Moški, kaj je za vas pomeni pojem lepa ženska?
Marko, tokrat se končno v celoti strinjam s tabo :).
Ja, samo dovolj samozavesten moški bo pred kolegi upal povedat, da drži besedo in da spoštuje obljube, ki jih da svoji partnerki. Jaz sem bila tudi že večkrat priča takim opazkam in pravim moškim ni bil noben problem držat obljube, nepravi moški pa …
Pa seveda zdaj ne govorim, da mora moški priteči, ko partnerka zažvižga, govorim le o tem, da se mora spoštovat obljube. In da je zato potrebna samozavest in ne da podležeš opazkam.
A ne, too good to be true! 🙂 Tako da Marko, če sluuuuučaaaaajno imaš kakega brata, ga predstavi Ronki in Aleksandri. 🙂 Mlajše, brez družine imajo prednost. 🙂
Jaz ga bom že našla, to vprašanje let, ampak naslednjih spomladanskih mesecev. 🙂 Pač, to sem si zadala v cilj. 🙂 Zdaj moram samo še iznajti zmagovalno strategijo. 🙂
Joj, zdaj pa šibam!
Se tipkamo jutri! 🙂
Čawbaw 🙂
Točno o tem pišem. Ve se moškim nekaj nasmihate. Pristop pa mora izvesti moški.
Tako je, ženska brez napora na mesec spozna 20-30 moških. Dovolj je, da se pojavlja v javnosti in gre dovoljkrat v fitnes, ali kam drugam. In če ni za umret grda, bodo moški pristopali.
Prava baba si dobi dedca in pravi dedec babo, vse ostalo so neka kvazi filozofiranja, iskanje izgovorov, iskanje napak za svojo ljubezensko neuspešnost itd. 🙂 Vsak si slej ko prej najde sebi primernega, če pa ne, pa mu je pač narava določila drugo vlogo, da pač ne bo imel duržine, in se naj s tem sprijazni, naj bo tiho, kot pa tole stalno tarnanje in vzdihovanje. 😀
Če si večno samski/samska, narava noče, da svoje gene posreduješ naprej v obliki otrok, ker bi tvoji potomci to počeli še v potencirani obliki in bi čez čas izumrli. Takjo pa te odreže in si slepa veja v svojem družinskem rodovniku. :)))
Matjazko, malo bi te dopolnil.
Dost ljudi je samskih zato, ker ne vedo, kaj dejansko iščejo. In pričakujejo, da jim bo partner dal NEKAJ, tega nekaj pa niti definirat ne znajo.
Tukaj je potrebna zdrava doza realizma. Ko zase veš, kdo si, veš tudi, kdo paše poleg tebe.
Tako je, ženska brez napora na mesec spozna 20-30 moških. Dovolj je, da se pojavlja v javnosti in gre dovoljkrat v fitnes, ali kam drugam. In če ni za umret grda, bodo moški pristopali.[/quote]
No Spider, če je to tako, potem te jaz prva direktno ne bi povabila, če greš z menoj na Speed Dating, mar ne? 🙂
Pač si se mi zdel fajn in nisem uporabila nobenega nasmeha, ampak svoj jaz. 🙂
Pred menoj lahko stoji taprav Rusell Crowe…ampak, če me njegove oči (pa nima veze barva) ne začarajo, njegov nasmeh ne razneži, njegove besede ne sedejo mi na dušo…je vse zaman.
