Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moški iščejo gospodinje?

Moški iščejo gospodinje?

In ob delitvi dela se vprašam, kaj ima ženska od tega razmerja? Če je sama, gospodinji le sama zase, če je z njim pa za dva.
Ok razumem, če je doma kmetija in on opravi težja fizična dela ona pa gospodinjska. Torej sta oba zasedena.
Kaj pa, če je to v stanovanju, če ona gospodinji, kaj pa on dela? Na kavču TV gleda?
Normalno je to, da si delo razdelita pol pol in ima tako ona več prostega časa, ki ga lahko skupaj preživita. Če pa samo ona gospodinji, ona nima nič časa, on pa na pretek. In jeza raste, ona nezadovoljna, ker ves čas dela in si moškega seveda ne želi več. In potem on češ kaka je, ker ji ni do seksa in tako naprej do varanja…

Mislim, da je še precej takšnih, ki zagovarjajo standardno delitev dela. Da ženska spada v kuhinjo. Čeprav tega nihče ne bo priznal, da išče gospodinjo, bo gospodinjenje od same ženske to večina pričakovala.

Hočeš povedati, da je kuhanje zahtevno delo ?[/quote]

Ja po glavi se jim plete ta program oz. prepričanje, ki so ga prejeli od okolice. In to je njihova resnica in tako delujejo.
Dokler človek nima večjih težav zaradi tega, ne bo delal na sebi in spreminjal svoj program oz. prepričanje.

Saj vsi igramo neko svojo vlogo, ki je pogojena s prepričanji.
Če ženska verjame, da je za vse sama, bo v njej vedno ta občutek, da mora biti za vse sama in vse sama postoriti. Ob tem se seveda lahko jezi na lenuha,ki leži na kavču, vendar še zaradi tega ne bo mogla iz svojega začaranega kroga.
Dokler bo verjela v svojo resnico, tako dolgo bo igrala takšno vlogo.

Ja, Robi, se strinjam, od žensk se nekako avtomatično pričakuje, da bodo opravile večji del dela v gospodinjstvu, še ženske same imamo nekako to avtomatiko v sebi in kar začnemo delat.

Če hočemo, da bo svet drugačen, da bo delitev dela drugačna, moramo ženske začeti pri sebi, namesto da bi kar naprej nekaj delale, se je treba ustaviti, počakati, se dol usesti, počivat, dati možnost moškemu, da kaj opravi. Pametno se je na začetku razmerja pogovoriti o delitvi dela in kako si vsak v paru to predstavlja, če so predstave zelo različne, potem zna nastati problem kasneje v skupnem življenju. Predvsem pa punce oči na peclje, ko spoznavate novega moškega, kje se hrani, kako si pere, kdo pospravlja stanovanje, ali zna dobro poskrbeti zase – vse to so pomembni podatki, kako bo kasneje skrbel za vas, ko bosta v dvojini.

In jaz si ob dejstvu postavljam vprašanje zakaj bi bilo za žensko tako razmerje sploh dobro? Če bi morala gospodinjit za dva, če pa je lažje gospodinjit le za enega :)? Kje je tu korist za žensko, da gospodinji za nekoga drugega?
S tega imet ljubimca, ups, menda se prav reče ljubčka, ki pride kdaj pa kdaj na obisk oz. ona k njemu :).
Mogoče je pa zato toliko žensk samskih, ker si postavljajo taka vprašanja?

Čeprav tega nihče ne bo priznal, da išče gospodinjo, bo gospodinjenje od same ženske to večina pričakovala.
[/quote]

Obisk pri njemu doma veliko pove o njem :). Takrat se strinjam, je treba dat oči na peclje in človek kaj hitro ugotovi kakšen moški je.

Namen življenja je realizacija.
Sama korist je v tem, da lahko živimo to, kar smo in se s tem realiziramo. Delujemo tako, kot znamo.
Ne moremo prej vedeti kako bo v nekem odnosu, prav tako pa ne moremo sebe kar tako spremeniti, brez tega, da bi sploh vedeli kdo smo. In to lahko ugotovimo šele v odnosu.
Zato nekatere, ki jim to prepričanje, da morajo biti gospodinje povzroča težave in bolečine v odnosu, raje umaknejo in ostanejo same.
Potem pa začnejo iskati prednosti samskega življenja in se s tem tolažiti. Ker se ne morejo tako enostavno spremeniti.

Nisi mi pa odgovoril na vprašanje :). V takem razmerju kot ga opisujem ima moški veliko korist, ker ima zastonj gospodinjo, kaj pa ženska? Ženska v takem razmerju z mojega vidika nima koristi, kaj pa iz tvojega? Zakaj bi bila ženska raje v takem razmerju kot samska (oz. v taki vezi, da ne živi skupaj s partnerjem).

