Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moški, kako bi reagirali ob ženski, ki ne bo mama?

Moški, kako bi reagirali ob ženski, ki ne bo mama?

Čakaj malo…zdaj mešaš talent in kariero… Prvič, talent ni dovolj za kariero. Ni potrebni pogoj, še manj pa zadostni pogoj.
Drugič, znano je, (in tega ne govorim na pamet), da nekdo, ki sprva! ne loči poltonov (v glasbi smo ne), lahko čisto ok konča akademijo.
Psihologija pa prav zares ne vem, čeje področje, kjer bi bilo potrebno kako take vrste prirojeno spoznanje, da ga ne bi mogel nekdo, ki ga to zanima, ali kakrokoli je visoko motiviran, kompenzirat z malo več študija(pravzaprav čitanja).

Ja a res? Si prepričan? Nisi.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

… zdaj mi je padlo v glavo, “prizemljena”. :D[/quote]
🙂 🙂
Pojma nimaš, kaj sem. Toliko o tvojih psiholoških analizah. In sploh ne zamerim, ker glede na to, kako malo sem se pravzaprav ukvarjala s psihologijo v smislu čitanja, študiranja take vrste knjig, vem prilično dosti. Več, kot boš ti v tem življenju vedel o mojem fohu 🙂 :)[/quote]
Matjazko, ne podcenjuj Katenjke…Nič ne bo z obljubljeno tortico…:)))

Čitanje knjig ni dovolj, če znanja ne zmoreš ponotranjiti in ga prepoznati v sebi, kot del svojega življenja.

Katenjka

Cinizem, sarkazem, črni humor? Ti to kaj pomeni, ker si se obesila na besedo kariera, ker očitno ti ni znano, da sem te malo pošpikal, in ne prvič. 🙂 Ampak, dobro, pustiva to, ti pač drektni prevod vse po ravni liniji. 😀

Sicer pa sem s tem mislil, da se določenih stvari ne da oz. se da priučiti le do določene mere, ker se ne rodimo vsi z istimi talenti – in enim bolj leži eno, drugim bolj nekaj drugega. Z določenimi danostmi se že narodimo. Mislim tudi, da psihologi “po knjigah” niso dobri, če nimajo neke notranje, prirojene žilice za to.

Seveda sem prepričan, saj ne gre za ugibanje, ampak za logiko.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

🙂 🙂
Pojma nimaš, kaj sem. Toliko o tvojih psiholoških analizah. In sploh ne zamerim, ker glede na to, kako malo sem se pravzaprav ukvarjala s psihologijo v smislu čitanja, študiranja take vrste knjig, vem prilično dosti. Več, kot boš ti v tem življenju vedel o mojem fohu 🙂 :)[/quote]
Matjazko, ne podcenjuj Katenjke…Nič ne bo z obljubljeno tortico…:)))

[/quote]

Ronka je meni značajsko bližje, ker sem miren, bom šel k njej na potico, potem pa bova imela en špirnt na 2 km. Si lahko želim kaj lepšega?:D

Ah… še dobro ne… S tem ustvarjaš nek učinek pričakovanja (reagiranja ) z moje strani, da ti bom napisala, da sem razumela to kot tako (ali pa da bom ne vem zgubila živce?)… pa ne bom, res ne.

Vem, da si to mislil in sem ti hotela razložit, da misliš za moje pojme napačno. Namreč, obstaja ne vem določen % ljudi, ki so obojeročni. So manj spretni z desno roko in bolj z levo kot desničarji (in analogno za levičarje)? Ne, vseeno jim je.
Obstajajo tudi taki, ki se rodijo s t.i. danostmi na večih področjih, ki imajo zavidljive talente in/ali rezultate na večih nesorodnih področjih… zdaj se ne spomnim ravno primerov…
Ti si se zafiksiral v to, da sem jaz, no prizemljena z nižjimi prizemeljskimi vedami, a ne… in to je to. Ma sej mogoče imaš bolj prav, kot misliš… Ampak misliš pa narobe 🙂 🙂

Ja jaz mislim isto. Zdi se mi pa neumno, da družboslovci nekaj poveličujejo(te) tiste, ki to niso, (pri tebi ne vem, ali se zafrkavaš, ali pa resno misliš, sorry…verjetno ker nimam smisla za humor) Kot da se na primer matematiko da naučit, psihologije pa ne. Saj ne da je ravno obratno… ampak, če ne poznaš temeljnega koncepta abstrakcije, ki je pravzaprav čista filozofija, ti lahko pač bog pomaga… pač se lahko naučiš neke metode, principe…do določene stopnje…

Glej, ja. To je res. Me pa zanima, če bi to mislil, če ne bi bral tiste teme. Mogoče bi lahko sklepal malo na način pisana, ker jaz res ne znam baš nekaj pisat. Po drugi strani pa bi, če bi res imela željo, tudi to izpilila do neke zavidljive stopnje, in to ne toliko z danostjo za pisanje ampak s splošno razgledanostjo oz. inteligenco. Toliko pa je še imam, ali tudi več ne?