Energija je tista, tako pri moškem, kot pri ženski, ki očara in začara naša srca. 🙂
Ko me nekdo ustavi ali hodi v moji bližini, mi reče: vaš smeh pa še mene v dobro voljo spravlja…nekaj v tebi, pa ne vem kaj…tvoji učki pa so kot magnetki…ko prideš v predavalnico je cela tvoja…
Glej, pa nisem nobena manekenka, čisto povprečna bejba. Torej, kaj je potem na meni? Nič, samo to, da sem odprta oseba z pozitivno energjo. 🙂
A jaz vem kako izgledaš Spider? Ne, ampak pač si se mi zdel po neki energiji svojih besed dovolj kul, da te povabim za družbo na Speed Dating. 🙂
Ok, Spider, nekaj dni nazaj sem te očrnil (ne vem, če si opazil). Ampak vidim, da je tvoja filozofija drugačna, kot je bila nekoč in da se v veliko pogledih strinjam s tvoji pogledi na “svet” (ženske). 🙂 Samo ni mi bilo jasno, zakaj si “jamral”, da ti ne rabiš prijateljic. Verjetno zato, ker pač imaš punco (kar takrat še nisem vedel) in je ona tudi tvoja prijateljica. Tako da, tisto prečrtam. 🙂
Tako je, ženska brez napora na mesec spozna 20-30 moških. Dovolj je, da se pojavlja v javnosti in gre dovoljkrat v fitnes, ali kam drugam. In če ni za umret grda, bodo moški pristopali.[/quote]
Samo nekaj mi tu zdaj ni jasno…Namreč ženske so s skupnimi močmi in soglasno ugotovile, da je glavni problem v tem, da moški ne pristopamo.
Moški mogoče res pristopajo, ampak na napačen in preveč vulgaren ali pa obrabljen način, se pravi premalo ponižen, premalo iskren način.
To je pa že naš ljubi ego. Ki vse skupaj zakomplicira in je poln raznih predsodkov in obsojanja…Kjer pa je obsojanje, pa ni prostora za ljubezen.
Marsikatero dejanje je zaradi sebičnih interesov in zlorab, dobilo negativno oznako. Zato je več možnosti, da neko dejanje sočloveka dojemamo kot slabo, pa čeprav človek sam ne misli nič slabega.
Bolje ne bi mogel povedati. Marko, prav v veslje mi te je brati. Nekako znaš povezati moško in žensko razmišljanje, da se oba spola vprašata, zakaj v nečem komplicirata po nepotrebnem. 🙂
Moški bi morali pristopati direktno, iskreno. Definitivno.
To poletje, ko sem šla na v Merkur po neke vrvi, si je z menoj v vrsti te ogledoval tudi en moški. Ko sem prijela za vrv, me je vprašal, zakaj pa rabim to vrv. Pa sem rekla, da obesim lampiončke po terasi. Potem pa mi reče, naj stopim z njem, da on ve, katere bi bile pravšnje. In res so bile.
Potem pa mi direktno reče: ker je zunaj tako vroče, bi pa res lahko za vogalom šla na eno limonado, ker bi se prav z veseljem še nekaj časa stabo pogovarjal…nekaj v tem kontekstu.
Ej, tip ni bil noben lepotec, ampak, ta izjava, ki je bila tako iskrena, ga je tako dodatno nasimpatizirala, da sem rekla, zakaj pa ne. No potem sem ugotovila, da že ima punco, s katero je veza že počasi “šlepala”… :)))
To je pa že naš ljubi ego. Ki vse skupaj zakomplicira in je poln raznih predsodkov in obsojanja…Kjer pa je obsojanje, pa ni prostora za ljubezen.
Marsikatero dejanje je zaradi sebičnih interesov in zlorab, dobilo negativno oznako. Zato je več možnosti, da neko dejanje sočloveka dojemamo kot slabo, pa čeprav človek sam ne misli nič slabega.[/quote]
Vaš ego ni daleč od ženskega ega, razlika je samo v tem, da ženske iz tega naredijo celo “tv-limonado”. 🙂
Ampak vsi mi pa resnično vedno več neko dejanje sočloveka jemljemo kot slabo, ne vedoč, da nam človek noče nič slabega. To pa zato, ker preveč zaključujemo po uveljavljenih sebičnih interesih, tako ženske kot moški.