Ne govorim za vsa razmerja, govorim samo za opisan tip razmerij, ki je pa kar pogost.

Namen življenja je realizacija.
Sama korist je v tem, da lahko živimo to, kar smo in se s tem realiziramo. Delujemo tako, kot znamo.
Ne moremo prej vedeti kako bo v nekem odnosu, prav tako pa ne moremo sebe kar tako spremeniti, brez tega, da bi sploh vedeli kdo smo. In to lahko ugotovimo šele v odnosu.
Zato nekatere, ki jim to prepričanje, da morajo biti gospodinje povzroča težave in bolečine v odnosu, raje umaknejo in ostanejo same.
Potem pa začnejo iskati prednosti samskega življenja in se s tem tolažiti. Ker se ne morejo tako enostavno spremeniti.[/quote]

Saj obstajajo tudi take ženske, ki v osnovi potrebujejo oplojevalca. če pa je pripravljen prevzeti še vlogo očeta, je pa to spet neka dodana vrednost.

Konec koncev pa sem se iz MON-a naučil tudi, da je kuhanje in pranje itak najvišja oblika izražanja ljubezni do moškega, tako da sploh ne vidim kje je potem problem.[/quote]Še dobro da samo iz mona, sicer bi vprašala, kaj neki si zagrešil na tem svetu, da moraš toliko čutiti in trpeti, med dvomi in zmotami viseti, da si nisi mogel najti ženske proste kompleksov, ko jo hočeš popredmetiti :))))[/quote]

:-))) ja, ko bi le vedel. Najbrž je to kakšna pokora za grehe, ki sem jih delal v prejšnjih življenjih. Ampak jaz sem večni optimist in vem, da bom nekoč srečal rešiteljico, ki me bo popeljala ven iz tega limba. Ampak prej moram pa mojo vprašat za dovoljenje. :-))))))

Mislim, da nekatere skrb za gospodinjstvo kar same prevzamejo nase in verjetno gre za posledico vzgoje. Prevzamejo pa na ta način, da vse počnejo same zaradi fiksne ideje, da nihče drug ne more tega narediti dovolj dobro in ob pravem času. Če pa nekdo drug (moški) že kaj prime v roke, so nesproščene in ga “morajo” stalno kontrolirat, da bo delo opravljeno ne samo dovolj dobro, ampak tudi pravilno in ob pravem času. Potem je jasno, da se takega načina naveličata oba. On gre raje pred TV ali v gostilno, ona pa je vsaj psihično pomirjena, ko lahko gospodinji sama pa še jamrat je tako fajn.

So pač tudi take, ki enostavno želijo biti mamice tudi svojim partnerjem, in ne le otrokom. Je potem čudno, če se tudi partnerji začnejo obnašat kot otroci, saj bi konec koncev kdo pomislil, da jim s tem celo delajo uslugo? Značilnost vseh otrok pa je, da se začnejo v določenem obdobju staršem upirati. Torej, če recimo velja prepoved letanja za drugimi ženskami, bo moški delal točno to, saj je vendar to kar njegova žena želi in pričakuje od njega – otrok :-)))))

zakaj rabiš

Če imaš nekoga rad, ti ni nič narediti težko za njega, to ti je lahko celo v zadovoljstvo. Smo spet pri nekih računicah in dlakocepskem tehtanju!

Da, v vseh smereh moraš delovati kot inšpektor ali “control-freak”, imeti zapisnik ob sebi in si delati kljukice ali križe!

Ne boš verjela, nekaterim ženskam to ni odveč, da bi jim bilo izpod časti biti gospoddinja, in jim ta funkcija ne povzroča težav, sploh če je moški tisti, ki prinaša denar k hiši.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Saj sem vedela, da si ti tak, ker saj veš, če mački stopiš na rep, zacvili.
Torej še enkrat, ona gospodinji, on pa je dovolj, če visi v gostilni, na netu ali na kavču? Jaz saj jo ima vendar rad, zato pa mu ni potrebno delat, a ne? Tako si mislil? In ona ga ima rada torej naj dela zanj? Koliko časa bo gledala lenega trota? Koliko časa bo rabila, da bo dojela, da je nima rad. Če bi jo imel rad, bi ji pomagal gospodinjit in ne bi visel na računalniku oz. kjerkoli. Računica je tu samo na moški strani: on zastonj gospodinjo, ona pa samo ‘ljubezen’.

