Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MOŠKI, katero od teh dveh kosilnic naj kupim?

MOŠKI, katero od teh dveh kosilnic naj kupim?

Odgovor na objavo uporabnika
no problem, 01.05.2024 ob 01:37

Sem zenska, torej se ne kvalificiram za odgovor. Kljub temu, v oci mi je padla majhna sirina reza. Pri eni 36cm, pri drugi 33 cm. Kaj bos s tem? 33 cm je kot igracka. Imas cel popoldan casa, da bos s tem letal gor in dol?

Ni problem, prej sem mel bencinsko s približno 40 cm rezom, zdaj sem na aku elektro s 33 cm rezom. sem v istem cajtu konc, če ne še prej.  Res moram čez večkrat it, samo grem lahko toliko hitreje, ker je lažja. Skoraj laufam. Obračanje tudi dost hitrejše 😀

Pa zmatran tudi precej manj kot z bencinsko beštijo.

Živjo, a imaš akumulatorsko, se užge z gumbom ali kako?

Prosim zbiram informacije. Da tudi jaz menjam bencinsko s kako boljšo, težko jo užgem.

Hvala.

In koliko imaš za pokosit?

Irena665, 30.04.2024 ob 21:15

grem kupit, 30.04.2024 ob 19:54

Anonimno 9695, 30.04.2024 ob 18:24

Jaz sem vedel, da boš v 6. h rešila problem z nakupom kosilnice. V to sploh nisem dvomil ?

Jah, sem naročila takoj potem, ko mi je Božo odgovoril.  Potem sem več ur čakala, da so jo iz skladišča dostavili na prevzemno mesto, šele okoli 16 sem šla ponjo.  Potem čakala 2 uri, da se je baterija napolnila.

No, zdaj sem pokosila.  Na enem delu vrta imam mah, tam sem rabila več časa, sem se namatrala (to sem se tudi pri prejšnji kosilnici s kablom).  Drugače pa je res lahka, okretna, res prava igračka za ženske  😀

Nekje 500 kvadratov sem pokosila, tudi okoli gredic z rožami in robov z okrasnimi kamni  in sem zadovoljna.

Ja, katero ste potem vzela. Da tudi jaz tako kupim. Kako se prižge, a moreš ta kabel vlečt??

Irena, kupila sem Karcher.

Kosilnica se prižge na ročaju s pritiskom na gumb.

grem kupit, 30.04.2024 ob 11:46

..https://www.bauhaus.si/vrt-in-okolica/vrtni-stroji/kosilnice/baterijske-kosilnice/akumulatorska-kosilnica-einhell-rasarrio-36-36-18-v-2-bateriji-3-ah-sirina-reza-36-cm

..https://www.mimovrste.com/kosilnice/karcher-akumulatorska-kosilnica-lmo-18-33-battery-set-1-444-401-0?tab=reviews

Ta druge itak ni na zalogi.

Nimaš izbire, 01.05.2024 ob 10:50

Ta druge itak ni na zalogi.

Seveda ne, ker sem jaz včeraj kupila zadnjo, ki je bila na zalogi v skladišču.

Izbirala sem med Karcher na Mimovrste in Einhell v Bauhausu.  Božo mi je svetoval Karcher, ker ima eno baterijo 5Ah + 1 polnilec, tista Einhell pa ima dve bateriji po 3Ah + 2 polnilca.  Kot sem potem videla ko sem kosila, je bila odločitev prava, ker mi je ta baterija 5 Ah zdržala cel čas košnje, če bi se odločila za Einhell z dvema baterijama po 3Ah pa bi morala vmes zamenjati baterijo.  Čeprav načeloma to niti ni nek problem.  Imaš zgoraj v temi vse napisano.

Sem pa iskala nekaj ugodnega, druge akumulatorske kosilnice so sicer nekatere cenejše, ampak nimajo priloženih polnilcev in baterij ali pa so veliko dražje….  Nimam veliko za pokosit, zato je tole ok.  Tudi širina reza je za mojo površino dovolj široka, ker kosim okoli gredic in grmičevja.

grem kupit, 01.05.2024 ob 13:07

Seveda ne, ker sem jaz včeraj kupila zadnjo, ki je bila na zalogi v skladišču.

Izbirala sem med Karcher na Mimovrste in Einhell v Bauhausu.  Božo mi je svetoval Karcher, ker ima eno baterijo 5Ah + 1 polnilec, tista Einhell pa ima dve bateriji po 3Ah + 2 polnilca.  Kot sem potem videla ko sem kosila, je bila odločitev prava, ker mi je ta baterija 5 Ah zdržala cel čas košnje, če bi se odločila za Einhell z dvema baterijama po 3Ah pa bi morala vmes zamenjati baterijo.  Čeprav načeloma to niti ni nek problem.  Imaš zgoraj v temi vse napisano.

Sem pa iskala nekaj ugodnega, druge akumulatorske kosilnice so sicer nekatere cenejše, ampak nimajo priloženih polnilcev in baterij ali pa so veliko dražje….  Nimam veliko za pokosit, zato je tole ok.  Tudi širina reza je za mojo površino dovolj široka, ker kosim okoli gredic in grmičevja.

Oj hvala, bom tudi jaz eno izmed teh 2 kupila. Res je izbira prevelika za ž spol. Važno mi je, da se brez napora užge…hvala za nasvete!!

Bom vzela prvo, kercher ni već na voljo.

Moj nasvet: za tako  manjšo kvadraturo oz. manjše površine ( ko ne rabiš kosilnice za 1000+m2) kupiš pač tisto, katere mašinerijo morda že imaš oz. ima proizvajalec več izdelkov v seriji v današnjih cajtih na voljo, pa da lahko uporabljaš samo eno baterijsko napajanje (za  npr. pihalec listja, nitno kosilnico, rezalec žive meje, električne škarje, čistilec terase,  bohrmašino, ipd. – in da so te vse naprave na eno baterijo istega proizvajalca- napolniš, opraviš, spet napolniš in basta).

Osebno imam Einhell vretenasto kosilnico na baterijski pogon- zakon. Travca kot iz revije. Vretenaste kosilnice so zakon za lepo tepih travco.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close