Žal je tako, da veliko ljudi ne sklene odnosa ravno zaradi tega egota in prezgodnjega obsojanja. Če bi malo poznali sebe in način delovanja človeškega uma, bi bili bolj strpni in manj obsojajoči in bi tudi ženske pogledale skozi prste kak “napačen” pristop in dale priložnost. Kot da imajo kaj za izgubit (tiste, ki so samske mislim). 🙂
Seveda, podobno velja za moške. Če bi malo bolj poznali ženske, bi vedeli, da so tudi one v sebi zelo negotovo, čeprav so svojo obnašanje prilagodile tako, da zvenijo zelo samozavestno, ampak v resnici so bolj samovščečne. To pomeni, da se bojijo takoj pokazati svoj pravi obraz in se začitijo s svojim obrambnim mehanizmom, ki so ga seveda razvile skozi leta pristopanja različnih moških. Na podoben način so tudi moški razvili svoj obrambni mehanizem, da se zaščitijo pred zavrnitvijo in zato pristopajo na neresen način, s katerim kričijo, “kar zavni me, itak nisem resno mislil”. Na koncu pa sta oba razočarana, kljub temu da se drug drugemu zdita samovščečna. Uh.:)
Samo nekaj mi tu zdaj ni jasno…Namreč ženske so s skupnimi močmi in soglasno ugotovile, da je glavni problem v tem, da moški ne pristopamo.[/quote]
Za samskost okriviti moške, ki ne pristopajo, moške, ki pijejo, moške, ki so mamini sinčki, moški, ki nimajo belega konja in graščine…. Vzrok samskosti ni zunanji. Glavni problem je VEDNO v nas, če ne dobimo partnerja – ni kriv svet, niso krivi moški in ne ženske, ni kriva kultura…. Težko sprejemljivo za samske, ampak resnično. Da so sedaj vsi moški ali ženske neutrezni/nekompatibilni nam, kaj pa če smo mi neustrezni za večino drugih?
Aleluja, kako to jamrajo samske ženske, da se je ne bi usmilil, če bi bila svetnica in mi pokazala kolena, ker bi je že imel dovolj s tem tarnanjem, negodovanjem. :)) Potrebno se je sprijazniti s tem stanjem, ne pa da se išče X navideznih vzrokov in premleva tja v 3 dni, ki naj bi bili krivi za njihovo samskost. Gr…
Potem pa naj take izberejo, ki niso vugarni, kdo pa pravi, da smo vsi isti. Za žensko ni nikoli problem spoznati partnerja, ima izbire, kolikor hočeš, če ima le pravi vonj. :))) Če pa nima, bog pomagaj, bodo pa pač same stare tetke, ki bodo ob osamljeni večerih posedali s kavico, kot pa da bi pestovale vnuke. 🙂
Kaj pa nadaljevanje zgodbe….? :)[/quote]
…jah, potem sem se mu zahvalila za limonado in odpeketala domov, brez da bi mu dala mojo gsm številko.
Če je kdo vezan, čeprav v nekem “razhodu”, zame, kot da ga ni. Izključujem seveda vezane prijatelje, s katerimi se v družbi dobivamo. Ampak to so samo in edino prijatelji.
Vem, kako bi bilo meni, če bi mojega moškega zagrabila druga ženska, zato tega ne bi naredila nobeni, pa čeprav bi ga ona sovražila ali varala.
Enostavno ne delam stvari, ki jih ne bi želela, da mi jih nekdo drug dela.
Če bi to prebrali vsi moški in vse ženske, ne bi izgubljani niti ene mikro sekunde, ampak bi osvojili osebo v istem trenutku.
Mislim Marko, res si car! Mislim, da se ne zavedaš, koliko s svojim izlitim razmišljanjem daješ nam samskim. 🙂 Pravzaprav, nas povezuješ, tako kot je treba, tako kot mi ne vidimo ali ne znamo. 🙂
Se strinjam. Razumevanje večkrat dela čudeže.
Če imaš občutek, da te nekdo razume, boš odvrgel svojo masko in obrambne mehanizme.
Dokler iščeš krivca izven sebe, tako dolgo ne boš ničesar pri sebi spremenil.
Res je vzrok v nas.
Seveda pa ni tako preprosto. Saj ni možno ločiti zunanji in notranji svet. Mi smo produkt okolja in kar je v nas, je prišlo od zunaj.
In če je družba na splošno tako nastrojena drug proti drugemu, je tudi tistemu, ki ozavesti svoje probleme težko najti primernega partnerja. Saj večina morebitnih partnerjev predstavlja grožnjo.
Enostavno na trgu ni več kvalitetne robe. Ljubezen pa ne pozna kompromisov.
Opažam, da ima večina samskih, slabe izkušnje v primarni družini ali kasneje. In ta strah na nek način producira razne izgovore, da oseba še naprej ostaja samska. Pa čeprav si zaradi telesne potrebe želi bližine, ta strah preprečuje odprtost in zbližanje.
Forum je zaprt za komentiranje.