Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika MORSKA PIZZA- DOMA

MORSKA PIZZA- DOMA

Lep pozdrav kuharice!

Od vas sem dobila že zelo veliko idej in nasvetov in receptov!!!
Zanima me kako pripravite doma MORSKO PIZZO,da je tako dobra in okusna kot v pizzeriji? Rada bi ta vikend poskusila zato rabim nasvet.

HVALA VAMA ŽE V NAPREJ,Lumpi

Upam,da me ina ne bo tako nahrolila-nadrla kot ja BRINO!

Da nisi le ti taista Brina, glede na capse v nicku. No, pa šaslo na stran. jaz sicer tudi sem za to, da se čimbolj uporablja iskalnik, za začetek pa uapm, da ti je tole v pomoč. Ampak, zagotavljam ti, da če bi v iskalnik vpisala “pizza” bi se izgubila med vsemi recepti.

Krasno… upam, da si se znašla med vsemi mojimi “typoti” 🙂

lp

Pa še en recept (iz moje strani sicer še ne preizkušen, ker sem imela v Foculusu zelo zelo slabo izkušnjo prav s pizzo z morskimi sadeži – bruhanje celo noč in je od takrat niti poizkusit nočem :))), mogoče ti pride prav.

Testo za pizzo (po tvojem najljubšem receptu)
30 ml (2 jedilni žlici) olivnega olja
250 ml (1 skodeica) zmletnih pelatov
400 b mešanih morskih sadežev
3 česnovi stroki
30 ml (2 jedilni žlici) petršilja
sveže nariban parmezan

Narediš in razvaljaš testo, premažeš ga s polovico olivnega olja in nato s pelati. Daš v pečico (200°C) za 10 minut. Medtem s papirjem osušiš morske sadeže in jih nadevaš po pizzi, čez to pa potreseš še nasekljan česen in petršilj. Preliješ s preostankom olja in daš v pečico še za 5-10 minut.
Pizza je pečena, ko je testo lepo svetlo rjavo zapečeno, morski sadeži pa so vroči. Pečeno pizzo potreseš s parmezanom.

lp

Hej!

Pic ne pecem doma( ze povedano zakaj). Sem si pa rekla, bom napisala vsaj recept in grem gledat v knjigo, kjer je opisanih najmanj 60 italijanskih pic (v glavnem vse tudi fotografirano).

Ne boste verjele…..niti ene z morskimi sadezi. Tudi narocila je se nisem, ker se mi zdi, da to na pico, tako preprosto italijansko ne pase, vsaj meni ne.

Je pica z morskimi sadezi slovenska iznajdba?Severnjaki jo verjetno tudi poznajo.

No, nasla sem recept za mornarsko pico in se ze razveselim, da bo to pravi recept. Vraga; naj napisem setavine nadeva: 300 g paradiznika,4 stroki cesna, sol, poper, olivno olje, origano :)))

Kar je v nadevih morskega, je tole: tuna iz skatle, fileti incunov iz skatle,sardelna pasta, sardelni fileji iz skatle in ne pod imenom morskih dobrot, ampak pokrajin.

O kaksnih skoljkah, rakcih…ne duha, ne sluha:))

To pa se ne pomeni, da ni dobro, komur disi. Na Svedskem sem jedla najbolj cudno pico, pa v Angliji bi se tudi nasla.

Letos spomladi so v Angliji Italijani zahtevali, da se kot italijanske picerije
imenujejo izkljucno picerije, ki pecejo samo originalne italijanske. Vse ostalo naj se imenuje z nadevom oblozeno peceno testo. Ne dobijo pa licence kot Pizzeria.

Lep pozdrav in uzivajte v svoji najljubsi pici. Babi

Jaz pico vedno delam po okusu in nikoli ne “vagam” koliko paradižnika pa koliko salamce. Pri morski pici se držim načela – bolje je malo manj kot preveč, ker imajo morski sadeži zelo značilen okus. Najraje testo za pico samo namažem s paradižnikovo mezgo ( nikakor ne s kečapom) , nato na testo položim nekaj školjk ( v lupini ) in nekaj celik rakcev. Dodam še malo sira in začimb. Ko je na mizi pa si vsak sam doda še tržaške omake po svojih željah. Taka pica je božanska in ni težka za prebavo.

LP Tina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close