Moški in nakit
Zanima me, kako gledate na to, da moški nosijo nakit. Pa s tem ne mislim ure, temveč verižico, uhane, zapestnico (ponavadi eno od trojega, ne vse skupaj :P). Vam je všeč? Vam je čudno?
Moj dragi je v najstniških letih nosil zlato zapestnico, potem je to upokojil. Zdaj nosi poročni prstan, vendar nič drugega. Ko sem ga enkrat zezala, da sem mu za rojstni dan kupila en uhanček, je prebledel, se zgrozil in jasno povedal, da tega na bo nosil…. 🙁 Med uporabljen nakit pri nas doma ne smem pozabiti še kravatnih igel.
Meni je sicer všeč, če ima moški nakit (vendar seveda brez pretiravanja…). sem pa brala pred leti neko raziskovao, ki so jo izvedli na eni izmed najboljših univerz na svetu. In so v njej ugotovili, da so tisti profesorji, ki nosijo nakit (verižico, uhane, zapestnico), slabše ocenjeni kot tisti, ki ga ne. Kaj vi pravite? Se vam zdi, da gledate drugače moškega, ki ima verižico in/ali uhan/e?
Meni zapestnice in uhani pri moškem niso všeč, ostalo pa odvisno kakšen je ta nakit in kako se poda k siceršnjemu stilu moškega. Tudi kakšno pretiravanje s prstani mi ni všeč.
Moj ni nikoli maral nosit zlatih verižic, še manj kakšne prstane, ki bi ga ovirali pri športu. Trenutno nosi en tak meni precej všečen moderen obesek – srebrni križ z medaljo sv. Benedikta na črnem usnjenem trakcu. To se tudi dobro poda njegovemu stilu, čeprav tega, ko je oblečen ne razkazuje naokrog in se vidi samo da ima nekaj okrog vratu, obesek pa je pod majico. Tudi poročni prstan, ki ga nosi, je iz titana, kupljen v kompletu s sorodnim poročnim ženskim prstanom in je bolj udoben za nosit od zlatega. Glede na to, da prej ni nikoli nosil prstanov, sem prijetno presenečena, da tega kar rad nosi. Zlatega pa ima za takrat, ko si mora obleči srajco in kravato. 🙂 Kravatne igle so menda iz mode. Manšetne gumbe je imel samo na poroki. Tatujev ne mara. Še najrajši se mi zdi, da nosi uro. Športno ali bolj elegantno varianto.
Ne najdem kakega “uporabnega” razloga zakaj bi nosil karkoli od kakršnega koli nakita razen tega, da ti da nakit občutek………. pomembnosti, večvrednosti?
Sploh kake zlate ketne so mi čist mim…
Še prstan sem nekje odložil, ko sem bil zaradi njega skoraj ob prst, ker se mi je zataknil za neka težka vrata….. :/
Jaz piercingov v osnov ne maram. Se mi kar naježi koža. Tetovaže pa so mi všeč, če so majhne in diskretne, na ženskah skoraj bolj kot na moških.
Seveda si zategnjenega dolgočasnega moškega srednjih let, po možnosti v preveliki viseči jakni ne predstavljam s kakšnim nakitom razen morda ure. Ampak kakšnega mlajšega seksi tipa, v črnih kavbojkah, z belo mikico (in seveda brez kakšne odurne in odvratne usnjene jakne… 🙁 …) why not?
najlepše je kaj takega
[img]http://www.loveourfashion.co.uk/media/loveourfashion/products/150/0GeXBcu91AD9.jpg[/img]
[img]http://cdn-s3-3.wanelo.com/product/image/2171870/original.jpg[/img]
Joooj, a ti v življenju počneš samo stvari, ki imajo neko uporabno vrednost? A si kupiš oblačila,v katerih izgledaš spodobno, ker imajo neko uporabno vrednost? Saj bi bilo dovolj, če bi se ogrnil v nek žakelj.
Pa kako je s hrano? A to tudi ješ v okusnih obrokih ali zjutraj zmečeš v eno skledo vse, kar moraš ta dan pojesti (zaradi zdravja) in potem to neokusno gmoto ješ ves dan?