Moški prinaša denar k hiši? Aja, ona pa ne? Ona pa hodi zastonj v službo?
Jaz zdaj prinašam denar k hiši, gospodinjim zase. Če bi imela takega kot si ti, bi pridobila le večje število ur dela, ker bi morala gospodinjit še zate. Moja sanjska želja. Nazadnje pa bi mogoče še izjavil, da ne boš plačal pol računov, ker …

Če imaš nekoga rad, ti ni nič narediti težko za njega, to ti je lahko celo v zadovoljstvo. Smo spet pri nekih računicah in dlakocepskem tehtanju!

Da, v vseh smereh moraš delovati kot inšpektor ali “control-freak”, imeti zapisnik ob sebi in si delati kljukice ali križe!

Ne boš verjela, nekaterim ženskam to ni odveč, da bi jim bilo izpod časti biti gospoddinja, in jim ta funkcija ne povzroča težav, sploh če je moški tisti, ki prinaša denar k hiši.[/quote]

Veš matjazko ljubčki so manj zahtevni :).

Mene takšne ženske odbijajo, ki samo negodujejo, iščejo napake, pomanjkljivosti, pikolovsko natančno secirajo vsak dogodek, kaj jo moti na moškem, ki se vpikajo v podrobnosti in se počutijo zapostavljene, prikrajšene, skratka povsem nezadovoljne z nasprotnim spolom, kot seveda tudi same s sabo…
Takšno imaš hitro vrh glave, da bi se skoz pritoževala in ji ne bi bilo nikoli nič prav! Zato ni čudno, da ste samske, če vidite vse negativno, takšne so odbijajoče, ki se ozirajo zgolj na slabosti pri moških. Takšnih ni moč zadovoljiti v nobenem smislu, tudi spolnem ne. Meni se zdi banalno, da bi se preprekala za malenkosti, kateri bo danes npr. krožnike pomil.

Poročeni še posebej, v sili vrag še muhe žre, pravijo! 😀
Ja, sem opazil, da si spustila merila.

Matjazko, le zakaj si ti samski? Preveč zahtevaš, premalo nudiš?
Bodi brez skrbi, ne govorim o poročenih.
Merila imam pa visoka, zato sem pa samska.
Mjav, mijav, mijav… vidim, da te je tema zelo prizadela. Mene pa veseli, da se je me monovci le našel en, ki išče gospodinjo. Samo še to bi rada izvedela kaj ti nudiš ženski :)?

Marko je lepo napisal kako je med njima in zato, ker pozna delitev dela, pozna tudi delitev veselja. Kaj pa ti?

Bi mi šla za gospodinjo? Če znaš vse postoriti, bi te jaz že vpeljal, da bi me ubogala in bi se super razumela. :))))

Ma ja v bistu je preprosto tako in ti zakaj rabiš samo puhlo in ihtavo nekaj misliš da provociraš, v bistvu pa pišeš bedaste nesmisle, ki vodijo v dekadenco družine in družbe. In se povzdiguješ, ker kuhaš samo zase. Kuhati za enega je patetično. Kaj je v tem tako čudovitega, razloži mi. In da če kuhaš za dva, da imaš dvakrat več dela? Še ena totalna neumnost. Kaj imaš od tega, da veš, da si morajo moški kuhati sami, ker naj se ženske pridružujejo tvojemu prepričanju? Meni je to noro, se iti neko sovražno tekmo med spoloma, na nož uravnoteževati, kaj en dela, ko drugi mora to ali tisto. Si ne predstavljam, da bi mi bilo težko kuhati za njega, v splošnem zdaj- ne mislim kak dan, ko se ti pač ne da oz. imaš premalo časa– in da bi mu pod nos metala, kaj pa on počne. Bi se prej razšla če ne bi šlo in se ne bi šla take filozofije. Ti pa, očitno si tako dolgo čakala, da si zdaj zastrupljena v tem in nikoli ne boš srečna, dokler boš tako mislila. Ljubezen, ja, v narekovaje jo pišeš. Ljubezen je nekaj, kar moraš dati še več, kot je moraš dobiti.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Matjazko in katenjka, vidva sta idealna za skupaj.
Matjazko rabi gospodinjo, katenjko pa ne moti tip, ki bi bil v gostilni/na netu/na kavču takrat, ko bi ona garala. Saj sta oba samska, a ne? Saj seksa bo bolj malo, bo pa Matjazko ves uštiman, ker bo imel dobro gospodinjo, ki bo zvečer utrujeno zaspala on pa spočit in poln energije…

Meni so pa bistveno bolj všeč razmerja v stilu kot ga je opisal Marko.

Še vedno pa mi nista odgovorila na vprašanje kaj bi jaz imela od tega, če bi igrala gospodinjo enemu moškemu? On pa bi veselo kavčal v tem času?

Zakaj pa vidva nista v razmerjih, če sta tako fajna?

