Moški poletni parfum
Resda ne bom opisovala “letošnjih” parfumov, ampak najnovejši vonji s sabo prinašajo tudi past: kamor se ozreš, ljudje dišijo po tistih petih “naj” parfumih sezone, kar tudi ni kul, vsaj če nočeš biti enak drugim. Zato se včasih izplača pobrskati po starejših, a zato nič slabših vonjih.
1. Od nežnejših, ampak nadvse prijetnih bom najprej omenila Kenzov, L’Eau par Kenzo: Ni sladek, nikakor (pre)močen. Sama se ga ne morem naveličati, pa ga dragi uporablja že drugo poletje brez predaha. Tudi sam pravi, da se z njim prijetno počuti, ker je osvežilen in se ne boji, da bo z njim vsiljiv. Primeren za dnevno rabo, za zvečer morda rahlo prešibak. Izrazito poleten vonj. Dama bo lahko dihala naravnost vate, ne da bi se ji bilo treba zaradi parfuma odvračati.;-)
2. Tsar iz hiše Van cleef & Arpels. Ta je pa malce močnejši, a ga še vedno ne bi mogla uvrstiti med močne & vsiljive. Na večini moških, ki so ga uporabljajo, je ravno prav močan, diši pa po “svežini in čistoči”. Nadvse lepo.
Žalostno je le, da mojem dragem diši nekoliko preostro. Skratka, preden ga boš kupil, ga temeljito preizkusi na roki in ne na testnem lističu, poleg tega počakaj vsaj pol ure, preden se odločiš, da pozneje ne bi prišlo do neprijetnega presenečenja
Aja, še spletna naslova:
Katja10,
moj uporablja tudi L´eau par kenzo, je eden izmed njegovih najljubsih vonjev 🙂
Zraven pa uporablja se:
Hugo Boss no.6
YSL pour l´homme (tega sem jaz izbrala in mu je tudi ful vsec).ceprav je novejsi in mogoce zato potencialni kandidat za masovno uporabo….
Meni sta oba vonja nezna, bolj sveza kot ne, lahkotna in neznansko zapeljiva……
pozdravcek!
He, he, da se ne skladata samo najina okusa, ampak da celo najina draga uporabljata delno enako robo …
Meni je Kenzo tudi zelo všeč, prav zaradi nežnosti in ker nima nobene vsiljivosti, značilne za vsaj 89 odstotkov moških parfumov.
Ne vem, od kod predstava, da mora “pravi moški” hoditi po svetu odišavljen z močnimi rečmi. Meni je fino, ker ima dragi “nežen okus” in pretežno izbira uniseks vonje, ki mu jih občasno tudi ukradem – zlasti rahlo zlajnani Armanijev Aqua di Gio, ampak kaj, ko mi pristoji kot ulit.
Forum je zaprt za komentiranje.