Moške na povodce!
Moškega na sprehodu nimam na povodcu, je pa res, da ga ne vozim v Tivoli in ostale super priljubljene lokacije, ampak na umaknjene travnike poleg gozda.
Poleg tega se moški brez izjeme odzove na moj klic, tudi takrat, ko zavoha srno ali drugega moškega ali… Tako da mu enostavno ne dovolim, da bi šel ovohavat tuje ljudi, privezane moške ali pa neko hrano tam nekje pod drevesom. Ko sem s moškim na sprehodu, ga konstantno spremljam s pogledom, takrat ne govorim po telefonu in ne počnem stvari, ki odvračajo mojo pozornost od moškega.
Se strinjam, da ni vsak človek ustrezen za moškega, marsikomu bi moškega tudi odvzela, saj neustrezen lastnik moškega s svojim neznanjem in nesposobnostjo dela škodo vsem – sebi, svojemu moškemu, drugim moškim in drugim ljudem.
Moški namreč ne pomeni odgovornosti samo do tega, da ga redno hraniš, redno pelješ “lulat pa kakat”, redno voziš na cepljenja in preglede, ampak si kot lastnik odgovoren tudi za njegovo vzgojo. Če ti psihologija krdelnih živali ni jasna, je moški slaba izbira, ki se lahko konča tudi tragično, ja.
In potem se ljudje smejijo, ko od moškega zahtevam, da v prostore vstopa ZA mano… Ko pa njihov super cute moški – maltežanček (vstavi poljubno pasmo) ugrizne koga od domačih, je pa šok…
Forum je zaprt za komentiranje.