Jaz vsaj priznam, da sem zahtevna in da mi ni do tega, da bi gledala tipa, ki mi ne bi pomagal delat. Delitev dela ali pa adijo. Še huje, niti otrok nimam pa prestara sem že, da bi jih še imela. Grozna ženska sem, a ne :). V glavnem res sem grozna no in zato me noben ne mara :), si vidva mislita :).

Ne provociraj ko nimaš pojma. Ne razumem, a razmerje z markom bi ti bilo všeč, ki ima punco, hkrati pa na forum sprašuje kakšno ležišče naj kupi in to dimenzije 140 cm, pri čemer špekulira da bo imel 2* 70? Zakaj že? (Totalno netipična dimenzija tako mimogrede) Meni bi bilo pač noro, da bi moj fant to spraševal na forum neznance, ne bi pa vprašal mene. Raje spim sama. :)))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ne, ne, ne. Čaki malo. Tam, kjer se partnerke začnejo obnašat kot mame svojim partnerjem, se ne bo partner začel obnašat, kot otrok, če ni pred tem nek pogoj izpolnjen. In to je, da tudi njemu tak odnos paše. Dokler seveda nekdo ne spozna, da to ni to, kar bi naj bilo, če sploh kdaj kdo ugotovi. Nekateri si zatiskajo oči do smrti in vztrajajo v “bedi”.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Oprosti Matjazko, ampak tukaj si ti tisti, ki ni sposoben ženske zadovoljiti, zato te take ženske odbijajo. Odbija te tvoja lastna nesposobnost ustvariti pravičen ljubezenski odnos, kjer se dela delijo. Govorim za ta primer. Pričakuješ, da bo ženska zate gospodinjila, samo zato, ker ti nosiš denar k hiši. “Zakaj rabiš” pa ti je lepo argumentirala, da ga tudi ona nosi. In ti si že stisnil rep med noge. Zate torej velja izgovor, za njo pa ne. Dvojna merila imaš. To je čisti egoizem, daleč od ljubezni.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ker ti nimaš domišljije. Malo bi jo uštimal, pa četudi bi znala ženska speči samo jajce na oko, bi zadovoljila večina moških kriterijev. :))

[img]http://cdn2.holytaco.com/wp-content/uploads/images/2009/11/46_0.jpg[/img]

Ne, ne, ne. Čaki malo. Tam, kjer se partnerke začnejo obnašat kot mame svojim partnerjem, se ne bo partner začel obnašat, kot otrok, če ni pred tem nek pogoj izpolnjen. In to je, da tudi njemu tak odnos paše. Dokler seveda nekdo ne spozna, da to ni to, kar bi naj bilo, če sploh kdaj kdo ugotovi. Nekateri si zatiskajo oči do smrti in vztrajajo v “bedi”.[/quote]Seveda izpolnjen pogoj, čisto v tvojem stilu,marko, a ti povem, kaj je izpolnjen pogoj? To je tista nevrotičnost pri ženskah, ko hočejo uravnotežiti to, kar se grejo ene feministke tipa kaj rabiš, in potem tako delujejo, da bi rešile cel svet ali kaj. Itak da je vse skupaj zapisano pogubi.
Ah noro, nimate pojma, zakaj pa se potem zdravila v farmacevtski proizvodnji, ki se rabijo v nanokoličinah delajo na tone? (mislim v stilu proizvodnje, ne tisti metaforični razlog) Če je tako fajn delati samo to, kar rabi vsak zase. Mislim bvz.
Ti zakaj rabiš si pa ena tupoglava provokatorka, ki niti to nisi ;))))

Če imaš rada moškega, vse narediš za njega, ti ni nič odveč. Zakaj mu ne bi postregla, ko bi se zleknil na kavč, s hladnim pivom? Zvečer pa bi se ti moški oddolžil, da bi mu zjutraj v posteljo postregla mehko kuhana jajčka? 😉

Ojej deklica, kakšne ti streljaš. Kup obsod brez argumentov. Dovolim ti, da odgovoriš na vsako preprosto vprašanje posebej. A bo šlo?
Zakaj pa je narobe, če sprašujem ljudi na forumu o ležiščih?
Zakaj je bilo potrebno omeniti, da je doimenzija netipična? V čem je poanta. Dimenzija je, kakršna meni ustreza. Kaj je narobe s tem?
In ti, ko kaj kupuješ, ne sprašuješ recimo prodajalcev za nasvet? Jaz jih, ampak vsem ne zaupam, ker mi je jasno da jim je osnovni cilj prodaja, šele potem kupčevo zadovoljstvo. Ampak ne vsem, seveda. In kje sem napisal, da nje nisem vprašal za mnenje? Smo bil spet malo preveč jasnovidni a ne? To zelo rada počneš, pa vedno se opečeš. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close