Ali nisi nikoli v življenju oblekel ene majice zgolj zato, ker ti je všeč njen občutek na koži? Nisi nikoli v življenju hodil spat nag (kljub uporabni vrednosti pižame v zimskih mesecih) zaradi golega ugodja, ki ga čutiš ob stiku rjuh z nagim telesom?
Ali nikoli ne ješ ničesar, kar ne samo, da nima nobene “uporabne vrednosti”, ampak celo škoduje tvojemu zdravju – enostavno zato, ker si si tega zaželel ali ti je všeč?
Utemeljevati neuporabo nakita z njegovo uporabno (ne)vrednostjo, se mi zdi pa res malce mimo … 😛
Joooj, a ti v življenju počneš samo stvari, ki imajo neko uporabno vrednost? A si kupiš oblačila,v katerih izgledaš spodobno, ker imajo neko uporabno vrednost? Saj bi bilo dovolj, če bi se ogrnil v nek žakelj.
Pa kako je s hrano? A to tudi ješ v okusnih obrokih ali zjutraj zmečeš v eno skledo vse, kar moraš ta dan pojesti (zaradi zdravja) in potem to neokusno gmoto ješ ves dan?
Ali nisi nikoli v življenju oblekel ene majice zgolj zato, ker ti je všeč njen občutek na koži? Nisi nikoli v življenju hodil spat nag (kljub uporabni vrednosti pižame v zimskih mesecih) zaradi golega ugodja, ki ga čutiš ob stiku rjuh z nagim telesom?
Ali nikoli ne ješ ničesar, kar ne samo, da nima nobene “uporabne vrednosti”, ampak celo škoduje tvojemu zdravju – enostavno zato, ker si si tega zaželel ali ti je všeč?
Utemeljevati neuporabo nakita z njegovo uporabno (ne)vrednostjo, se mi zdi pa res malce mimo … :P[/quote]
problem je v tem ker na moškemu nakit zgleda kot da je peder al pa Italjan… to je to… vse razen URE seveda….
najbolj smešni so mi tipi z uhanom v ušesu ali pa z ZAPESTNICO…
na zenski je to pac bistveno bolj zamegljeno ampak jaz osebno menim da je dovolj za zensko da izpostavi svoj lep obraz je to da se opremi z seksi uhani kot zgoraj…
za moskega je pa to nepomembno ker moški mora bit moški ne pa maneken 🙂
To pedrov nimam predsodkov. A jih imaš ti?
Italijani pa so ponavadi v svotovnem merilu med najbolj urejenimi moškimi. Sicer jih vsi zasmehujejo, ampak njihovim trendom vsi bolj ali manj sledijo. Tako modnim kot tudi glede osebne higiene. Hočem povedati, da si mi to, da si podoben Italijanu, ne zdi ne vem kakšna žalitev … ali pač?
Kaj pa če ženska nima lepega obraza, ima pa lep dekolte? 😛
Hm,, potem vsemi slike desetih najlepših moških na svetu in vprašaj ženske, ali bi z njimi seksali … Pa boš morda ugotovil, da je zunanji vidik morda tudi pri moških pomemben 🙂
poglej sori… noben v moji +/- generaciji ne sledi modnim zapovedim za moške niti MALO…
samo v tem sem tradicionalen in sicer če grem na razgovor pridem v lepi temno modri ali črni MOŠKI obleki in beli srajci ter kravati (ki je lahko malo bolj zivahna)
nobenih ketn, zlatih ur, uhanov itd…
nevem kje ti vidiš da sledijo moški italjanski modi…
morda v kopru lol
ja saj to je ravno… verjetno od slik 10 najlepših tipov na svetu nebo več kot 1 redno nosil nekega NAKITA kot so UHANI, ZLATE KETNE, ZAPESTNICE ipd….
točno to kar jaz govorim…
to nosijo wannabe dedi…
Kar se pa tiče italijanske higiene o tem enbi par let sem bil v kempu in ko pridejo italijani je največji svinjak v WCju toliko o tem.
Ko sem jaz nekaj časa nazaj napisala, da je moški ogledalo ženske, sem bila deležna mnogih (ženskih) kritik. :)[/quote]
tudi tokrat si naredila nepotreben komentar in mimosunek — sploh pa kaj te žene, da se (še) obregaš v moje poste in temice??
Forum je zaprt za komentiranje.