To misliš kot črni humor, ker meni bolj deluje kot črna kronika… vsaj za take, kot si ti. Še dobro, da je Ronka inštruktorica z izpitom za prvo pomoč…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Narobe sem napisala. Popravljam:

Ja jaz mislim isto. Zdi se mi pa neumno, da družboslovci nekaj poveličujejo(te) sebe na pram tistim, ki to niso,[/quote]

Katalena

Zakaj bi izgubila živce, saj ti si spokojna in mirna kot golobica, hladna kot špricer, niče in nič na tem svetu te ne vrže iz tira… :))) Nikar ne izgubi živcev, ni vredno, da te en kreten na forumu spravlja ob živce, saj je bil dovolj že ta, ki te prikrajšuje za spanec vsako noč, da te razburi, razhudi, razpištoli, sprovocira, razjezi, razkuri, podžge, da bi ga najraje zadrgnila, vpila na njega, ga prebunkala, zadavla, zbrcala, zavila vrat… Na to še ti pomisliš ne! :)))) Ni vredno, te bo insomnia mučila. Sanval od babice, pa gremo malo v odvisnost s pomočjo morfeusa. 😉 Jaz grem brez vsega tega pod odejo.

Misliš, da te imam jaz naštudirano v nulo, da sem prečital vsak tvoj post in imam izdelan psihološki profil o osebah? 😀

Bojim se, da imaš malo možnosti, da postaneš znana pisateljica, tudi če piliš z večimi pilami. 😀

Imaš, imaš, če bolj razgledane od sebe sprašuješ za pojasnilo. phaha :)))

hehehe…

Če žensko pusti zaradi mlajše in lepše je hujše. Ker to pomeni, da je začel nekoga drugega malo bolj intimno spoznavat še, ko je bil v vezi z nekom drugim. To, da pa model suvereno zgrunta, da nista za skupaj… so pa ‘jajca’.

Pustil bi jo.

Če se ti to zdi grozno, naj te spomnim da, marsikateri tip ne dobi ženske, ali pa ženske po lastnem okusu, ker:

-ni črnolas
-je plešast
-ni visok čez 185
-nima 2 jurja neto na mesec..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Pustil bi jo.

Če se ti to zdi grozno, naj te spomnim da, marsikateri tip ne dobi ženske, ali pa ženske po lastnem okusu, ker:

-ni črnolas
-je plešast
-ni visok čez 185
-nima 2 jurja neto na mesec..[/quote]

No, to pa je res kvalitetna zveza, če mora tip ustrezati vsem naštetim kriterijem. Res, se moraš fajn obremenjevat, če nisi vse zgoraj našteto.

Lej, daj preden tako srdito odgovarjaš, malo razmisli. Tvoja replika nima nobene veze z mojim postom.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

@nebomama, kot ti je že nekdo zgoraj napisal: tudi samsko življenje je lahko polno in plodno. Plodnost ni samo rojevanje otrok. Verjamem pa da je čustveno to velika preizkušnja. Ampak kot je rečeno: Bog nalaga bremena tistim, ki ga lahko nosijo. In tudi v tvoji situaciji se lahko veliko naučiš in še več lahko naučiš druge. Ne o otrocih, ampak o milijonu drugih stvari. Ko se ti pa zahoče otrok pa vzemi sosedovega na sladoled. In občuduj druge okoli sebe, ki jih imajo, in boš tudi sama izpolnjena.

Kako je te (ne)resnično. Mene je že dvakrat ubil. V tretjem poskusu sem ustvarila katenjko.

Nisem odgovorila srdito.

Me nisi razumel. Jaz vem kaj si hotel povedati. Jaz pa sem ti s svojimi besedami želela povedat, da tista ali tisti, ki bi nekoga pustil/a zaradi zgoraj naštetih razlogov, ni vredna (vreden), da bi jo/ga spustil k sebi.

Katenjka,
kako to misliš, da te je že 2x ubil…

Še en pesniški stavek. Bog nima s tem nič veze. Kdaj pa je breme breme? Kakor za koga, kajne. Za nekoga je ne imeti otroke, napr., breme in delajo vse, da bi ga imeli, spet za druge pa blagoslov, ker si otrok ne želijo. Za ženo, ki je osamljena, je breme biti sama, za ženo, ki jo mož trpinči, pa blagoslov… Kdaj je breme breme?

