..na takšnega si pač naletela. Jebi ga sedaj. Saj si ga videla na začetku kakšen je. A prve dni, tedne, mesece pa ni bil takšen ali kako? Seveda je bil kako pa drugače le da tedaj nisi videla dlje kot do prve stene. A te ni v postelji nič spraševal (nekako bi mu to pritikalo, če je res takšen) kako si, kje imaš to pa ono, pa ali te je dobro pof*** .. v glavnem takšni kot ga opisuješ se ravno tako obnašajo. Pač malo nenavadno. Pa nesigurni so v sebe. No takšnih pa ni ravno veliko sploh pa ne sodi, da smo vsi moški takšni. je daleč od resnice. Večina smo popolno nasprotje tega in to v vsaki navedeni točki.
Forum je zaprt za komentiranje.