Kako je te (ne)resnično. Mene je že dvakrat ubil. V tretjem poskusu sem ustvarila katenjko.[/quote]
Kdo jo je ustvaril? Ti ali On?! :))) (švicarski bomboni) 🙂

@it
, bremena prihajajo od ljudi in od boga. Moč nositi jih pa samo od Boga. Vprašaj kateregakoli vernika. Zato so vsi ateisti sključeni, če ti že svojih kamnov ne strpajo na tvoj hrbet.

Kako je te (ne)resnično. Mene je že dvakrat ubil. V tretjem poskusu sem ustvarila katenjko.[/quote]
Kdo jo je ustvaril? Ti ali On?! :))) (švicarski bomboni) :)[/quote]
Katenjka sem jaz… Ti si pa tadej, n’est-ce pas…?

Bremena prihajajo (od ljudi) zaradi boga…Živali nimajo bremen.

Kdo pa je Bog?

Mene pa ta baby boom ne gane, v bistvu se mi zdi imeti egositično otroka, ko je toliko otrok v revnih državah brez staršev in so prepuščeni vsem grozodejstvom.Plus zdi se mi da moraš biti finančno,psihično in gensko sposoben, da imaš otroke.Sama imam v družini precej bolezni in ne želim takih genov prenašati na otroke.There:)

[youtube]0hkIUNJtJw0[/youtube]

Ker niso obremenjeni s preteklostjo.
Ljudje bi pa zaradi bremen preteklosti, le-to radi spremenili, da bi šele potem lahko svobodno živeli v tem trenutku.

Pojma nimam… zdaj samo nisem več jaz pač pa katenjka, in to ne več po božji zaslugi. Bog je samo vedel, da bo nastala katenjka. Tako kot si ti it. Tako kot je “Marko” Marko, Robi postal Robi, …

Vse je relativno. Zadnjo menda absolutno stvar je pred 100 leti relativiziral Einstein… Determinizem je relativen. Kje je Robi zdaj spet… mislim, še moški so relativni…

Ah ne no… a s sednjaostjo pa prihodnostjo pa nisi obrmenjen? Kaj pa z navideznostjo…?
Obremenjeni smo z prav vsem, relativno z vsem…:) 🙂

Izhajam iz tega, da se partnerja sprejemata vsak dan posebej v težkih in čudovitih momentih. Če bi nosečnost vplivala na njeno zdravje ali pa otrok zaradi bolezni ne more imet, je sicer zelo zelo hudo predvsem zanjo, ni pa konec sveta. Partnerja, ki se ljubita in spoštujeta, lahko posvojita otroka. Primer: ga. Maja Štamol in njen patrner sta posvojila čudovito deklico in sta presrečna. Takih primerov je še mnooogo.

Jaz bi jo razumel in bi se strinjal, da naj ga pač nima.
Ubogi otrok, če bi se rodil in bi podedoval kakšno hudo obliko bolezni, ona pa bi lahko celo umrla. Definitivno ji ne bi želel ( kot ločen oče dveh otrok ) da bi ga imela.
Vedno obstaja druga možnost. Če je želja velika, se ga lahko posvoji.

Jaz bi jo razumel in bi se strinjal, da naj ga pač nima.
Ubogi otrok, če bi se rodil in bi podedoval kakšno hudo obliko bolezni, ona pa bi lahko celo umrla. Definitivno ji ne bi želel ( kot ločen oče dveh otrok ) da bi ga imela.
Vedno obstaja druga možnost. Če je želja velika, se ga lahko posvoji.[/quote]

Točno tako.

Spider, sploh me ne čudi, da imaš take probleme, ker ti bolezen mešaš z barvo las, gostoto las, višino, plačo.
Upam, da ne narediš kakega otroka, ker če bo podedoval tvojo zagrenjenost, zlobo, potem bo kriza. Da nisi ti gej, ko si tako sovražen do žensk? Če ženske niso ravno navdušene nad tvojo družbo, še ne pomeni, da so vse slabe. Najprej začni pri sebi pospravljat in boš mogoče ugotovil, da si sam kriv, da imaš take probleme z ženskami.
Upam, da ne srečam tipa kot si ti, ki bi žensko zapustil zaradi njene bolezni.
Mogoče boš kdaj sam občutil kako je biti bolan in te potem nekdo zapusti, zaradi bolezni. Za vsako rit se najde palica, tuid za tvojo zlobo se bo našla. S svojo zlobo si sam koplješ sebi jamo. S svojim sovraštvom, ki ga seješ povsod, delaš slabo predvsem sam sebi.

Pustil bi jo.

-ni črnolas
-je plešast
-ni visok čez 185
-nima 2 jurja neto na mesec..[/quote]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close